Gosiek33 12.03.2009 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Witaj Nitu, Mysz gdzie słoneczko - u mnie już ucieka na zachód ale mroczne jakieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.03.2009 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Ooooooo, sama sobie ustrzeliłam kolejną stronkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 12.03.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Myszko to podziel sie swoim słonkiem, bo u mnie tez nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 12.03.2009 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 to po drodze i mnie coś zostawcie..... normalnie jak w listopadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 13.03.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Wpadłam słonko wpuscić które mnie rano obudziło http://bibliotekagim1.freehost.pl/images/sloneczko.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 13.03.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 łooooooo fajne słonko.... u nas na razie jeszcze ponurawo.... no to sobie już pomarudziłam dzień dobry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.03.2009 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Miło, że goście u mnie od rana, witajcie http://img7.imageshack.us/img7/4467/ogrod200828051.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 13.03.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 http://www.aqua.celmax.pl/zbiornikiozdobne.htm Problem deszczówki też chodzi mi po głowie, od frontu chciałabym 2 "głazy" ale cena ponad 1000zł! Z jednej rynny też mam zamiar podłączyć się do oczka, a pod 4 wkopać częściowo pojemniki 1000l z plastiku w koszu metalowym i na palecie - najlepiej metalowej lub plastikowej, można takie kupić po ok.150zł używane lub 220zł czyste. U nas w prasie ogłaszaja się gdzieś z okolic Garwolina, na allegro pod hasłem "zbiorniki 1000l" jest tego od metra.... dzięki za namiary, może skorzystam podobają mi sie te pojemniki i to z kranikami na dole, choć wcale nie wiem czy do podlewania ogródka taki kranik potrzebny, tu raczej pompa się przyda Ale w ramach oszczędności (czy aby na pewno?) nie planuję włączenia tego systemu do domowego obiegu. Mając wodociągową wodę jest to zupełnie nieopłacalne. System taki kosztuje parę tysiaków Stąd mój pomysł na otwarte oczko. Jednak gdy susza będzie chyba trzeba tam będzie wody dolewać Znowu same dylematy I ja nie myślałam o wykorzystywaniu deszczówki w domu ale przeraża mnie kopanie w tej mojej glinie pod rurki odprowadzające wodę z rynien i dlatego chcę kilka takich pojemników a podłączając wąż u dołu można odprowadzić nadmiar wody z ulewnego deszczu gdzieś dalej lub do oczka u góry otwór ma chyba 22cm i mała pompa powinna się zmieścić Wy tu o słoneczku, a ja taka przyziemna realistka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 13.03.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Amelia to my mamy teraz ten sam kłopot... ja też mam rynny nad ziemią i mi podmaka wszystko po każdym deszczu. Dlatego chcę jakoś tę wode z rynnien odprowadzić tylko nie wiem czy rurami w ziemi -a też mam glinę - czy takimi zbiornikami z wodą a Ty jak myślisz robić? zaraz idę do Twojego dziennika polookać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.03.2009 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Chyba u Geda doczytałam się wczoraj, że woda w takich rurach odprowadzających mu zamarzła Ale to późno było jak czytałam więc muszę jeszcze raz ze zrozumieniem Dziś mam dzionek zajęty, jutro może poczytam, jak macie czas to może w międzyczasie coś wywnioskujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 13.03.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Hejka Gosiaku miłego zajęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.03.2009 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 13.03.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Gosieńko dziękuję za wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 13.03.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Chyba u Geda doczytałam się wczoraj, że woda w takich rurach odprowadzających mu zamarzła Ale to późno było jak czytałam więc muszę jeszcze raz ze zrozumieniem Dziś mam dzionek zajęty, jutro może poczytam, jak macie czas to może w międzyczasie coś wywnioskujecie Myślę że jest to możliwe, w końcu nie bez powodu wodociąg jest kładziony chyba z 1,60 pod ziemią I bądź tu człowieku mądry -ma się lać po działce czy zamarzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.03.2009 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 To znaczy - jak zamarznie to nie wyleje, ale jak rura zatkana to gdzie nowa woda się wylewać ma?. Może na zimę rynny odłączać od zbiorników i dopiero po przymrozkach znowu zakładać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 13.03.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Koniecznie! I zbiorniki trzeba opróżniać bo zamarzająca woda je rozsadzi, a ma to do siebie że zamarza od góry, wiem coś o tym bo pierwszej zimy na działeczce tak straciłam beczkę Wyrzuciłam ją a potem żałowałam bo w metalowej dziurawej beczce dobrze palą się liście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.03.2009 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Czyli lepsze jest oczko wodne bo jak zamarznie to wybrzuszy się do góry i nic nie popęka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 13.03.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 A jeszcze lepiej 4 oczka, żeby z każdej strony woda miała gdzie spływać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 13.03.2009 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 dobrze... zejdźmy na ziemię.... ja nie mam miejsca na 4 oczka wodne... i co teraz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.03.2009 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Czekam co hydraulik mi podpowie, zadałam mu taki temat Jeszcze można by Geda popytać bo on taka Zosia Samosia i pomysły różne ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts