Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hejka agawi, jest różowa, jest - to jakaś hybryda - i zaczyna bardzo mis się podobać. Wieczorem błyskawice malowniczo skakały przez kilka godzin z chmury na chmurę, potem zaczęło lać, nad ranem słychać było ciężkie krople. Jeszcze nie byłam na obchodzie w ogrodzie, ale widzę, że anabelka ma nos na kwintę spuszczony. Idę zobaczyć co się stało. Kupowałam ją u Grąbczewskich w Złotokłosie.

Byłam na inspekcji, anabelka ma się dobrze, trochę ciężko było jej dźwigać kwiaty pełne kropel deszczu. Niestety przepiękna ostróżka - w tym roku biała, w ubiegłym różowa leży złamana z 10 cm nad ziemią Buuuuuuuuuu. A wczoraj właśnie mówiłam, że trzeba ją podeprzeć palikiem :mad:

Czy ja wiem? Jakoś wygląda na topolę białą, choć liść niekoniecznie. Czy od spodu są srebrzyste? Poczekaj co z tego wyrośnie, zawsze zdążysz usunąć, a trochę zielonego nie zawadzi na działce. Wygląda na samosiejkę, popatrz jakie drzewa masz w pobliżu.

Gosiek ma wielki dar.

Nie tylko robienia cudności przez obiektyw.

Wczoraj przytargała mi prezent - upolowała tawułę magiczną. Na jednym kwiatostanie połowa biała, połowa czerwona. :no:

A w ogóle, Gosi ogród jest tak zaczarowany, że szok. Tu karpa, tam badylek, tam gdzieś niekcący coś wkopane, tu położone i sobie samo rośnie.

A różowa anabelka ?? pierwsze słyszę. Też odgapię i zakupię.

Gosiek ma wielki dar.

Nie tylko robienia cudności przez obiektyw.

Wczoraj przytargała mi prezent - upolowała tawułę magiczną. Na jednym kwiatostanie połowa biała, połowa czerwona. :no:

A w ogóle, Gosi ogród jest tak zaczarowany, że szok. Tu karpa, tam badylek, tam gdzieś niekcący coś wkopane, tu położone i sobie samo rośnie.

A różowa anabelka ?? pierwsze słyszę. Też odgapię i zakupię.

A dziękować, dziękować ... a tawułke mam nadzieję, że gdzieś wsadzisz... ale w ziemię :lol2: Po anabellkę będziemy mogły pojechać do Grąbczewskich. gdzieś na początku lipca, albo uszczypniesz sobie mojej i kiedyś Ci też urośnie :D

Zgadzam się w 200% :)

Gosia czy ty ten ogórecznik dodajesz do sałatek? czy tylko jako ozdobny traktujesz?

Hejka cronin dawno Cię nie widziałam - dzięki za pochwały :) Na razie ogórecznik raczej jest ozdobą i tak chyba pozostanie. Trza było go jeść zanim włoski mu wyrosły ;) a teraz to każą go całego wyrywać i w całości suszyć, a na to szkoda go bo za bardzo mi się podoba taki dziwak :lol2:

Zaglądam za każdym razem jak coś pokazujesz tylko nie zawsze się odzywam :)

byłam ciekawa ogórecznika bo tez kiedyś mialam, sadziłam razem z ogórkami, ale nie odważyłam się jakoś spróbować :)

zdjęć ptaszków coś mało :(

Fakt, dawno nic u mnie nowego nie pokazało się, a ptaszki jakoś mi umykały przed aparatem a wielka szkoda bo poza szpakami (nuda ;) ) w budce lęgowej przepiękna pleszka się zagnieździła, tyle, że niezwykle ruchliwa i nie udało mi się ani jednego zdjęcia cyknąć

http://img.national-geographic.pl/images/1103/pics/DSC_0215-14_666d92329c.jpg

to właśnie tak wygląda ten ptaszek i jako, że białą czapeczkę ma na główce sądzę, że to samczyk

http://istotyzywe.pl/ptaki/pleszka

Witaj Beauty trzy perukowce rosną razem, dwa Royal Purple i jeden żółty Golden Spirit trochę mniejszy i drobniejszy

Pierwszy raz jeden z nich ma tak wspaniałe peruki, do tej pory zawsze większą część ,,grzywy" gubiły i ozdobne były wiosną i jesienią z pięknej czerwonej barwy liści