Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Gosiu,

wpadam do Ciebie, a tu same dobre wieści. Prace brukarskie na ukończeniu- super, że macie przed zimą ścieżkę do furtki:wiggle:

drzewa wycięte, widok piękny no i na koniec utwardzona droga:rolleyes:

Chciałabym Cię zobaczyć w tej piżamce jak biegniesz za pługiem:rotfl::rotfl:

Hej Gosiu,

wpadam do Ciebie, a tu same dobre wieści. Prace brukarskie na ukończeniu- super, że macie przed zimą ścieżkę do furtki:wiggle:

drzewa wycięte, widok piękny no i na koniec utwardzona droga:rolleyes:

Chciałabym Cię zobaczyć w tej piżamce jak biegniesz za pługiem:rotfl::rotfl:

Oj widok bezcenny, i dobrze, że tego nie widziałaś......mam nadzieję, że sąsiedzi szybko zapomną http://www.cosgan.de/images/midi/frech/c041.gif

Łyżką dziegciu do tych dobrych wieści jest zepsuty zamek w furtce. Najpierw okazało się, że część elektryczna odpowiedzialna za otwieranie zamka domofonem jest uszkodzona, a potem zamek jako zamek przestał otwierać... z klucza :bash: Wyjść możemy ale wejść (jako, że nasza piękna klamka jest z zewnątrz zaspawana) już się nie da, trzeba do bramy iść... dobrze, że tyle możliwości mamy :lol2:

No to jak pług przejechał, teren został ubity to tylko trzymać kciuki, żeby sąsiadowi do głowy nie wpadło sprzętem ciężkim jeździć...

A swoją droga latanie w piżamce, kaloszach i kurtce która z nas nie uskuteczniała... I nikt się nie dziwił, jak sprawa pilna była...

Baaa bo to raz...

Zazwyczaj w koszulce nocnej i w klapkach ogródkowych czasami i w kozakach i kurtce.. różnie bywało...

Ale jak była potrzeba to ani chwili się nie zastanawiałam czy wypada, czy nie za krótka.. a co mi tam.. sprawę trzeba było załatwić...

to dobre :)

No,no, coraz ładniej i eleganciej:rolleyes: do zimy pewnie się uwiniecie z bramą :yes: Skrzyneczkę masz nie tylko pasującą kolorem ale i dużą! Mnie pan od ogrodzenia sam wybrał i założył bardzo ładną ale tylko na zwykłą kopertę:eek: wywaliłam ją i kupiłam mniej efektowną za to formatu A4;)

Dzięki Amelio. Mam nadzieję, że uda się bramę wykończyć. Tylko najpierw trzeba te wszystkie dechy pomalować. Dobrze, że już oszlifowane... każda po kilka razy, różnej gradacji papierami - zupełnie jakby to mebel był. Ale pomalowane na surowo, tylko spod hebla, dechy wyglądały nieszczególnie i trzeba było je skrobać :bash:

Też mieliśmy skrzynkę taką malutką ;)

No zajebiszczą masz tą bramę Gosiaczku:yes:... normalnie domu przez nią nie poznałam:o. Jak dla mnie może tak zostać, bo grunt to pomysłowość i Dobromirstwo;):D. Jest super!:cool:. Ganianie w pidżamie jest fajne i poprawia stosunki dobrosąsiedzkie:). Ja rano nieprzytomna z kubkiem kawy w ręku i oczywiście tylko w pidżamie, nie raz i nie dwa wychodziłam z piesami na siusiu;). Wszyscy mi machali i się ślicznie uśmiechali;).

Buziaki nocne zostawiam:).

brama dobra rzecz :D, a skrzyneczke na listy mamy podobna tylko pojedyncze okienko i w kolorze grafitowym, niestety od 2 lat wisi tymczasowo na siatce ogrodzeniowej zamiast porzadnie na furtce i majta sie jak porzadnie przywieje, T. wciaz czasu nie ma a to kupic sruby, a to jakies blaszki itp. ;)

Bardzo dziękuję dziewczyny, przekażę inwestorowi-Dobromirowi słowa uznania

:rolleyes:

Rasiu specjalnie dla Ciebie

http://img6.imageshack.us/img6/6016/redbaronn.jpg

po lewej, przy skrzynce gazowej, tam gdzie tymczasowo jest siatka będą oczywiście dechy, mam nadzieję, że będzie się baron dobrze miał :yes:

Agawi my się niczego nie pozbywamy :bash: ale miód na moje serce - sporo prętów i kamienie przez lata zbierane w końcu znalazły zastosowanie :)

Cała brama będzie miała dechy, i ten kawałek ze skrzynką gazową też

Arnika przyjemność i wygoda to fakt, tyle, że mam jeden, a właściwie dwa stresy, które nieoczekiwanie pod koła wleźć mogą albo na ulicę wyprysnąć i w jakieś pogaduszki z sąsiednimi psami się wdawać... dobrze jeśli przez płot - muszę pamiętać by w domu były zamknięte :eek:

TAR przykręć tę skrzynkę... to szybko kupca znajdziesz ;) Cały dom pięknie zadbany, ogród cudny a tu taka wizytówka na dzień dobry :cool: