Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O rany, drogie te napędy!!! Mnie też czeka taki wydatek:(

ale późniejsze odczucia bezcenne:yes: wyobraź sobie - deszcz leje jak z cebra, podjeżdzasz, klikasz - brama się otwiera, klikasz drugi raz - otwiera się garaż, trzeci raz- zamyka się brama, czwarty - zamyka się garaż:rolleyes: i wychodzisz suchutka do domu...... o ile masz garaż przy domu;)

Nooo:D Bezcenne:yes:

Tylko jeszcze sprawę alarmu w garażu musimy rozwiązać i to nim descze przyjdą, bo teraz to robię tak:

podjeżdżam pod bramę

myk, myk z auta,

otwieram bramę

myk, myk do auta

podjężdżam pod dom

myk myk do domu rozłączyć alarm

i dopiero mogę do garażu wjechać:D:D:D

Facet od alarmu miał nam jakiś czujnik z opóżnieniem, czy coś w tym garażu zamontować i tak zeszło...

Dobrze, ze przypomniałyście:cool:

Tylko jeszcze sprawę alarmu w garażu musimy rozwiązać i to nim descze przyjdą, bo teraz to robię tak:

podjeżdżam pod bramę

myk, myk z auta,

otwieram bramę

myk, myk do auta

podjężdżam pod dom

Facet od alarmu miał nam jakiś czujnik z opóżnieniem, czy coś w tym garażu zamontować i tak zeszło...

ja mam na pilota do wylaczania i wlaczania alarmu wiec nawet 4 liter z auta nie ruszam :D maz juz musi wylaczyc z centralki. ale tylko ja korzystam z garazu wiec taki pilot byl mi potrzebny :D

Miło Cie znowu widzieć agawi :wiggle: Słupy stoją, stopa wylana, teraz czekamy aż beton dobrze zwiąże. Deski z tartaku przyjechały i tylko troszeczkę trzeba je obrobić przed malowaniem. I tylko impregnaty trzeba jeszcze kupić ;) i to dwa kolory

Zmieniłam komputer i nie mam tu wejścia na kartę fotograficzną, a nie mogą znaleźć kabelka :(

ja mam na pilota do wylaczania i wlaczania alarmu wiec nawet 4 liter z auta nie ruszam :D maz juz musi wylaczyc z centralki. ale tylko ja korzystam z garazu wiec taki pilot byl mi potrzebny :D

No właśnie: i taki pilot bym chciała:yes:

Gosiu, jak tam kabelek? Znalazł się, czy obcy do badań potrzebowali?

ale późniejsze odczucia bezcenne:yes: wyobraź sobie - deszcz leje jak z cebra, podjeżdzasz, klikasz - brama się otwiera, klikasz drugi raz - otwiera się garaż, trzeci raz- zamyka się brama, czwarty - zamyka się garaż:rolleyes: i wychodzisz suchutka do domu...... o ile masz garaż przy domu;)

Ba jeszcze garaż :stirthepot: też by się przydał

A ten napęd ma jeszcze fotokomórkę - zabezpieczenie przeciw zgnieceniu użytkownika :lol2: ale to chyba i wasze mają?

podjeżdżam pod bramę

myk, myk z auta,

otwieram bramę

myk, myk do auta

podjężdżam pod dom

I pomyśleć.. , ze kabel do bramy mam.. gdzieś zakopany.. Brama garażowa na pilota...

Jakbym miała tyle razy wysiadać z auta.. to bym przed bramą wjazdową zaparkowała...

I tak tylko szepnę.. że z garażu nie korzysta u nas nikt od wiosny do jesieni.. bo się w nim nic nie mieści.. Panuje taki burdel, że nawet mój maleńki turbolot nie znajdzie miejsca parkingowego w garażu...

odgruzowany ciut garaż pomieści turbolota, ale nie pomieści już mężowatego auta... Natomiast, ze mnie sie nie chce za nic odśnieżać i skrobać szyb.. to odgruzuję kawałek podłogi w garażu to i mam parkowanie...

Martwią mnie te ceny napędów i montażu...

A ja w końcu nie wiem czy mam zamontowany czujnik w bramie garażowej, bo w tą zimę w wielkie mrozy zaatakowała mnie brama, chciała mi maskę pognieść, ja na nią trąbię, a ona dalej w dół... klikam pilotem, a tam 4 przyciski... pogubiłam sie... Prezrysowałam sobie auto o zaparkowane mężowe... i w tym momencie mieliśmy oboje coś wspólnego.. black & white auta...

Od tego dnia wiem, że moja brama na trąbienie nie reaguje...

Edytowane przez Arnika

Hejka rasiu... jak Twoja sałata ;)

Piękne Arniko, od rana zaplułam monitor :lol2:

Przypomniałaś mi, że czytałam (chyba?) o zdarzeniu na jeziorze... małżeństwo znające się na żeglowaniu + znajomy zielony w tym temacie. Cisza, tafla wody jak lustro, towarzystwo trochę zmęczone, oddali stery w ręce ,,zielonego". W pewnej chwili, jak to na wodzie bywa, powiało i łódź zaczyna bez kontroli pakować do brzegu ,,kierowca" coś usiłuje zrobić, krzyczy i w pewnym momencie już wrzeszczy. - k..wa gdzie tu hamulce

Skończyło się na lekkich otarciach ;)

Wyrosła prawidłowo, ale żeby miała taki kwiatostan :eek: Na zdjęciu wygląda jakby wyrastały jej bardzo wysokie pędy ze środka

wszędzie znajduję jedynie wysokie badyle z małymi kwiatkami, w większości żółte - a tu niebieskie jak cykorii albo sałaty

Widocznie to jakaś hybryda, która normalnie zostaje zjedzona, zanim zakwitnie

znalazłam coś podobnego, w każdym razie mięsista łodyga, choć kwiat malutki i prawie biały

zobacz jeszcze blue lettuce (lactuca biennis) czego to człowiek się nie dowie :eek:

jeszcze trochę i możesz tak wyglądać :lol2:

http://newfs.s3.amazonaws.com/taxon-images-239x239/Asteraceae/lactuca-biennis-ha-atal.jpg

Edytowane przez Gosiek33