Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Amelio skoro tak, to jeżyna jest Twoja, jak i różowe porzeczki :yes: tylko nie wiem czy jeszcze pogoda dobra by to przesadzić, czy nie lepiej do wiosny czekać? Czas masz chyba jedynie w sobotę lub niedzielę? A to niestety moje zajęte dni, ale może choć na chwilkę mogłabyś wpaść by wykopać zdobycze?

Niby mówią że do końca września można przesadzać. Od jutra do końca tyg. mam urlop bo kostkarze będą mi trochę przerabiać, trochę poprawiać, jeśli skończą w 3 dni to może w piątek bym wpadła? Wolisz przed czy po południu? A co chcesz ode mnie- mam nadmiar pęcherznicy czerwonej, wiesiołków, wierzbę mandżurską, forsycję i różne hosty. W domu oczy moje odpoczywają od monitora więc na priva przesyłam Ci mój nr komóry:)

Czy pęcherznica czerwona to diabolo? Jeśli tak, to mam i jakoś u mnie się chyba nie sprawdza. Przyjedziesz to popatrzysz. A wiesołkiem nie pogardzę :), tylko jakie warunki mu potrzebne? Hosty mówisz? Mam dużżżżżżżżżżzzzo dwóch odmian i jedną wielgachną. W cieniu będę mieć w przyszłym roku miejsce to sobie mogę jakąś wsadzić :)

Na razie internet mi się ślimaczy więc nie mogę znaleźć odpowiedniej fotki :( Jedne mam blado zielone, drugie podobne, tyle, że biało obrzeżone i liście podłużne. Przed laty miałam wielką funkię kwitnącą na biało. Rosła sobie nad stawem, ale biedaczka się utopiła niestety:(

Wiesiołek rośnie wszędzie, mam na skalniaku i za domem w cieniu, na piasku i w glinie:D terytoriu mu wygradzam pierścieniami z blachy bo najchętniej rozlazł by się po całym ogrodzie! A ta hosta co masz to może coś takiego?

http://img850.imageshack.us/img850/9764/obraz333l.jpg

Uploaded with ImageShack.us

czy taka z niepofałdowanymi krawędziami

http://img835.imageshack.us/img835/244/obraz331e.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Edytowane przez Amelia 2

Fotel... stoi na dworze i wietrzeje, no pod dachem, więc deszcz nie pada na niego :cool: teraz i tak czasu nie mamy, ale zimą wciągnę go do domu i postaram się rozebrać go na części pierwsze, a potem może uda się coś z nim zrobić. Najgorzej że u nas nie ma zgody co z nim robić. Mąż chciałby porządnie renowację przeprowadzić, ale sami nie damy rady, kasy brak na specjalistę. Sama porobiłabym przecierki, położyła albo gąbkę, albo kupiła nowe pasy i przeplotłabym stare sprężyny? Tylko, już chyba nie te oczy... jak to się mówi. Jeśli odnajdziesz gdzieś ten link to chętnie sobie poczytam i pooglądam :yes:

a takie fotele mam dwa i są genialne, bo małe, a można się w nich w kłębek zwinąć ;) do biblioteki jak znalazł

Hejka :)

wpadłam zobaczyć co dobrego słychać i czytam coś o fotelach :) no toczekam na zime ;)

No ale hosty wymiataja.. ja takie miałam gdzieś w lipcu , teraz to obraz nędzy i rozpaczy przez ślimaki :( tak powygryzanych liści nigdy nie miałam :(

Witaj Nitu :) dawno się u mnie nie odzywałaś :no:

Funkie u mnie też coraz dziurawawsze - sałatka dla ślimaków nie służy moim oczom :sick: ale i tak w tym roku znacznie lepiej niż w ubiegłe lato, gdy ciągle było mokro. Teraz odpuściłam ślimakom, bo doceniam ich czyścicielską właściwość. Jednak gdy ich za dużo to zbieram do wiaderka i srrrrrrrru w chaszcze na polu. Zbierać trzeba skoro świt, lub późnym wieczorem - ale wtedy to komary chcą nas żywcem zeżreć :mad:

Nic się nie bój Nitu, na wiosnę hosty będą piękne, jak nowe. a na przyszłość poczytaj: http://encyklopediahost.info/slimaki.html