TAR 12.04.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 w zeszlym roku jak bylismy u Arni to moj bialy wczolgal sie za psiczka Arnisiowa pod taras:lol2: co tam sie dzialo, baraszkowanie na maksa :D:D psy wygladaly jak kocmoluchy, bo Wiolcia tluczniem ma tam wysypane. Ale taras byl wtedy niedokonczony i brakowalo wlasnie tych pionowych dach zamykajacych wejscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.04.2013 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Czekam więc na foty u nas coraz więcej wody... za płotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.04.2013 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 moze obedzie sie bez podtopien? ty masz piekne krokuski, moje to wypierdeczki raptem 8 szt. i do tego zwiniete jeszcze. ale za to ciemiernik zaczal kwitnac, czekam az sie kwiatek otworzy, koniecznie musze go przesadzic gdzies do cienia i w zaciszniejsze miejsce, bo wystawiony na patelni sloneczno-wietrznej jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.04.2013 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Pada, leje, w koło coraz więcej wody - zupełnie jakbyśmy na półwyspie mieszkali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 12.04.2013 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Ano pada... u mnie też i śnieg bardzo powoli się topi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.04.2013 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 u nas mzy ledwie, ale sucho nadal taki deszczyk to nic dla mojego suszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 12.04.2013 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Dzięki Agawi hortensje mogą nie kwitnąć, ale liście powinny mieć bardzo ozdobne W ubiegłym roku kwitły? Jeśli tak to teraz tym bardziej powinny A bardzo Ci dziękuję za ozdobne liście:P:mad: Też wymyśliłaś Jedną z hortensji dostałam w zeszłym roku- to jej pierwsza zima, więc nie wiem czy zakwitnie. Za to ta druga kwitła słabo- miała raptem 2 kwiaty i specjalnie dla Ciebie piękne liście:lol2: U nas dzisiaj lało cały dzień jutro ma być podobnie... Ale po weekendzie już samo słonko:yes: Ważne, że już jest dość ciepło:wave: Miłego weekendziku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.04.2013 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Wiesz Agawi zależy od miejsca w którym rośnie. Młoda hortensja ogrodowa rosnąca w półcieniu w towarzystwie różaneczników, rododendronów i innych małych hortensji przeżyła ubiegłą zimę i kwitła. Miała narzuconego trochę stroiszu. Natomiast moja wielka, wymagająca tak naprawdę rozsadzenia (tylko nie ma komu tego zrobić) nie przetrwała ubiegłej zimy, pomimo dobrego okrycia grubą włókniną. Miała ze 3 małe kwiaty .... za to liście jesienią były naprawdę piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 13.04.2013 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Gosiek, zalewa Was czy nie zalewa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.04.2013 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Jakoś odpukać woda w koło, ale da się wytrzymać. Zapowiadają ,,upały" więc może powoli wyparuje, ziemia też rozmarza. Byle z deszczem wytrzymało do przepłynięcia fali roztopowej. Ale ona dopiero nadejdzie i dopiero wtedy się okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 14.04.2013 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Łączę się z Tobą w obawie przed zalaniem, doskonale Cię rozumię, ciągle sprawdzam pogodę czy aby nie bedzie padać a jak ma nadejść burza to biorę środki uspakajające. Mimo tych trudności masz śliczne roślinki, krokusy we wrzosach urocze, wyraźnie im słuzy to miejsce. upałów i słońca życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.04.2013 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Dzięki słońca nam potrzeba - niestety nad nami wisi ołowiane niebo Ciebie też zalewa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 14.04.2013 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 dwa razy mielismy zalane piwnice od tego czasu mam uraz i boję się każdego deszczu. Mamy działkę o dużych różnicach wysokości. Najniżej jest staw do którego spływają wody nasze i z najbliższej okolicy. Niby sytuacja jest opanowana, zrobiliśmy odwodnienia, drenaże, umocnienia skarp ale to jest żywioł.Mamy więc inny rodzaj zalewania ale efekt i niepokój ten samTak więc wyobrażam sobie z jakim niepokojem obserwujesz swoje otoczenie i prognozy meteorologiczne.U nas dzisiaj i jutro słonecznie i ciepło, właśnie wróciłam z ogrodu zupełnie padnięta, wszystkiego na raz nie da sie przerobić...ciepłej, słonecznej pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.04.2013 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Na szczęście wody odchodzą, byle nie padało to jakoś to będzie Teraz sobie przypominam Twoje zdjęcia, ale nie masz dziennika ani innego zakątka ze zdjęciami? U nas to w zasadzie głównie ogród cierpi (a my z nim), ale jak woda wdziera się do piwnicy to trauma zostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 19.04.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Widzę że w tym roku zalewisko Was oszczędziło:yes: ale pewnie mokro macie na działce:eek: u mnie jest spadek terenu a sąsiad wykopał olbrzymi staw który zdecydowanie ściąga wodę z okolicy ale i tak chodzi się jak po trzęsawisku. Zrobiona w ub. roku podmurówka ogrodzenia skutecznie zatrzymuje wodę na końcu mojej działki, po kilka razy dziennie wypompowuję wode z wkopanych kręgów....Najgorsze że temperatura wysoka a tu w gumiakach trzeba nogi odparzać jedyna inna opcja to boso ale nasze problemy to żadne problemy, najgorzej że zboża ozime odparzył śnieg a jare, które już powinny się zielenić nie wiadomo kiedy będą zasiane bo ciągnikami nie da się jeszcze długo na pola wjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.04.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 no patrz a u nas susza, i tak zle i tak niedobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.04.2013 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Wszędzie podobno ładnie i ciepło, mam nadzieję, że wszystko powysychało?? Miłego dzionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.04.2013 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Ranek chłodny - tylko +1C.... brrrrrrrrrr słońce za to znowu świeci po trzech dniach chowania się za chmurami:lol2: Będzie słabo z rolnictwem Patrz Amelio, a u mnie ładnie podeschło, tylko droga zniszczona przez sąsiada nadal błotnista a u TAR susza - nie ma świecie sprawiedliwości - chudy chciałby przytyć nieco, gruby schudnąć, susza chciałaby deszczu, a zalane tereny suszy Witaj braza w tak słoneczny poranek - ja już po kawce idę zrobić obchód ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 22.04.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Na szczęście wody odchodzą i co? chłopiec czy dziewczynka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.04.2013 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 O rana za stara jestem by mi się kojarzyło Bobiczku a u Ciebie coś na czasie? Wnuki jakieś U nas nawet bocianów nie widać, tylko kaczki.. i tam gdzie jeszcze nie wyschło, pływają w tych mini stawach i kto wie czy czy czegoś nie znoszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts