Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

100m to naprawdę coś i wcale się nie dziwię, że się wkurzasz. A jak i tak masz tyle kasy wpompować w staw to jednak popytaj u znających się w temacie czy foli na dno nie wyłożyć, przynajmniej co wypompujesz zostanie a nie ucieknie do gruntu :rolleyes:

Właśnie odparowałam sobie pogniecioną budrysówkę :wiggle:

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo polecam - czytałam, że urządzenie głośno pracuje - nie zgadzam się jest cichszy od odkurzacza. Zbiornik wody o pojemność 1 litra daje mi parę przez pi razy oko 30 m i tyle wystarcza, by się zbytnio nie zmęczyć. Nalanie ciepłej wody skraca czas wytwarzania pary. Norma 8 min. Kupiłam SC 1020 za 409 pln z obiorem osobistym w Warszawie.

Ale na razie myłam nim dopiero 3 razy, na więcej nie mam czasu... ale już niedługo będę bardziej pracowita :rolleyes:

Dzięki za info Gosiu- zapisuję sobie modelik:wiggle:

Właśnie ze względu na czyszczenie fug chciałabym takie coś mieć. Na początku myślałam tylko o jakieś parownicy do podłóg, ale myślę, że karcher jest o wiele bardziej funkcjonalny i w każdym domu na pewno się przyda. Gratulki, bo zakup świetny:rolleyes:

Hej Gosiu, ależ masz relaksujące widoczki :) A kolor furtki niezmiennie mi się podoba, jest taki magiczno-leśno-elfowy :yes:

dzięki :) kupiliśmy ostatnio skrzynkę na listy bardzo pasującą kolorem do tych dech magiczno-leśno-elfowych... tylko deski jeszcze nie zamontowane, tam gdzie skrzynka ma zawisnąć ;)

Świetny pomysł z tymi kamieniami ! super wygladają :yes:kto u Was taki zdolniacha?

Amelio kamieni mamy duuuuuużo jak pamiętasz i bardzo się cieszę, że wykonawca chętnie się zgodził na ich użycie :) Byliśmy w składzie kamieni ale ceny nas powaliły na kolana, a wtedy poszliśmy po rozum do głowy - mamy przecież własne i najwyższa pora zacząć je wykorzystywać :yes:

Niestety my sił już nie mamy ale polecony człowiek do obsadzania słupków do bramy tak się nam spodobał, że mamy dla niego jeszcze sporo prac w ogrodzie... byle zdrowie i kasa były :lol2:

ho ho ho

czy na Mikołaja jeszcze za wcześnie? tak mi jakoś wyszło, bo pogoda sprzyja.

Twoje zdjęcia Gosiu, jak zwykle piękne, uwielbiam je

no i gratuluję migająco przesuwającej się bramy.

A cena kamienia mnie powaliła, w moich rejonach jest zdecydowanie tańszy. Ja za ozdobny kamień płaciłam 70 zł za tonę. Ceny ok. 400 zł osiągał najdroższy kamień ozdobny, wylalany jak nie wiem co.

Całusy zostawiam

ps. studnia 100m - wow ale głęboka, a różdżkarz nic ciut wyżej nie znalazł?

Arnika karcher da radę, ale ten mój jest tylko na litr wody, więc za dużo nim nie przelecę. U nas parter w kamieniu ma coś koło 80 m2. 200m to straszny szmat podłogi :jawdrop: Ale przecież na części podłogi masz dechy, więc część podłogi odpada z mycia na mokro. Są takie mocniejsze karchery na dwa zbiorniki, ale to już większa kasa. U mnie podłoga to jasny matowy kamień z jasną fugą :bash: więc najpierw muszę domyć stare brudy... i różnego rodzaju chemię wcieraną razem z brudem mopem :sick:

Jak widzę masz jasną polerowaną płytkę. Jak ją myjesz, masz smugi? Tu para się skrapla i jest trochę mokro, ale przy podłogówce nie ma to znaczenia. Ponadto zakładam szmatkę z mikrofibry z innego mopa i to już pięknie ściąga nadmiar wody :D I najbardziej podoba mi się, że z podłogi myję powoli okna a wyższych domowników wołam by wytarli na sucho górę szyby :cool:

Jak tylko chcę przejechać po podłodze to wolniutko prowadzę dużą szczotkę, trudno powiedzieć jak długo - tyle co wolny spacer. Jak chcę domyć brudy to i ze 20mim się zejdzie.

Ja mam jasny beżowy pół poler Affron Beige... i ma takie delikatne pory...

Samych affronów mam 120m2 (salon przedpokój i kuchnia) + panele niestety nie dorobiłam się desek.. szkoda i też nad tym ubolewam.

Jak myślisz ile by mi zajęło mycie 120m2 bo rozumiem, ze do paneli to nie jest....

Amtla właśnie odpowiedziałam Ci u Ciebie :lol2: To tak jak z Rainbowem, którego kupiliśmy na raty dawno, dawno temu, gdy znajoma prezenterka pokazała nam co mamy w łóżkach i wykładzinach dywanowych przy dziecku z alergią :eek: To dopiero była jazda i choć był okres, że ledwo zipaliśmy przy spłacie rat, ale spłaciliśmy i każda złotówka się dawno zwróciła... a sprzęt nadal jest w pełni sprawny :cool:

Arnika myjesz podłogę mopem? To jak będziesz następnym razem jeździła na mopie to zmierz czas będziesz miała pojęcie ile Ci zajmie taki spacer Panele też można od czasu do czasu przejechać tylko jak pierwszy strzał wody wypuścisz na kamień, to potem można po panelu delikatnie przejechać (tak zrobiłam w pokoju Babci)

TAR Ziaba kupiła sobie takie ustrojstwo za ok. 1000 PLN tyle, że to głośne draństwo jak odkurzacz. Parownica (choć czytałam, że głośna) jest w porównaniu z odkurzaczem cichutka jak myszka :cool: A coś na razie milczysz w sprawie nowej posiadłości ;)

Oczywiście trzeba najpierw zamieść... i psy przegonić. Mopem do sucha można przelecieć ale nie trzeba - robię sobie dwa w jednym i oryginalną szmatkę (czytaj kawałek białego grubego ręcznika :lol2:) zamieniłam na szmatkę z mikrofibry - wtedy woda sama się zbiera. To nie odkurzacz tylko wytwornica pary. Są takie ustrojstwa odkurzające, szczoteczkami obrotowymi szorujące podłogę i brudy wsysające do zbiornika, ale ceny tego urządzenia nie przeskoczę. Tu rodzina się zebrała i prezent wymarzony dostałam :cool: