Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Gosiu widzę że i Twój dziennik zamarł;) wyschliście już? U mnie woda nie stoi, tylko przepływa rwącym strumieniem przy większej ulewie ale i tak już 3 duże roślinki mi zmarniały: perukowiec, spory złoty cyprys i duża kula tuja :eek: wczoraj wieczorem przeleciałam się po wszystkim z opryskiem przeciwgrzybowym a w piątek podsypałam nawozem jesiennym bo 2 świerki popuszczały nowe pędy ale żółte, podobno to brak jedzenia:eek: co było w glebie to deszcze wymyły:bash: ciekawe jak przeżyją zimę.....

Amelio, ostatnio brak mi czasu by coś więcej pisać, poza pracą wreszcie robimy płytki chodnikowe - na razie od północy. Wychodzi nam płytka po 2 z groszami - cena cementu :)

Faktycznie żółknięcie oznacza brak pokarmu, u mnie... kwitnie jeden z berberysów i powtarzający kwitnienie rododendron :)

Jak złapię oddech powklejam fotki ;)

Przykro mi z powodu Twoich strat, taki to wredny rok :( A możesz jakoś przeciwdziałać by strumień przez włości Ci nie płynął?

Jakie dajecie proporcje cementu do piachu czy żwiru? Mam w planach robić sztuczne kamienie ale czasu ciągle brak...

Z jednej strony domu mam spory spadek terenu i tu spływa woda z dużego wykostkowanego podjazdu - muszę jakoś oddzielić wąska rabatkę biegnacą wzdłuż ogrodzenia żeby woda po niej nie płynęła tylko po ścieżce trawiastej ale nie mam możliwości jej podnieść, chyba trzeba będzie dać jakieś krawężniki:confused: