Gosiek33 30.10.2012 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 100m to naprawdę coś i wcale się nie dziwię, że się wkurzasz. A jak i tak masz tyle kasy wpompować w staw to jednak popytaj u znających się w temacie czy foli na dno nie wyłożyć, przynajmniej co wypompujesz zostanie a nie ucieknie do gruntu Właśnie odparowałam sobie pogniecioną budrysówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 31.10.2012 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Bardzo polecam - czytałam, że urządzenie głośno pracuje - nie zgadzam się jest cichszy od odkurzacza. Zbiornik wody o pojemność 1 litra daje mi parę przez pi razy oko 30 m i tyle wystarcza, by się zbytnio nie zmęczyć. Nalanie ciepłej wody skraca czas wytwarzania pary. Norma 8 min. Kupiłam SC 1020 za 409 pln z obiorem osobistym w Warszawie. Ale na razie myłam nim dopiero 3 razy, na więcej nie mam czasu... ale już niedługo będę bardziej pracowita Dzięki za info Gosiu- zapisuję sobie modelik:wiggle: Właśnie ze względu na czyszczenie fug chciałabym takie coś mieć. Na początku myślałam tylko o jakieś parownicy do podłóg, ale myślę, że karcher jest o wiele bardziej funkcjonalny i w każdym domu na pewno się przyda. Gratulki, bo zakup świetny:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.11.2012 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Ten model karchera jeszcze można używać do mycia okien, ale tego jeszcze nie próbowałam. Niestety by mieć kolejne końcówki trzeba znowu do kieszeni sięgać Co schodzę na dół to nadziwić się nie mogę jak podłoga przejaśniała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 01.11.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 zajrzyjcie tutaj koniecznie, proszę - chodzi o spalony dom naszej forumowej Nelci http://forum.muratordom.pl/showthread.php?208966-Nelli-Sza-splonal-dom-(&p=5605358#post560535 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.11.2012 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Dzięki Lidziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 07.11.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Hej Gosiu, ależ masz relaksujące widoczki A kolor furtki niezmiennie mi się podoba, jest taki magiczno-leśno-elfowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 07.11.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Świetny pomysł z tymi kamieniami ! super wygladają :yes:kto u Was taki zdolniacha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.11.2012 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Hej Gosiu, ależ masz relaksujące widoczki A kolor furtki niezmiennie mi się podoba, jest taki magiczno-leśno-elfowy dzięki kupiliśmy ostatnio skrzynkę na listy bardzo pasującą kolorem do tych dech magiczno-leśno-elfowych... tylko deski jeszcze nie zamontowane, tam gdzie skrzynka ma zawisnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.11.2012 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Świetny pomysł z tymi kamieniami ! super wygladają :yes:kto u Was taki zdolniacha? Amelio kamieni mamy duuuuuużo jak pamiętasz i bardzo się cieszę, że wykonawca chętnie się zgodził na ich użycie Byliśmy w składzie kamieni ale ceny nas powaliły na kolana, a wtedy poszliśmy po rozum do głowy - mamy przecież własne i najwyższa pora zacząć je wykorzystywać Niestety my sił już nie mamy ale polecony człowiek do obsadzania słupków do bramy tak się nam spodobał, że mamy dla niego jeszcze sporo prac w ogrodzie... byle zdrowie i kasa były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 08.11.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 ho ho hoczy na Mikołaja jeszcze za wcześnie? tak mi jakoś wyszło, bo pogoda sprzyja.Twoje zdjęcia Gosiu, jak zwykle piękne, uwielbiam jeno i gratuluję migająco przesuwającej się bramy.A cena kamienia mnie powaliła, w moich rejonach jest zdecydowanie tańszy. Ja za ozdobny kamień płaciłam 70 zł za tonę. Ceny ok. 400 zł osiągał najdroższy kamień ozdobny, wylalany jak nie wiem co. Całusy zostawiam ps. studnia 100m - wow ale głęboka, a różdżkarz nic ciut wyżej nie znalazł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.11.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Tak długo się sprząta tym karcherem??A tak serio jak długo zajmuje mycie podłóg?ja mam na parterze jakieś 200 do mycia.. i nie wiem jak długo bym myła... Jak myślisz nada się to ustrojstwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.11.2012 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 mariola dzięki za miłe słowa, cena kamieni nie dla nas choć i piękne były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.11.2012 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Arnika karcher da radę, ale ten mój jest tylko na litr wody, więc za dużo nim nie przelecę. U nas parter w kamieniu ma coś koło 80 m2. 200m to straszny szmat podłogi Ale przecież na części podłogi masz dechy, więc część podłogi odpada z mycia na mokro. Są takie mocniejsze karchery na dwa zbiorniki, ale to już większa kasa. U mnie podłoga to jasny matowy kamień z jasną fugą więc najpierw muszę domyć stare brudy... i różnego rodzaju chemię wcieraną razem z brudem mopem Jak widzę masz jasną polerowaną płytkę. Jak ją myjesz, masz smugi? Tu para się skrapla i jest trochę mokro, ale przy podłogówce nie ma to znaczenia. Ponadto zakładam szmatkę z mikrofibry z innego mopa i to już pięknie ściąga nadmiar wody I najbardziej podoba mi się, że z podłogi myję powoli okna a wyższych domowników wołam by wytarli na sucho górę szyby Jak tylko chcę przejechać po podłodze to wolniutko prowadzę dużą szczotkę, trudno powiedzieć jak długo - tyle co wolny spacer. Jak chcę domyć brudy to i ze 20mim się zejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 08.11.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 GosiekWidzisz, u siebie pytam, a wystarczyło tu zajrzeć i przeczytać o podłogach i sprzęcie którym je sprzątasz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.11.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Ja mam jasny beżowy pół poler Affron Beige... i ma takie delikatne pory...Samych affronów mam 120m2 (salon przedpokój i kuchnia) + panele niestety nie dorobiłam się desek.. szkoda i też nad tym ubolewam. Jak myślisz ile by mi zajęło mycie 120m2 bo rozumiem, ze do paneli to nie jest.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 08.11.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 ja chce sobie kupic tego karchera, ktory od razu odsysa te brudna wode, tylko to juz gdzies 2,5 klocka kosztuje, i jak ze wszystkim powiem filozoficznie, ze kupie do nowego domu - KA tez do nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.11.2012 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Amtla właśnie odpowiedziałam Ci u Ciebie To tak jak z Rainbowem, którego kupiliśmy na raty dawno, dawno temu, gdy znajoma prezenterka pokazała nam co mamy w łóżkach i wykładzinach dywanowych przy dziecku z alergią To dopiero była jazda i choć był okres, że ledwo zipaliśmy przy spłacie rat, ale spłaciliśmy i każda złotówka się dawno zwróciła... a sprzęt nadal jest w pełni sprawny Arnika myjesz podłogę mopem? To jak będziesz następnym razem jeździła na mopie to zmierz czas będziesz miała pojęcie ile Ci zajmie taki spacer Panele też można od czasu do czasu przejechać tylko jak pierwszy strzał wody wypuścisz na kamień, to potem można po panelu delikatnie przejechać (tak zrobiłam w pokoju Babci) TAR Ziaba kupiła sobie takie ustrojstwo za ok. 1000 PLN tyle, że to głośne draństwo jak odkurzacz. Parownica (choć czytałam, że głośna) jest w porównaniu z odkurzaczem cichutka jak myszka A coś na razie milczysz w sprawie nowej posiadłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.11.2012 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Gosia a pisałaś , ze potem mopem trzeba przejechać do sucha... to już dwie roboty...A czy zamiatasz albo odkurzasz przed myciem ta parownicą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.11.2012 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Oczywiście trzeba najpierw zamieść... i psy przegonić. Mopem do sucha można przelecieć ale nie trzeba - robię sobie dwa w jednym i oryginalną szmatkę (czytaj kawałek białego grubego ręcznika ) zamieniłam na szmatkę z mikrofibry - wtedy woda sama się zbiera. To nie odkurzacz tylko wytwornica pary. Są takie ustrojstwa odkurzające, szczoteczkami obrotowymi szorujące podłogę i brudy wsysające do zbiornika, ale ceny tego urządzenia nie przeskoczę. Tu rodzina się zebrała i prezent wymarzony dostałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.11.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 A coś na razie milczysz w sprawie nowej posiadłości milcze bo na razie w trakcie, moze cos wiecej zdradze za tydzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts