Arctica 02.08.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 no niezły pomysł!!!!!!! nie pomyślałam:rolleyes: a cyprysik to nie przysechł jesienią??? Straszna susza była:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.08.2012 03:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Mam dwa małe cyprysiki, juz poprzedniej zimy dostały w kość, a tej bezśnieżnej jeszcze bardziej im się oberwało. Mają sporo uschniętych, część przycięliśmy ale jakoś nie mam serca ich wykopywać, bo choć okaleczone to mają się dobrze i na żyją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 03.08.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 (edytowane) Mam 2 pojemniki na deszczówkę po tysiąc litrów każdy i regularnie podlewam, a zwłaszcza przed zimą iglaki i rododendrony. Teren u mnie gliniasty to i wilgoć trzyma, więc uschnięcie odpada. Przemarzły głównie kremowe części gałązek. Poprzedniej zimy kopczykowałam a potem obsypywałam śniegiem własną armatką - łopata+rączki ;)i wszystko ładnie przeżyło. Teraz cyprysik jest już bardzo ładny ale np. rajska jabłonka odm. zwisająca cały czas wygląda biednie i wogóle nie kwitła. Pigwowiec i trzmielina pienne wyleciały całkiem mimo włókniny:( a rok wcześniej chociaż nie zabezpieczone dały sobie radę Edytowane 3 Sierpnia 2012 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.08.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 hej hej, nadgonilam pare stron w dzienniku, ogrod powala , u mnie wszystko opoznione, tawulki dopiero kwitna, hortensje jeszcze biale, rozowa anabelka (invincibelka) jeszcze mocno rozowa. jedynie vanilki poczynaja rozowiec. moja phantom tez ma kwiaty jak dzwon, szkoda ze tak jak vanilka lubi sie pokladac. na kwitnace rozchodniki czekam niecierpliwie, tego variegata zazdroszcze bardzo. piekny bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.08.2012 03:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Dziękuję TAR część tawułek i u mnie kwitnie, co prawda niemrawo, ale jednak anabella biała przekwitłą podobnie jak różowa, Biała jest zielona, a różowa - brązowawo-zielona Phantom mój się nie pokłada, ale może on za młody, ledwo od ziemi odrósł a moje nowe zauroczenie rozchodniki... czekam na ich rozkwitniecie z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 08.08.2012 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Obejrzałam i się zadziwiłam, o niektórych w życiu bym nie pomyślała że to przetaczniki:eek: a najdorodniejsze widziałam w rowie w sąsiedniej wsi, jak będę tamtędy jechać to cyknę a może wybiorę się ze szpadelkiem... tak mi się wydawało........ a to nie przetaczniki chociaż z daleka wygladają podobnie:eek: tylko w przeciwieństwie do nich ta roślina krwawnica pospolita lubi mokro a dowiedziałam się o tym i zapożyczyłam zdjęcie z porad Elfir [h=2]http://forum.muratordom.pl/images/icons/icon1.png http://img217.imageshack.us/img217/9329/dsc00650mj.jpg[/h] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.08.2012 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 To ja tak samo się pomyliłam, za drogą u sąsiada na nieużywanej działce też widzę coraz więcej tej krwawnicy, pięknie wygląda. Nad moim ,,oczkiem wodnym" rośnie jedna dopiero co posadzona, zobaczymy czy się rozrośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 08.08.2012 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Pomidorki i budleja WOW:jawdrop:Zauważyłam, ze mamy tą samą odmianę Clematisa- Pillu:wiggle: U mnie kwitnie jak oszalały, choć to jego pierwszy rok:) Nigdzie nie mogę dostać pięknej różowej Anabelle, a wysyłkowo boję się zamawiać:cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.08.2012 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Agawi kupowałam różową anabellkę u Grąbczewskich, nie wiem czy nadal mają. Na razie bardzo szybko przekwitła i już prawie cała zbrązowiała, chyba juzż ją obetnę, może nowe kwiatostany będą większe. Biedulka bardzo się wysiliła w tym roku Grąbczewscy sprzedają dużo towaru w Leroyu ale z Piaseczna to niezbyt daleko, więc wolę od czasu do czasu podjechać do nich i sobie coś wybrać Piilu w ubiegłym roku był przepiękny, w tym niestety już przekwitł, choć jeszcze jakieś maleństwo na nim się różowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 09.08.2012 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Dzięki za odpowiedź Gosiu Będę polować w takim razie, bo strasznie mi się poodba:yes: Przycinanie to zalecają raczej wiosną, chociaż zmarznąć nie powinna. Ciekawe dlaczego Ci Piilu już przekwitł? Może mu zaszkodziły te upały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.08.2012 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 O clematisa się martwię, na zmęczonego upałem nie wygląda, może niedożywiony choć domownicy twierdzą, że go nawozili Hortensje obcinam na zimę i trzymam w wazonie, pięknie się zasuszają, pod warunkiem, że przed ścięciem nie zmokną ani mróz ich nie przemrozi, choć anabelka nie ma tak ciekawych kwiatostanów... więc raczej jej daruję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 09.08.2012 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Tak, wiem, że zasuszone wyglądają pięknie:yes: Ja zrobiłam w zeszłym roku wianek, ale z ogrodowych:cool: Moja Grandiflora też już przekwita, za to Limelight i Vanille Fraise dopiero zaczęły i są piękne:D Może któreś zasuszę do wazonu- będzie co wspominać zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.08.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 ja moje clematisy wyautowuje, poza bylinowymi (ktore przetrzymaja kazdy kataklizm ) i wsadzam inne pnacza, ktore u mnie przetrwaja, duzego wyboru nie mam. ale jak mam patrzec na te marne popierdolki clematisowe to wole prozaiczny winobluszcz,, przynajmniej trejaże nie sa gole. przeschniete hortensje zostawiam na krzaczkach fajnie wygladaja przykryte sniegiem dopiero na wiosne mocno przycinam. u mnie tez vanilka i pinky zaczely sie wybarwiac. grandi, lajmy i fantomy wciaz biale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.08.2012 04:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Phantom też zaczyna różowieć, a różowa zbrązowiała ale wygląda doskonale Limelight jeszcze w większości limonkowa, a unique (najpiękniejsza po zasuszeniu) jeszcze biała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 04.09.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Cześć Gosia:hug: No i właśnie dowiedziałam się, że moja kyushu to chyba uniqe:lol2: W tym roku nie ma tak pięknych wielkich kwiatostanów jak w ubiegłym... ciekawe dlaczego:rolleyes: W lipcu posadziłam phantoma i dopiero zaczyna kwitnąć A wiecie, że z krwawnicą to ja tak samo miałam jak wy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 04.09.2012 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 wywaliłam (częściowo ja, resztę małż) drańskie trawy znad oczka. Okupiłam to bólem w kręgosłupie, do dziś mnie trzyma Krwawnica będzie miała teraz miejsce, ale dokupiłam tułacza pstrego mam nadzieję, że jego uda mi się osadzić w miejscu i nie będzie się bardzo tułał jak net pozwoli i czas będzie wstawię zdjęcia i słupki do bramy przyjechały, będzie się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 05.09.2012 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Byłam w ogrodzie. Pięnie tam, a hortensje kwitną jak oszalałe. Strasznie zazdraszczam. Gdybym ja 3 lata temu wiedziała o nich ciut więcej to inaczej by to u mnie teraz wyglądało. Ale co tam bede wpadać do Ciebie i cieszyć oczęta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.09.2012 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Wpadaj, wpadaj Nie masz już miejsca na hortensje? Nie wierzę gdzieś jakiś cień chyba masz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 05.09.2012 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Gosiu . Twój ogród niezmiennie zachwyca...jakie Ty masz budleje..u mnie pomarzły;)i w ogóle wszystko tak pięknie rośnie...cudnie jest.A brama już dojechała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.09.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 no popatrz a u mnie 90% hort w pelnym sloncu sobie rosnie i kwitna jak szalone Nitka dawaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts