Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

Piękne komody i jeszcze piękniejszy zgar :D Gosiek a ja motam się z oknami i nie mogę nawet zacząć .... ciągle ktoś mi niespodziewanie ( jak mam wolne) na chatę wjeżdża ;) . Wszystko fajnie dopóki słonko nie przyświeci mi w te okna , a wtedy już mi do śmichu nie jest .

A co to wolne dziś miałaś ? ja ma w czwartek:)

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Konewka cudo i mogę w końcu schować plastikowe zamienniki ;)

Chleb trzymam w torebkach papierowych włożonych do torebek foliowych :lol2: Ale ogólnie kupuję więcej bułek i mrożę je, natomiast ,,mój" trójkątny razowiec nie wysycha, a że duży jest to koszyczek jest w sam raz dla niego.

W mieszkaniu, gdy pieczywo leżało w folii w pobliżu okna też nie raz pieczywo mi spleśniało :( teraz z dala od takiej różnicy temperatur trzyma się świetnie... chyba, że o nim zapomnę ;)

Świetna jest, ja przygarnęłam wieszaczek z myszkami dla maluchów, teraz tylko jakieś zawieszki muszę skombinować.

Czyli torebki foliowe są niezbędnym kompromisem :)

A rozmrażasz bułeczki jak? w piekarniku? w mikrofali? i są rzeczywiście takie jak świeże? ja jak na razie nie mogę się przekonać do mrożenia a przydałoby mi się, bo u nas albo pieczywa w bród albo wiatr okruchy wywiewa z chlebaka.

Wyjmuję na dwie godziny przed jedzeniem, to powinno wystarczyć, chrupiąca nie jest ale świeża jak najbardziej. Podgrzewanie w piekarniku jest zbyt kosztowne, gdyż najpierw piekarnik musi się rozgrzać. Chyba, że ktoś ma opiekacz?. Jak nie zdążę wyjąć wcześniej to wkładam do mikrofalówki na rozmrażanie, na 1,5- 2 min. Ale potrzebuje wystygnąć, gdy nadal brak czasu kroję i grzankuję :lol2: strasznie skomplikowanie to brzmi ;)

Tak samo mrożę chleb - najlepiej krojony, zawsze można nawet dwie kromki na cito rozmrozić :)

http://desmond.imageshack.us/Himg710/scaled.php?server=710&filename=kartkawitecznonoworoczn.jpg&res=medium

PS. Rewelacyjne te komody!!!:cool::cool::cool: A całość wygląda po prostu fantastycznie!!!

Edytowane przez rasia

http://img685.imageshack.us/img685/9917/zewnetrzne1111.jpg

W dniu Bożego Narodzenia;

Dziś składamy Wam życzenia,

Aby raźniej w duszy było,

Aby Wam się dłużej żyło,

Aby szczęścia i radości,

Pomyślności i miłości

Z życia nigdy nie ubyło,

Aby Wam się lepiej żyło.

W życiu bez smutku i cierpienia,

Oto nasze są życzenia.