TAR 10.09.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 jeszcze czeka mnie sadzenie cebulek, bo u mnie to ladnie jest tylko latem i wiosna na skalniaku, po to tez kupuje kwiaty jesieni takie jak rozchodniki i trawki by zdobily. a na wiosne marzy mi sie las tulipanow i bialych narcyzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 10.09.2012 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Też tak miałam... rok temu wysadziłam kilkadziesiąt cebulek, wiosną pięknie zakwitły :rolleyes:a teraz...... od dwóch miesięcy walczę z nornicami które właśnie tu się osiedliły:bash: ale nie daruję, będąc na malutkim wiejskim cmentarzyku z kontenera na śmieci :Dwzięłam kilkanaście szerokich a niskich doniczek i w nich będę sadzić od nowa..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.09.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 ja planuje sadzic w koszyczkach lub wlasnie w malych donisiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.09.2012 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Właśnie też mam cebulki do posadzenia, głównie krokusy, tulipany botaniczne i ubiegłoroczne cebule. Tylko trzeba to czymś zaprawić. Ale u mnie kilkadziesiąt sztuk tylko Kiedyś nie wykopywałam cebulek, tylko sadziłam je w doniczki, zwykłe, inaczej uciekały w głąb i drobnica się z nich robiła. Jakoś mało mamy, po ubiegłorocznym potopie, zwierzaków które przekopywałyby ogród - i to w pewien sposób dobra strona tego zdarzenia Czasu mi tylko brak by za ogród się wziąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.09.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Dla marzycielek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 10.09.2012 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Gosia, nie wiem co chwalić najpierw: zdjęcia czy ogród, czy bramę... ale Ty piękne zdjęcia robisz!!! Twój ogród jest jak zaczarowany, a widok z drzewami sąsiada niesamowity wprost:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.09.2012 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 pestka to faktycznie dla marzących - cebulowe cuda yuka dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 11.09.2012 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 (edytowane) Cieszę się bardzo, miałam obawy czy ten biedny kawałek sadźca się przyjmie a tu jeszcze kwiat wypuszcza:rolleyes: za rok będzie już pokaźną rośliną.Zobacz jaki śmieszny kwiatek -bliźniak ma moja gigantyczna, ponad 1,5-metrowa jeżówka http://img834.imageshack.us/img834/873/obraz1128.jpgUploaded with ImageShack.us Edytowane 11 Września 2012 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.09.2012 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 pięknie wygląda ta zroślinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 13.09.2012 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Jesoooo:jawdrop::jawdrop: jakie widoki:jawdrop: Jakie zdjęcia:jawdrop: Mowę mi odjęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.09.2012 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 A dziękować, dziękować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 13.09.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Gosia, zachęcona ostatnikmi fotkami raz jeszcze wróciłam do Twojego dziennika... Przecudnie!!! Robisz fantastyczne zdjęcia:yes: a Twój ogród jest po prostu geniastyczny (usłyszałam kiedyś od córki takie określenie;) i w tym przypadku pasuje jak ulał). P.S. Wiesz, że ja często bywam w Piasecznie? Niewiele brakło, a bym tam mieszkała;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.09.2012 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 zawstydzasz mnie Skoro bywasz, to zapraszam w odwiedziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 13.09.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Tu się nie ma co wstydzić, tu się trzeba chwalić Ja zazwyczaj bywam w bardzo nieprzyzwoitych godzinach;) Ale za zaproszenie dziękuję Zobaczyć te cuda na żywo, byłoby bezcenne. Kiedyś, jeszcze nim mieliśmy dzialkę, potrafiliśmy np. wyskoczyć "za miasto" (z Łodzi) na Spaloną - znasz to miejsce? Fajne wspomnienia mam z tymi okolicami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 14.09.2012 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Gosiu, a możesz mi zdradzić, jak suszyć hortensje? Masz jakiś swój sprawdzony sposób?Chciałabym też to zrobić sama, a nigdy tego nie robiłam, a czytałam, że czasami brązowieją i tracą kolory i kształty podczas suszenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.09.2012 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Witaj Magda Kwiat musi być suchy w momencie cięcia, wybieram tylko te ładne, po prostu ścinam je teraz na jesieni i po oberwaniu liści wstawiam go do wazonu, czy gdzie chcę. Bardzo szybko się zasusza i jeśli nie masz koncepcji co chcesz z nimi robić to weź pod uwagę, że ususzone kwiatki będą się kruszyć. Ale z kolei jest ich tak dużo, że niewiele stracą na urodzie. Szczególnie jeśli chcesz ozdabiać nimi wianek, gdzie ,,wmontowujesz" kiść koło kiści lepiej to robić gdy są jeszcze jędrne Jeśli masz tylko kilka zbrązowiałych płatków to łatwo je wyskubać, jeśli większość zbrązowiała na krzaku to do wazonu si e nie nadaje Mróz bardzo waży kwiaty i susza też im nie pomaga, ale zawsze da się coś wybrać... i cóż nic nie trwa wiecznie, część wyrzucam zimą, część ma po 2 lata i nadal wygląda ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.09.2012 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 mozna tez kwiatki nie calkiem wysuszone podsuszac owiniete w gazete i powieszone glowka w dol, wtedy tez nie traca kolorkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 14.09.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 ho ho ho dlaczego mnie tu nigdy nie było???Gosiek ale mam zaległości do nadrobieniamy tu gadu gadu a tu temat umyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.09.2012 04:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 TAR sposobu - w gazetę nie znałam, poza ratowaniem podwiędniętych tulipanów (i chyba innych bez turgoru) moje hortensje nie tracą barwy, za to róże przy suszeniu tak, muszę więc zastosować gazetę. Ponadto hortensje w zasadzie wcale się nie zmieniają ani nic im nie opada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.09.2012 04:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 mariola, faktycznie nie wiem czemu Cię nie było czasem się coś dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts