Gosiek33 28.01.2013 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Amelio jestem bardzo ciekawa jak będzie się sprawował - mam nadzieję, że jakieś nowe zdjęcia wrzucisz do dziennika Zuzku zaczęłam czytać o Twoim nowym nabytku i wygląda bardzo dobrze - teraz tylko praktyka czyni mistrza ale kto jak kto - Ty wiesz o tym najlepiej. Pstrykaj, pstrykaj i sprawdzaj efekty w komputerze i nie omieszkaj pochwalić się wynikami Co prawda na dzień dobry pokazał się artykuliki - ostrzeżenie - ważne, że masz możliwość oglądu obrazu na uchylnym ekranie dotykowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.01.2013 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 I pamiętajcie, że najlepszym przyjacielem fotografa jest słońce - fotografia przy oświetleniu sztucznym by była dobra wymaga już znacznie zaawansowanej wiedzy ... aby do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 28.01.2013 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 I pamiętajcie, że najlepszym przyjacielem fotografa jest słońce - fotografia przy oświetleniu sztucznym by była dobra wymaga już znacznie zaawansowanej wiedzy ... aby do wiosny Abyyyyyyyyyyyyyyyy do Canona mam 18-55 55-135 i muszę koniecznie kupić 10-22 - ale co do światła to masz rację, choć ja ostatnio zrobiłam fotkę gdzie wyszły mi dwa słońca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.01.2013 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Czekam więc na Twoje foty na razie same domowe cuda wklejasz... Nie mogę się jednak doczekać zdjęć z Raju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 28.01.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Czekam więc na Twoje foty na razie same domowe cuda wklejasz... Nie mogę się jednak doczekać zdjęć z Raju wszystko zależy kiedy pani Wiosna przekona Zimę że teraz Jej kolej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 03.02.2013 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Świetny mebelek, sami zrobiliście? myślę o czymś takim na szkło, do wnęki pod schodami. A domek zimą wygląda magicznie, szkoda że teraz już błoto (ale na prawdziwa wiosnę czekam z utęsknieniem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 03.02.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Cześć Gosiaku myslałam, że on paszej psuce wszystcy wiedzą. Nasz pies 3 miesiące po przeprowadzce nam zaginął, choć należałoby powiedzieć, ze poczuł zew i wyrwał się w świat. Naszym grzechem były długie wycieczki rowerowe po lasach i wioskach połączone z psim spacerem i chyba jej się spodobało. Raz nam sie wyrwała na samotny spacer na 3h, ale wróciła. Z tego drugiego już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.02.2013 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Świetny mebelek, sami zrobiliście? myślę o czymś takim na szkło, do wnęki pod schodami. A domek zimą wygląda magicznie, szkoda że teraz już błoto (ale na prawdziwa wiosnę czekam z utęsknieniem). sam własnoręcznie małżon przy mojej niewielkiej pomocy (czasem) a najważniejsze, że koszt tego mebla (płyta stolarska, ,,belki" 4,5x5 + bejca + lakier) zamknął się w granicach 200 PLN ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.02.2013 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Cześć Gosiaku myslałam, że on paszej psuce wszystcy wiedzą. Nasz pies 3 miesiące po przeprowadzce nam zaginął, choć należałoby powiedzieć, ze poczuł zew i wyrwał się w świat. Naszym grzechem były długie wycieczki rowerowe po lasach i wioskach połączone z psim spacerem i chyba jej się spodobało. Raz nam sie wyrwała na samotny spacer na 3h, ale wróciła. Z tego drugiego już nie. Nic nie wiedziałam, buuu , musiało mi umknąć, a faktycznie czipsy z tych co to lubią się wałęsać same, podobnie jak husky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 03.02.2013 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 sam własnoręcznie małżon przy mojej niewielkiej pomocy (czasem) a najważniejsze, że koszt tego mebla (płyta stolarska, ,,belki" 4,5x5 + bejca + lakier) zamknął się w granicach 200 PLN ! A wygląda jak za 2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.02.2013 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Dzięki, zaraz pójdę małża pochwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 03.02.2013 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Gosiu ,domek w zimowej szacie wygląda bajkowo!!i te Twoje zdjęcia.....przydał by mi sie mały kurs fotografowania u Ciebie:DFajny mebelek sobie sprawiliście,,,małż to" zlota rączka":yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 03.02.2013 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 o tak Gosiu, Twoje zdjęcia mnie zawstydzają, są przepiękneach te zimowe widoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 03.02.2013 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Gosiu ,domek w zimowej szacie wygląda bajkowo!!i te Twoje zdjęcia.....przydał by mi sie mały kurs fotografowania u Ciebie Fajny mebelek sobie sprawiliście,,,małż to" zlota rączka":yes: byłam pierwsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 04.02.2013 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Dzięki dziewczyny za miłe słowa kurs cierpliwość, oko i.... pstryk - raz, dwa, dziesięć - practice makes perfect Same wiecie im więcej powtórzeń tym lepszy rezultat. Aparaty teraz są tak doskonałe, że byle mieć serce i oko zdjęcia same się robią. Teraz to bajka gdy nie masz do dyspozycji rolki z filmem 12 klatek (6x9) czy nawet 32 mini. Teraz hulaj dusza piekła nie ma. Cykasz, cykasz - dobre zostawiasz, nieudane w niebyt wywalasz i dalej się bawisz. Nawet zdjęcia pod słonce teraz wychodzą z ciekawymi efektami (byle samego słońca w obiektyw nie złapać). Ustawić sobie możne balans bieli (patrz instrukcja), większą przysłonę i nawet w największym słońcu masz piękny obraz i czekam na Wasze foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 04.02.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Gratuluję własnego mebelka bo jest na czym i oko zawiesić i wykorzystać wspaniale w takim miejscu... A z fotkami to masz rację. Dla mnie największym szczęściem było pozbycie się aparatu na klisze i związane z takim typem zdjęć ograniczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 04.02.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Gosiu, może choć Ty wytłumaczysz mi, byle po CHŁOPSKU, co robią i znaczą te przysłony. Kiedyś zapytałam kolegi fachowca, ale gdy rozpoczął swoje przemówienie :mad:PO HEBRAJSKU!!! używając słów typu: migawki, prędkość, strumienie światła, parametry, preselekcja itp. to odjechałam i poprosiłam, by jednak się nie trudził. Może nie da się tego wyjaśnić w prosty sposób, więc wtedy odpuśćmy, ale może jednak łopatologicznie można wyjaśnić cel użycia tej opcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.02.2013 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 W obiektyw aparatu wbudowane są takie zastawki w okręgu. Im większa przysłona tym mniejsze światełko w tunelu, aż prawie do większej kropki - wtedy na matrycę aparatu pada mnie światła i trudniej prześwietlić zdjęcie (prześwietlone - zbyt jasne, bez szczegółów) Im mocniejsze światło tym większa przesłona. Natomiast gdy słońca mniej, w cieniu, o poranku, pod wieczór przesłonę ,,otwierasz" - źrenica się rozszerza i więcej światła wpada do aparatu by doświetlić różnice w strukturze przedmiotu - by zdjęcie nie było ..płaskie" I w zasadzie przy współczesnych aparatach gdy możesz sobie ustawić zdjęcia tematycznie to nawet ta wiedza nie konieczna jest Natomiast jeśli opanujesz już kadr który chcesz pokazać na zdjęciu i chcesz się pobawić w trudniejsze ujęcia to wtedy trzeba sobie tę wiedzę poszerzyć. Szybkość migawki zmieniasz na wyższą jeśli robisz zdjęcia w ruchu - ale to tych wszystkich ustawień musisz wejść w ustawienia osobiste, a to już raczej trzeba wiedzieć co się chce zrobić - dobrze, że jest funkcja powrotu do ustawień automatycznych Czy coś Ci rozjaśniłam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.02.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Hej Gosiu, fotki jak zwykle bajkowe:yes: Super ten nowy mebelek- wpasował się idealnie pod skosem i wydaje się być pakowny:) A co z tymi panelami? Jednak za jasne? To które będą?:popcorn: Pozdrawiam cieplutko:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.02.2013 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Pakowny i owszem i robiony był dokładnie w to miejsce Nie chcę paneli chcę klepkę buuuuuuuuuuu ale jak się nie ma co się lubi... to się na betonie mieszka Zaczynam więc dojrzewać do paneli podobają mi się te - dąb Hamilton ale słabo wychodzi nam montaż tych konkretnych paneli - więc, chcąc nie chcąc zaczynam szukać balterio w podobnym kolorze i fakutrze, byle cenowo dało się wytrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts