Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiecie - właśnie zaczęło znowu lać :bash: Amelio woda zaczęła nieco opadać, ale teraz znowu się podniesie jak nie otworzą jazów poniżej, żeby do Wisły zaczęła szybciej spływać. Niedawno przywieźli nam na polecenie gminy Toi Toi :sick: czyli liczą się z wodą po pas i wywaloną kanalizacją :bash:

Arctica cały czas mamy plany podwyższenia działki do wysokości ziemi pod samym domem i no kasy brak. Ponadto ma być nowe ogrodzenie z nową wysoką podmurówką. Takie działania zdecydowanie poprawiłyby sytuację naszego ogrodu (czy my jeszcze mamy ogród :cry:)

Właśnie zaczyna grzmieć :mad:

Amelio zainstaluj sobie taki dodatek - zablokuje Ci niechciane reklamy https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/adblock-plus/ (oczywiście jeśli możesz to zrobić na służbowym kompie :cool: )

Zadowolone z nadmiaru deszczu wydają się żaby z pewnością kleszcze przeżyły :mad:

jest nadzieja że nie wszystkie - pamiętasz moje doświadczenia? Pływać nie potrafią! Młode topią się po kilkunastu minutach, dorosłe nawet po kilku godzinach, chyba że zdążą się wdrapać na jakąś gałązkę.......

Amelio, niestety widziałam jak mrówki się ratują, myślę, że kleszcze nie głupsze... chyba, że wczorajsza szalejąca wichura ze ścianą wody je spłukała... oby. Połamało gałezie, niektóre drzewa, pokładło część chaszczy i poprzyklejało je do ziemi :lol2: może wkleiło i potopiło nieco tego draństwa.

Najgorsza dla nas jest opcja odnowy gatunkowej - gdy część ginie - inne ze wzmożoną siłą się namnażają

Siedzę przed kompem i zaczynam się drapać - to wściekłe, głodne, świeżo wylęgnięte malutkie komarki tak mnie podziabały gdy poszłam zobaczyć poziom wody w rzece :mad::mad:

Wody nieco ubyło :o

I ja już przez 2 wieczory a nawet dzisiejszego ranka byłam obsiądnięta przez chmary tych krwiopijców gdy tylko wyszłam na dwór:mad: nawet w łazience nie dały spokojnie się umyć, dopiero cmykes wtykany do gniazdka z nimi się rozprawił:p