Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

w zeszlym roku jak bylismy u Arni to moj bialy wczolgal sie za psiczka Arnisiowa pod taras:lol2: co tam sie dzialo, baraszkowanie na maksa :D:D:D psy wygladaly jak kocmoluchy, bo Wiolcia tluczniem ma tam wysypane. Ale taras byl wtedy niedokonczony i brakowalo wlasnie tych pionowych dach zamykajacych wejscie.

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

moze obedzie sie bez podtopien?

ty masz piekne krokuski, moje to wypierdeczki raptem 8 szt. i do tego zwiniete jeszcze. ale za to ciemiernik zaczal kwitnac, czekam az sie kwiatek otworzy, koniecznie musze go przesadzic gdzies do cienia i w zaciszniejsze miejsce, bo wystawiony na patelni sloneczno-wietrznej jest.

Dzięki Agawi hortensje mogą nie kwitnąć, ale liście powinny mieć bardzo ozdobne :lol2:

W ubiegłym roku kwitły? Jeśli tak to teraz tym bardziej powinny

A bardzo Ci dziękuję za ozdobne liście:P:mad: Też wymyśliłaś:lol2:

Jedną z hortensji dostałam w zeszłym roku- to jej pierwsza zima, więc nie wiem czy zakwitnie. Za to ta druga kwitła słabo- miała raptem 2 kwiaty i specjalnie dla Ciebie piękne liście:lol2:

U nas dzisiaj lało cały dzień:bash: jutro ma być podobnie... Ale po weekendzie już samo słonko:yes: Ważne, że już jest dość ciepło:wave:

Miłego weekendziku:)

Wiesz Agawi zależy od miejsca w którym rośnie. Młoda hortensja ogrodowa rosnąca w półcieniu w towarzystwie różaneczników, rododendronów i innych małych hortensji przeżyła ubiegłą zimę i kwitła. Miała narzuconego trochę stroiszu. Natomiast moja wielka, wymagająca tak naprawdę rozsadzenia (tylko nie ma komu tego zrobić) nie przetrwała ubiegłej zimy, pomimo dobrego okrycia grubą włókniną. Miała ze 3 małe kwiaty :(.... za to liście jesienią były naprawdę piękne :lol2:

Łączę się z Tobą w obawie przed zalaniem, doskonale Cię rozumię, ciągle sprawdzam pogodę czy aby nie bedzie padać a jak ma nadejść burza to biorę środki uspakajające. Mimo tych trudności masz śliczne roślinki, krokusy we wrzosach urocze, wyraźnie im słuzy to miejsce.

upałów i słońca życzę:)

dwa razy mielismy zalane piwnice od tego czasu mam uraz i boję się każdego deszczu. Mamy działkę o dużych różnicach wysokości. Najniżej jest staw do którego spływają wody nasze i z najbliższej okolicy. Niby sytuacja jest opanowana, zrobiliśmy odwodnienia, drenaże, umocnienia skarp ale to jest żywioł.

Mamy więc inny rodzaj zalewania ale efekt i niepokój ten sam

Tak więc wyobrażam sobie z jakim niepokojem obserwujesz swoje otoczenie i prognozy meteorologiczne.

U nas dzisiaj i jutro słonecznie i ciepło, właśnie wróciłam z ogrodu zupełnie padnięta, wszystkiego na raz nie da sie przerobić...

ciepłej, słonecznej pogody

Na szczęście wody odchodzą, byle nie padało to jakoś to będzie :) Teraz sobie przypominam Twoje zdjęcia, ale nie masz dziennika ani innego zakątka ze zdjęciami? U nas to w zasadzie głównie ogród cierpi (a my z nim), ale jak woda wdziera się do piwnicy to trauma zostaje :(

Widzę że w tym roku zalewisko Was oszczędziło:yes: ale pewnie mokro macie na działce:eek: u mnie jest spadek terenu a sąsiad wykopał olbrzymi staw który zdecydowanie ściąga wodę z okolicy ale i tak chodzi się jak po trzęsawisku. Zrobiona w ub. roku podmurówka ogrodzenia skutecznie zatrzymuje wodę na końcu mojej działki, po kilka razy dziennie wypompowuję wode z wkopanych kręgów....Najgorsze że temperatura wysoka a tu w gumiakach trzeba nogi odparzać :bash: jedyna inna opcja to boso :D

ale nasze problemy to żadne problemy, najgorzej że zboża ozime odparzył śnieg a jare, które już powinny się zielenić nie wiadomo kiedy będą zasiane bo ciągnikami nie da się jeszcze długo na pola wjechać:bash:

Ranek chłodny - tylko +1C.... brrrrrrrrrr słońce za to znowu świeci po trzech dniach chowania się za chmurami:lol2:

Będzie słabo z rolnictwem :( Patrz Amelio, a u mnie ładnie podeschło, tylko droga zniszczona przez sąsiada nadal błotnista :mad:

a u TAR susza - nie ma świecie sprawiedliwości - chudy chciałby przytyć nieco, gruby schudnąć, susza chciałaby deszczu, a zalane tereny suszy :cool:

Witaj braza w tak słoneczny poranek - ja już po kawce idę zrobić obchód ogrodu :D