Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Gosiu

Pamiętam, że polecałaś Muggę tylko nie wiem jaką kupić 20% czy 50% spray bo roll on raczej odpada bo i młody będzie pryskany.

Tego nie wiem, ale Arnika używa i Rasia raczej u Nich popytaj.... tfu, tfu na psa urok bardzo mało komarów i much mamy odkąd wychowują się młode sikorki i karmienie rozpoczęły muchołówki :cool:

Cześć Gosiu, ja jaśmin kocham właśnie za zapach i tu niestety te wyszukane odmiany o pięknych kwiatkach chyba się nie sprawdzają, ale te tawułki na ostatnim zdjęciu to masz niesamowite, wyglądają jakby miały zaraz wstać i rozsiąźć się na tarasie :) Ale nie widzę serduszki , nie zaryzykowałaś? :(

Cześć Gosiu, ja jaśmin kocham właśnie za zapach i tu niestety te wyszukane odmiany o pięknych kwiatkach chyba się nie sprawdzają, ale te tawułki na ostatnim zdjęciu to masz niesamowite, wyglądają jakby miały zaraz wstać i rozsiąźć się na tarasie :) Ale nie widzę serduszki , nie zaryzykowałaś? :(

Tawułki i tawuły to moja miłość ostatnich lat - są w zasadzie całkowicie bezobsługowe a odmian jest bez liku, można wybierać do woli. Preferuję kupowanie malutkich egzemplarzy, za nieduże pieniądze, potem już na właściwym miejscu pięknie się rozrastają :yes:

Hmm... przyjemnie się podglądało ;) choć przyznaję, długo miałam do Ciebie "nie podrodze"

Gosiu, powiedz mi - skąd u Was te podtopy? czytałam o nich znacznie wcześniej. Czy to jest bardzo niski poziom gruntu, a wysokie lustro rzeki? Kurcze, tam strach mieszkać... :o

Mamy 100m do rzeki, wysokie poziomy wód gruntowych w ostatnich latach zasypane i starorzecze tuż za ogrodzeniem :cool: ale i tak u nas nie jest najgorzej - woda do domu się nie wdziera - to najważniejsze. A ogród no cóż przyroda daje sobie radę, część roślin wymiera, choruje inne za to rozwijają się pięknie. W tym roku odżyła tojeść, której kiedyś mieliśmy pełno w różnych zakątkach, potem zaginęła - na szczęście w tym roku to piękne maleństwo szaleje w ogrodzie. Działki położone wyżej i dalej od rzeki były podtapiane przez wodę wybijającą ze studzienek :(

Ależ masz pięknie w ogrodzie. Ja dopiero walczę o pierwsze źdźbła trawki.

Saskja masz za to cudowne psiaki, które z pewnością obok wychowywania latorośli pochłaniają Ci mnóstwo czasu

Posadź kilka pęcherznic, trochę tawułek i od razu widok się zmieni. A może potrzebujesz coś kolczastego - berberysy :cool:

Gosiu masz cudny tajemniczy ogród :)

Dzięki Pasiu, dobrze, że zdjęcia pokazują tylko wybrane kadry z tego tajemniczego ogrodu - i najważniejsze powiększenie pozwala dojrzeć elementy umykające nieuzbrojonemu oku :cool:

A mój jaśmin pachnie i to niesamowicie!

http://img12.imageshack.us/img12/8848/obraz302d.jpg

Uploaded with ImageShack.us

kupiłam go kwitnącego rok temu w KORDUSIE ( za Warszawą w stronę Krakowa), wsadziłam przy tarasie i teraz mam cudny zapach na tarasie, w salonie i aż na pięterku:yes:

za to żylistek mi zmarzł:(

Edytowane przez Amelia 2

dzięki kardamina :)

kubel30 bramę zawsze sobie możesz postawić, choćby do części warzywniaka, by psica w szkodę nie weszła ;)

Amelia ten jaśmin wygląda bardzo podobnie do mojego - może mój za mało słońca ma, wciśnięty jest między inne - ligustr, pęcherznice :eek:

ale w innym miejscu mam taki zwyczajny, wielki krzew, w tym roku obsypany kwieciem i też nie pachnie :(