cronin 13.06.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Dzięki. Takie odmalowywanie to sama przyjemność Chciałabym takimi deseczkami zasłonić blachę udającą płot, a ponieważ wymarzył mi się ogródek w stylu "Tajemniczy Ogród" to ten kolor jest idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 13.06.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Cześć Gosiu Pamiętam, że polecałaś Muggę tylko nie wiem jaką kupić 20% czy 50% spray bo roll on raczej odpada bo i młody będzie pryskany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.06.2011 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Cześć Gosiu Pamiętam, że polecałaś Muggę tylko nie wiem jaką kupić 20% czy 50% spray bo roll on raczej odpada bo i młody będzie pryskany. Tego nie wiem, ale Arnika używa i Rasia raczej u Nich popytaj.... tfu, tfu na psa urok bardzo mało komarów i much mamy odkąd wychowują się młode sikorki i karmienie rozpoczęły muchołówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafran77 13.06.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Nie mogę się doczekać ogrodu... Już jesienią zrobię pierwsze kroki ... Super brama Z tego zachwytu twoim ogrodem przegapiłam bramę.... Bardzo pasuje... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 17.06.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Cześć Gosiu, ja jaśmin kocham właśnie za zapach i tu niestety te wyszukane odmiany o pięknych kwiatkach chyba się nie sprawdzają, ale te tawułki na ostatnim zdjęciu to masz niesamowite, wyglądają jakby miały zaraz wstać i rozsiąźć się na tarasie Ale nie widzę serduszki , nie zaryzykowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 17.06.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Hmm... przyjemnie się podglądało choć przyznaję, długo miałam do Ciebie "nie podrodze" Gosiu, powiedz mi - skąd u Was te podtopy? czytałam o nich znacznie wcześniej. Czy to jest bardzo niski poziom gruntu, a wysokie lustro rzeki? Kurcze, tam strach mieszkać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 17.06.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Ależ masz pięknie w ogrodzie. Ja dopiero walczę o pierwsze źdźbła trawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 17.06.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Gosiu masz cudny tajemniczy ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 18.06.2011 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Cześć Gosiu, ja jaśmin kocham właśnie za zapach i tu niestety te wyszukane odmiany o pięknych kwiatkach chyba się nie sprawdzają, ale te tawułki na ostatnim zdjęciu to masz niesamowite, wyglądają jakby miały zaraz wstać i rozsiąźć się na tarasie Ale nie widzę serduszki , nie zaryzykowałaś? Tawułki i tawuły to moja miłość ostatnich lat - są w zasadzie całkowicie bezobsługowe a odmian jest bez liku, można wybierać do woli. Preferuję kupowanie malutkich egzemplarzy, za nieduże pieniądze, potem już na właściwym miejscu pięknie się rozrastają Hmm... przyjemnie się podglądało choć przyznaję, długo miałam do Ciebie "nie podrodze" Gosiu, powiedz mi - skąd u Was te podtopy? czytałam o nich znacznie wcześniej. Czy to jest bardzo niski poziom gruntu, a wysokie lustro rzeki? Kurcze, tam strach mieszkać... Mamy 100m do rzeki, wysokie poziomy wód gruntowych w ostatnich latach zasypane i starorzecze tuż za ogrodzeniem ale i tak u nas nie jest najgorzej - woda do domu się nie wdziera - to najważniejsze. A ogród no cóż przyroda daje sobie radę, część roślin wymiera, choruje inne za to rozwijają się pięknie. W tym roku odżyła tojeść, której kiedyś mieliśmy pełno w różnych zakątkach, potem zaginęła - na szczęście w tym roku to piękne maleństwo szaleje w ogrodzie. Działki położone wyżej i dalej od rzeki były podtapiane przez wodę wybijającą ze studzienek Ależ masz pięknie w ogrodzie. Ja dopiero walczę o pierwsze źdźbła trawki. Saskja masz za to cudowne psiaki, które z pewnością obok wychowywania latorośli pochłaniają Ci mnóstwo czasu Posadź kilka pęcherznic, trochę tawułek i od razu widok się zmieni. A może potrzebujesz coś kolczastego - berberysy Gosiu masz cudny tajemniczy ogród Dzięki Pasiu, dobrze, że zdjęcia pokazują tylko wybrane kadry z tego tajemniczego ogrodu - i najważniejsze powiększenie pozwala dojrzeć elementy umykające nieuzbrojonemu oku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 18.06.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Oj! nie wiem, czy tak dobrze... owszem, z jednej jest ok, ale z drugiej strony spooore ryzyko - no! chyba, że Wy lubicie ryzyko Poza tym, wokół domu jest bardzo ładnie zagospodarowane - spokojnie i zielono. Z przyjemnością się ogląda Twoje zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 20.06.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Tak sobie popatrzyłam Gosiek jeszcze raz na tą Waszą bramę i skojarzyło mi się to z bramą do zaczorowanego ogrodu.Czasem żałuję,że my się nie będziemy grodzic . Pięknie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 20.06.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 (edytowane) A mój jaśmin pachnie i to niesamowicie! http://img12.imageshack.us/img12/8848/obraz302d.jpg Uploaded with ImageShack.us kupiłam go kwitnącego rok temu w KORDUSIE ( za Warszawą w stronę Krakowa), wsadziłam przy tarasie i teraz mam cudny zapach na tarasie, w salonie i aż na pięterku:yes: za to żylistek mi zmarzł Edytowane 20 Czerwca 2011 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 20.06.2011 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 dzięki kardamina kubel30 bramę zawsze sobie możesz postawić, choćby do części warzywniaka, by psica w szkodę nie weszła Amelia ten jaśmin wygląda bardzo podobnie do mojego - może mój za mało słońca ma, wciśnięty jest między inne - ligustr, pęcherznice ale w innym miejscu mam taki zwyczajny, wielki krzew, w tym roku obsypany kwieciem i też nie pachnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 26.06.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 A moja psica bardzo lubi tam rozrabiać , a co powalić swe cielsko na marchewkę niełaska a pani gania ją po całym ogrodzie i dogonić nie może. Pewnie ma niezły ubaw. Wiem tam musi być mała zagroda , nie może być inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 26.06.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 No i w zaczarowanym ogrodzie się znalazłam i nie mogę oczu wystarczająco nacieszyć.....nic tylko przycupnąć i siedzieć i podziwiać z filiżanką kawy w dłoni albo i bez....Albo w książce się zaczytać i cieszczyć się zapachem ogrodu...rozmarzyłam się Twoje psiaki to mają życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.06.2011 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Mamy ten problem z kompostem, tyle, że próbowały z niego wyciągać co ,,apetyczniejsze" kąski zrobiliśmy zagrodę z desek i siatki... spokój teraz mamy. Zrób ogrodzenie rabatkom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.06.2011 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Witaj coffee82 dawno Cię nie widziałam. Dzięki za miłe słowa... i bierz się do roboty, ogród zakładaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 26.06.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Gosiek, piękny ogród i brama super Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.06.2011 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Witaj Osica, zawsze się cieszę gdy Cię widzę dzięki za uznanie, kiedy Twój leśny ogród będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 26.06.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Witaj Osica, zawsze się cieszę gdy Cię widzę dzięki za uznanie, kiedy Twój leśny ogród będzie? W bliżej nie nieokreślonej przyszłości... a miało być tak pięknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts