Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam, współczuję tych negatywnych wrażeń z kozą. A ja właśnie o piecyk chcę zapytać.

Z pewnością robiłaś rekonesans zanim zdecydowałaś się na Jotul F3. Muszę w miarę szybko podjąć decyzję, zdecydowanie kupię jotula, tylko zastanawiam się jeszcze nad Jotulem MF3, parametry podobne ale ten jest wielopaliwowy. Może dotarłaś do przekonywujących informacji które zadecydowały o zakupie Waszej kozy.

pozdrawiam:bye:

Amtla pralka ci się paliła :o też fatalne wspomnienie :(

VTS ale my Jotula nie mamy, choć sie do niego w przyszłości przymierzamy :yes: Na razie jest ,,budowlany" Samson - o taki http://samson-sklep.pl/pl_PL/p/Piec-kominkowy-wolno-stojacy-Samson-6-WD/109 Służył w czasie budowy i ma być wymieniony... kiedyś, ale jak dotąd nie ma takiej potrzeby, bo dla nas jest jedynie dla przyjemności, nastroju i dogrzewania się w razie potrzeby. Przy podłogówce więcej niż 6WD nie potrzebujemy ;)

A kozunia spisuje się dobrze, jedynie coś rura się zbiesiła ;)

Gosiek, przepraszam to nie do Ciebie wobec tego było pytanie, gdzieś mi mignął wątek nowo kupionego jotula u dziewczyn, muszę się skupić i poszukać ;).

My na czas budowy kupiliśmy najtańszy piecyk w castoramie i spełnił swoje zadanie, czas go zastąpić. Dzięki za info.

pozdrawiam

Noż toż złodziejstwo :bash: Kradziony zamontowali ?

Też się tego obawiałam, ale nie był zgłoszony jako kradziony. Chyba się coś komuś pozajączkowało - ja to wiesz, kiepska jestem w przewałach, więc zakładam , że to głupota, nie sabotaż...

Współczuje historii z kozą:(:sick: Ciekawe czemu tak się stało?:confused: Lepiej to sprawdźcie Gosiu w miarę możliwości jak będzie zimna. Macie jeszcze na nią gwarancję?

Krajobraz śnieżny cudny i ptaszki...:rolleyes: Ja swoje hortensje zawinęłam już w listopadzie- jak wszystko inne;)

Śliczny parapecik- idealnie się wpasował:wiggle:

" Paszkoty, kwiczoły czy jakieś podobne latające bractwo"...widzę, że jesteś jednak bardzo szkolona w tych ptakach :o

Parapet śliczny, doskonale z oknem dopasowany.

Za parapet dziękuje mój m :yes:

A drozdowate to AgaJeżyk mnie nauczyła rozpoznawać + książki o ptakach :lol2:... ale Aga jest lepsza ;)

Współczuje historii z kozą:(:sick: Ciekawe czemu tak się stało?:confused: Lepiej to sprawdźcie Gosiu w miarę możliwości jak będzie zimna. Macie jeszcze na nią gwarancję?

Krajobraz śnieżny cudny i ptaszki...:rolleyes: Ja swoje hortensje zawinęłam już w listopadzie- jak wszystko inne;)

Śliczny parapecik- idealnie się wpasował:wiggle:

hortensje zawinęłam, ale jak się ciepło zrobiło, to rozebrałam je... do mrozów, teraz znowu są opatulone ;)

A z kozą wszystko w porządku, to ino rura stalowa wstawiona do komina, co to spaliny odprowadza wysunęła się i opadła na dno, ale teraz podstawiona cegłą szamotową nie ma prawa się ruszyć. Przegląd nastąpi po zimie :yes:

Witamsię :)

Czytam o zapatulaniu rośłin. Ja w tym roku nie opatulałam bo było ciepło a jak przyszły siarczyste mrozy to jestem na wyjezdnym :o :( mam nadzieje, ze cwiety to zniosą.. zwłaszcza magnolie i migdałki :(

Co dobrego słychać?

Gosiek, dziękuję za link do wyszukiwarki FM, bardzo przydatny. Jesteś uczynną i życzliwą dziewczyną :) (pomyłka dotyczyła Alladynki).

pozdrawiam

dzięki, ale to znalazłam na forum - niestety nie pamiętam od kogo to skopiowałam :oops: za to przekazuję dalej potrzebującym ;)

Tak - zostało mi życzyć panu wszystkiego najlepszego :)

:x