kubel30 26.06.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Gosiek przejrzałam Twój dziennik cały jeszcze raz i zachwyciłam się na nowo tym gresikiem na tarasie i balkonie , jest niesamowity, zdradź mi co to jest i gdzie można dostać - proszęęęęę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.06.2011 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 kubel ależ zadanie mi zadałaś znalazłam w końcu opakowanie od tego gresu ale niewiele to chyba mówi, w każdym razie google nie znajduje akurat tej płytki - to gres porcellanato ACIF - tyle doczytałam się na opakowaniu. O ile pamiętam to była końcówka, cena coś koło 70/m2 Kupowałam na Bartyckiej w Warszawie w sklepie Yeti http://www.yeti.pl/index.php teraz widzę, że mają i sprzedaż na allegro. Jednak na miejscu można pomacać, i wybór jest nieporównanie większy niż w internecie. Ponadto zawsze pytamy o II gatunek - wyszczerbiony brzeg płytki na ten przykład. Bliżej będzie Ci do sklepu w okolicach Krakowa, podobno gdzieś taki też jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 27.06.2011 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Kochana jesteś, że Ci się chciało szukać. No tak gdyby nie ten komin i parę innych niezaplanowanych wydatków cena do przełknięcia , chociaż ja 30m2 potrzebuję. To ,że są śliczne to nie ulega dyskusji .... ale to,że mam bliżej do Krakowa niż W-wy to troszkę się nie zgadzam . Ale jak mam wybierać to wolę Kraków. Zostało nam do zakupienia jeszcze parę rzeczy na dół i można go zamykać. Między innymi kafle na przedpokoje, no cóż szukam dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 28.06.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 i moje ulubione maleństwa - w tym roku bujnie rozrastająca się w bardzo wielu miejscach tojeść http://img685.imageshack.us/img685/2328/tojesc.jpg szkoda że nie wiedziałam, podesłałabym Ci trochę, u mnie to rośnie jak chwast:D http://img835.imageshack.us/img835/3281/obraz354l.jpg Uploaded with ImageShack.us koszę, opryskuję a ona dalej rośnie:D na skalniaku zaczęła mi zaduszać inne rośliny więc musiałam ją wyrzucić ale nadal miejscami się pojawia:o w jednym miejscu celowo ją zostawiłam i tylko co jakiś czas reguluję jej rozrost http://img594.imageshack.us/img594/4769/obraz353k.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.06.2011 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Też tak miałam, ale w czasie budowy większość terenu była przekotłowana i dopiero teraz zaczynają się pojawiać ,,rodzime" roślinki... a tojeść uwielbiam, na razie mi nie włazi gdzie jej nie chcę Zaczyna się mi w końcu odradzać przetacznik ożankowy http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQSHriA80HVm7x8jQ3N4reRX59ioWFYMo36ayH1o694w3103g1X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.06.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Witam serdecznie, masz przeuroczy ogród, kompletnie się nie znam na roślinach, ale klimat stworzyłaś cudowny. Przeczytałam cały dziennik, obejrzałam album ( Twoja kania ruda jest młodym bielikiem - ptaki to moja pasja), teraz idę czytać komentarze... Mam nadzieję, że będę mogła czasami prosić o radę, gdy przyjdzie pora urządzania ogrodu... Naprawdę pięknie macie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.06.2011 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Ardea, witaj miłośniczko ptaków to miłe gdy ogród urzeka nie tylko domowników Możesz pytać gdy już pora przyjdzie - ale wpadłam na moment do Ciebie i widzę, że przestrzenie macie i widoki fantastyczne. O ogrodzie powinnaś już teraz zacząć myśleć - głównie drzewa nasadzić w tych miejscach gdzie budowa ich nie zniszczy, niech już rosną i mężnieją. Na krzewy i bylini przyjdzie pora gdy dom postawicie i otynkujecie. Choć część i teraz można wydzielić i tymczasomym ogrodzenie ogrodzić przed budowlańcami A ptaki twoją pasją są więc chyba zacznę Cię w niektórych sprawach Cię podpytywać... np Muchołówki - wykluły mi się, przepędzając uprzednio z budki sikorkę. W drugiej budce wychowały sie inne bogatki i teraz rano mam całe stado sikorkowo-muchołówkowe, które śmiga wokód sosen i trawnika wyjadając robactwo Zobaczyłam muchłówki ,,stojące" w miejscu nad samą trawą polujące na owady - zupełnie jak jakaś pustułka albo koliber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.06.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Dzięki za miłe przywitanie, masz tak cudownie, że dech zapiera (uwielbiam ten typ ogrodów). Na razie mam jarzębiny, orzecha, dębczaka, jakieś drzewko-samosiejkę (zrobię fotkę i pokażę), kilka świerczków i brzozy. Co jeszcze powinnam posadzić, by chociaż mieć namiastkę Twojego ogrodu? Planuję bez, jaśmin, jaśminowiec, moje ulubione hortensje i kalinę, ale to później. A z ptakami to fajnie masz, to też dowód na to,że stworzyłaś przyjazny ogród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.06.2011 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Popatrz jakie drzewa rosną w okolicy i czy dobrze się rozwijają? Sama uwielbiam klony, choć jest później dużo liści go grabienia, za to grabi się je łatwo, w przeciwieństwie do drzew z drobnymi listkami. Masz przestrzeń to i buka możesz sobie posadzić dla jego przepięknych czerwonych liści szczególnie jesienią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.06.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Czyli intuicyjnie poszłam dobrą drogą, bo właśnie te drzewa, które posadziłam są w okolicy, poza jarzębinami. Miejsca dużo nie ma, ponieważ działka 1200m, ale jeszcze coś się znajdzie. Moim ulubionym drzewem jest lipa. Bardzo dziękuję za rady i oczywiście jeszcze będę zaglądać i pewnie męczyć pytaniami. Yoreczki to prawdziwe słodziaki i dobrze im u Ciebie (to widać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.06.2011 04:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Lipa, przepiękne drzewo i dające sporo cienia. Te yoreczki to teriery z piekła rodem, one tylko tak wyglądają ale to krwiożercze bestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 04.07.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Lipa, przepiękne drzewo i dające sporo cienia. ... oraz nadające się jak nic innego do pięknego rzeźbienia ... Pinezka zawsze w wakacje "ulepi" coś z lipy ... PS.fajny fotel ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 04.07.2011 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Widzę, że obchód robisz Dziś jestem widocznie na etapie zazdrości... Barrankom drewna na podłogach a teraz Pinezce zdolności... sama mam nawet dłutka ale nigdy nie miałam czasu się pobawić... ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 04.07.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Widzę, że obchód robisz wiem, że moją wizytę można odebrać jako "obchód" ... ale ...... u wielu nie byłem ... a u Ciebie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 04.07.2011 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 od razu słodko na duszy mi się zrobiło... i z dumy puchnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 04.07.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 ....lepiej nie puchnij ... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 04.07.2011 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 mnie już wolno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 04.07.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 05.07.2011 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Dawno u Ciebie nie byłam... i wiesz co??? Tylko chłopina moja się obudzi to go od razu do Ciebie przyciągnę. Bardzo mi się podoba brama i jeszcze chyba bardziej słupki... muszę takie gdzieś mieć!!! Chociaż wjazdowa już stoi (made in Obi, bleee...) to może gdzieś w ogrodzie??? albo na warzywniaczek??? albo do sadu??? No i ogród... marzenie... u mnie jeszcze rośnie i dopiero za kilka lat będzie ładnie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.07.2011 05:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 dziękować, dziękować bramę na pewno zrobicie, dacie radę a ogród to niestety tylko fragmentami mnie zachwyca, ale od czego jest aparat fotograficzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts