cronin 17.07.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Jezu Gosiu to jakaś masakra, widziałam że Wisła poszła do góry ale że aż tak!? bardzo współczuję może nie będzie już tak mocno padać, trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.07.2011 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Dzięki cronin trzymaj kciuki, trzymaj, już tylko to może pomóc ... ale ja nie nad Wisłą, tylko jej małym pływem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 18.07.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 (edytowane) O matkooooooo! Gosiu trzymaj się, szkoda tak pięknego ogrodu ale może woda szybko opadnie i roślinki przeżyją, tfu tfu, oby domu nie sięgnęło - trzymam kciuki! Co to znowu:o bezczelne reklamy już między posty włażą? Edytowane 18 Lipca 2011 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 18.07.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Umiem tylko wykrztusić: OJEJJJJ!!! Nie myślicie o podniesieniu/nawiezieniu działki??? bo domu się nie da:(... mam nadzieję, że jednak nie będzie padało... u nas tylko pokropiło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 18.07.2011 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Wiecie - właśnie zaczęło znowu lać Amelio woda zaczęła nieco opadać, ale teraz znowu się podniesie jak nie otworzą jazów poniżej, żeby do Wisły zaczęła szybciej spływać. Niedawno przywieźli nam na polecenie gminy Toi Toi czyli liczą się z wodą po pas i wywaloną kanalizacją Arctica cały czas mamy plany podwyższenia działki do wysokości ziemi pod samym domem i no kasy brak. Ponadto ma być nowe ogrodzenie z nową wysoką podmurówką. Takie działania zdecydowanie poprawiłyby sytuację naszego ogrodu (czy my jeszcze mamy ogród ) Właśnie zaczyna grzmieć Amelio zainstaluj sobie taki dodatek - zablokuje Ci niechciane reklamy https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/adblock-plus/ (oczywiście jeśli możesz to zrobić na służbowym kompie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 18.07.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Mały dopływ a jakie kłopoty Po mojej stronie Wawy też leje, ale słońce też widać więc może to nie na długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 18.07.2011 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Pozostaje mi się tak pocieszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 18.07.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 no chyba zadziałało bo u mnie piękne słońce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 18.07.2011 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 dobrze, dobrze, tak trzymaj. U mnie też słoneczko świeciło choć troszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 18.07.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Gosiu wpadłam prosto z nadmorskiego zachodu słońca i........ mogę tylko trzymać kciuki, żeby woda sobie poszła:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 18.07.2011 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Dzięki Pasiu, przydadzą się. Pogodę macie piękną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 18.07.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Dzięki Pasiu, przydadzą się. Pogodę macie piękną? rano kropiło ale po południu plażowaliśmy:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 18.07.2011 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Dobrze Wam, oj dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 19.07.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 No widzisz słoneczko świeci, trzymanie kciuków pomaga worków bym jeszcze nie sprzątała, działają jak zaklinanie rzeczywistości, to tak jak weźmiesz ze sobą parasol - napewno deszcz nie spadnie, albo umyjesz okna/samochód - ulewa bankowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.07.2011 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Dzięki, trzymaj nadal proszę Worki na razie zostają, na zaklinanie deszczu Wszędzie w koło rybami śmierdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 21.07.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Zadowolone z nadmiaru deszczu wydają się żaby z pewnością kleszcze przeżyły jest nadzieja że nie wszystkie - pamiętasz moje doświadczenia? Pływać nie potrafią! Młode topią się po kilkunastu minutach, dorosłe nawet po kilku godzinach, chyba że zdążą się wdrapać na jakąś gałązkę....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.07.2011 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Amelio, niestety widziałam jak mrówki się ratują, myślę, że kleszcze nie głupsze... chyba, że wczorajsza szalejąca wichura ze ścianą wody je spłukała... oby. Połamało gałezie, niektóre drzewa, pokładło część chaszczy i poprzyklejało je do ziemi może wkleiło i potopiło nieco tego draństwa. Najgorsza dla nas jest opcja odnowy gatunkowej - gdy część ginie - inne ze wzmożoną siłą się namnażają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 21.07.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Siedzę przed kompem i zaczynam się drapać - to wściekłe, głodne, świeżo wylęgnięte malutkie komarki tak mnie podziabały gdy poszłam zobaczyć poziom wody w rzece :mad: Wody nieco ubyło I ja już przez 2 wieczory a nawet dzisiejszego ranka byłam obsiądnięta przez chmary tych krwiopijców gdy tylko wyszłam na dwór:mad: nawet w łazience nie dały spokojnie się umyć, dopiero cmykes wtykany do gniazdka z nimi się rozprawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.07.2011 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 U nas żaby i ptaszki bardzo się starają, ale czy dadzą radę jeśli wyległą się cała nowa chmara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 22.07.2011 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Gosiu śliczności mieszkają w Twoim oczku:rolleyes: już nie mogę doczekać się kiedy moje powstanie, ale niestety, te koszty...... naturalnie woda nie utrzyma się a dobra folia przy moich założeniach pojemnościowych ok.6tys.l to 800-900zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts