Amelia 2 15.09.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Ale masz ładną jeżynę ze strzępiastymi liśćmi, nie widziałam takiej:eek:moja ma normalne, owalne:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.09.2011 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Amelio skoro tak, to jeżyna jest Twoja, jak i różowe porzeczki tylko nie wiem czy jeszcze pogoda dobra by to przesadzić, czy nie lepiej do wiosny czekać? Czas masz chyba jedynie w sobotę lub niedzielę? A to niestety moje zajęte dni, ale może choć na chwilkę mogłabyś wpaść by wykopać zdobycze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 19.09.2011 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Niby mówią że do końca września można przesadzać. Od jutra do końca tyg. mam urlop bo kostkarze będą mi trochę przerabiać, trochę poprawiać, jeśli skończą w 3 dni to może w piątek bym wpadła? Wolisz przed czy po południu? A co chcesz ode mnie- mam nadmiar pęcherznicy czerwonej, wiesiołków, wierzbę mandżurską, forsycję i różne hosty. W domu oczy moje odpoczywają od monitora więc na priva przesyłam Ci mój nr komóry:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.09.2011 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Czy pęcherznica czerwona to diabolo? Jeśli tak, to mam i jakoś u mnie się chyba nie sprawdza. Przyjedziesz to popatrzysz. A wiesołkiem nie pogardzę , tylko jakie warunki mu potrzebne? Hosty mówisz? Mam dużżżżżżżżżżzzzo dwóch odmian i jedną wielgachną. W cieniu będę mieć w przyszłym roku miejsce to sobie mogę jakąś wsadzić Na razie internet mi się ślimaczy więc nie mogę znaleźć odpowiedniej fotki Jedne mam blado zielone, drugie podobne, tyle, że biało obrzeżone i liście podłużne. Przed laty miałam wielką funkię kwitnącą na biało. Rosła sobie nad stawem, ale biedaczka się utopiła niestety:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 19.09.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 (edytowane) Wiesiołek rośnie wszędzie, mam na skalniaku i za domem w cieniu, na piasku i w glinie:D terytoriu mu wygradzam pierścieniami z blachy bo najchętniej rozlazł by się po całym ogrodzie! A ta hosta co masz to może coś takiego?http://img850.imageshack.us/img850/9764/obraz333l.jpgUploaded with ImageShack.usczy taka z niepofałdowanymi krawędziamihttp://img835.imageshack.us/img835/244/obraz331e.jpgUploaded with ImageShack.us Edytowane 19 Września 2011 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.09.2011 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Piękne te hosty, nie wiem, która piękniejsza. Może być ta pierwsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 19.09.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 a moje mogą być ? http://i280.photobucket.com/albums/kk194/mrjar_2008/2010%20-%20czerwiec%2020/0005.jpg PS. tak prawdę mówiąc to nie moje ... tylko Pinezki ... Ona o to dba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.09.2011 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Ależ piękne hosty Pinezki U mnie rosną dwie odmiany razem - cała kępa i na dodatek ślimaki bardzo w nich gustują Te nowe posadzę nie w trawie więc troszkę ograniczę dostęp tych czyścicieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 20.09.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 O też mam takie ... ale nie wiem które:o .Gosiek a jak renowacja foteli , coś robicie w tym kierunku? Mam gdzieś zapisany link bloga kobitki , która pokazuje krok po kroku jak odnawiała fotele. Jak będziesz chciała to poszukam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 20.09.2011 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Fotel... stoi na dworze i wietrzeje, no pod dachem, więc deszcz nie pada na niego teraz i tak czasu nie mamy, ale zimą wciągnę go do domu i postaram się rozebrać go na części pierwsze, a potem może uda się coś z nim zrobić. Najgorzej że u nas nie ma zgody co z nim robić. Mąż chciałby porządnie renowację przeprowadzić, ale sami nie damy rady, kasy brak na specjalistę. Sama porobiłabym przecierki, położyła albo gąbkę, albo kupiła nowe pasy i przeplotłabym stare sprężyny? Tylko, już chyba nie te oczy... jak to się mówi. Jeśli odnajdziesz gdzieś ten link to chętnie sobie poczytam i pooglądam a takie fotele mam dwa i są genialne, bo małe, a można się w nich w kłębek zwinąć do biblioteki jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 20.09.2011 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Oczami wyobraźni widzę, co byś z nich zrobiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 21.09.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 O to proszę bardzo , chyba się nie pogniewa , u niej można wiele podpatrzeć , dziewczyna zna się na rzeczy i czasem pokazuje krok po kroku co robić. Niedawno wpadłam na jej blog ale wszystkiego nie obejrzałam , poszperaj ...jest super. http://jagodowyzagajnik.blogspot.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.09.2011 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Wielkie dzięki, zaczynam czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 21.09.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Gosik utonęłaś w blogu?... dla mnie mistrzostwo i właśnie takie domy robi się latami, ma kobita dar:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.09.2011 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Nie mam niestety czasu zagłębić się, pracuję, pracuję później poczytam. Na razie tylko relację foto zobaczyłam. Ale gdzie mi do tej zdolniachy I struga, i szyje, i maluje i w ogóle... jest człowiekiem renesansu.... a to już zupełnie jak Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 22.09.2011 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Hejka wpadłam zobaczyć co dobrego słychać i czytam coś o fotelach no toczekam na zime No ale hosty wymiataja.. ja takie miałam gdzieś w lipcu , teraz to obraz nędzy i rozpaczy przez ślimaki tak powygryzanych liści nigdy nie miałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.09.2011 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Witaj Nitu dawno się u mnie nie odzywałaś Funkie u mnie też coraz dziurawawsze - sałatka dla ślimaków nie służy moim oczom ale i tak w tym roku znacznie lepiej niż w ubiegłe lato, gdy ciągle było mokro. Teraz odpuściłam ślimakom, bo doceniam ich czyścicielską właściwość. Jednak gdy ich za dużo to zbieram do wiaderka i srrrrrrrru w chaszcze na polu. Zbierać trzeba skoro świt, lub późnym wieczorem - ale wtedy to komary chcą nas żywcem zeżreć Nic się nie bój Nitu, na wiosnę hosty będą piękne, jak nowe. a na przyszłość poczytaj: http://encyklopediahost.info/slimaki.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 23.09.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 no na prawdę zamiast ślimaki na eksporcik odstawić i kasę mieć to się innym podrzuca, oj nieładnie:rolleyes: a tak na serio to moja koleżanka ślimaki zbiera tydzień je w wannie nie karmi ich i przyrządza w białym winie.ponoć delicja ale ja taka odważna nie byłam:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.09.2011 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Tak jak Twoja koleżanka, to można tylko winniczki traktować a tych u mnie niewiele. Za to mam dużo żarłocznych ,,nagich" takich drani bezskorupowych. A wyrzucam nadmiar ślimaków na nieużytki, w chaszcze od wielu lat nieuprawiane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 24.09.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Gosiek wysłałam priv:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts