Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

A ja widziałam pierwszego w tym roku bociana lecącego znad mojego domu prosto w kierunku gdzie mieszka mój starszy syn i nie wiem czy przyniesie temu co ze mną mieszka czy starszemu?:D

fajnie jest, podeschło, w miarę ciepło po pracy robię w ogrodzie do 21-ej:yes: ale widzę że Ty Gosiu bardzo rannym ptaszkiem jesteś:cool:

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja widziałam pierwszego w tym roku bociana lecącego znad mojego domu prosto w kierunku gdzie mieszka mój starszy syn i nie wiem czy przyniesie temu co ze mną mieszka czy starszemu?:D

fajnie jest, podeschło, w miarę ciepło po pracy robię w ogrodzie do 21-ej:yes: ale widzę że Ty Gosiu bardzo rannym ptaszkiem jesteś:cool:

Amelio psy budzą mnie o 6 :bash:

słuchajcie u nas taka susza ze majatek za podlewanie zaplace, rosliny mi sie opozniaja bo maja za sucho. dzis chyba zraszacze na cala noc zalacze, bo deszcze zapowiadaja ale jakos ten nasz kawalek ziemii omija. latem jak nie bede chciala to bedzie lalo a teraz ni huhu:mad:

Może nie szalej z wodą, u mnie też mocno opóźnione a wcale tak sucho nie mają. Widziałaś w dzienniku brunery - liście powinny mieć jak mała dłoń dorosłego człowieka. A one mają po 2 cm w porywach, za to kwiaty w pięknie modrym kolorku. Poczekaj jeszcze ze dwa dni do majowego upalnego weekendu :yes:

wlasnie podlewanie zaczelam, bo wczoraj trawnik wertykulowany a dziś nawozem sypnięty, a jak sadzilam sasanki to ziemia w dolku przesypywala mi się, strasznie sucho:bash:jutro niby ma cos popadać ale to dzisiejsze tez nie zaszkodzi. podsypalam papu iglakom, hortensjom i pnaczom, musze częściowo to rozpuscic żeby bialy się nie podtrul jakby mu do czaszki przyszlo poprobowac kulek nawozowych

Gosiu u ciebie to jakies postępy u mnie ledwo, ledwo cos widać, narcyze i czesc tulipankow dopiero glowki kwiatowe potworzylo. to samo na skalniaku - po deszczu powinno cos ruszyc. jedynie palibin przygotowuje się do kwitnięcia, ma już kwiatki maciupkie ale jeszcze w kuleczkach, listkow zas tyle co kot naplakal.

po prostu masz wilgotno i cos rosnie, u mnie niestety stanowczo za sucho.

Nie smutaj :no: ja tylko pokazuję co kwitnie, reszta jeszcze śpi. Najgorzej, że część z ziemi nic nie wypuściła a nie pamiętam, co gdzie powinno wychynąć. Nawet jeszcze nie nawożę. U Ciebie lekka ziemia, teraz gdy nawiozłaś to po deszczu szybko ruszą rośliny.

W ogrodzie kilka bzów ma pąki, ruszają powoli klony ale najlepiej wczoraj od rana do wieczora było widać jak rozwijają się liski u kilku tawułek :lol2:

Pod domem wychodzi mi jakaś pietruszka i za boga nie mogę skojarzyć co to jest :eek:

Cześć Gośku :)

Sąsiad wyobraźni nie ma.. ale pewnie działkę czyścił, bo sprzedać chce..

Gdzieś słyszałam, że wierzby skutecznie wypijają wodę z gruntu.. może zasadzić wierzby by tam trzeba było.. tak z patyka...

Ładnie już robi się w ogródku.. i kwitną już tulipany .. czy to zdjęcie z zeszłego roku???:eek:

eee no to nie jest u mnie tak zle, bzy maja calkiem spore liscie, tawuly wczesne za chwile zakwitna, perukowce sie ruszyly, pecherznice calkiem przyjemne listeczki, tawlina ma liscie pelna geba, nawet horty wypuscily zielone, o czeresniach nie wspomne, bo te najwczesniej mi ruszyly. strasznie wolno piwonie wychylaja kolce, a sporo wcale nie wylazlo (burzy mi to porzadek na rabacie, wsadzilam je w polkolu opasajac kosowke wysoka) liliowce od

Depesi wyszly tylko 2 szt., parzydlo od Brazki nareszcie zdecydowalo cos ruszyc a kosacce od Arni tez tylko 2 szt. wylazly. Cebulkowe obstawiam kwitniecie na przyszly tydzien wiec sie pochwale. za to beda kwitly jak goscie beda:wiggle:

Cześć Gośku :)

Sąsiad wyobraźni nie ma.. ale pewnie działkę czyścił, bo sprzedać chce..

Gdzieś słyszałam, że wierzby skutecznie wypijają wodę z gruntu.. może zasadzić wierzby by tam trzeba było.. tak z patyka...

Ładnie już robi się w ogródku.. i kwitną już tulipany .. czy to zdjęcie z zeszłego roku???:eek:

Arni sęk w tym, że sąsiad nie mieszka, ziemie odłogiem zostawił, w staw wrzuca wszelkie śmiecie budowlane z całych okolic chyba, z wierzbę miał tylko ją przycina. Tam trzeba rekultywacji, piachu, zasiania jakiejś trawy, aby zadarniła i związała grunt, choćby kwietnej łąki. Teraz znowu geodeci mierzyli jego włości. Tylko czy ktoś to kupi wątpię :no:

zdjęcia tegoroczne oczywiście :D

eee no to nie jest u mnie tak zle, bzy maja calkiem spore liscie, tawuly wczesne za chwile zakwitna, perukowce sie ruszyly, pecherznice calkiem przyjemne listeczki, tawlina ma liscie pelna geba, nawet horty wypuscily zielone, o czeresniach nie wspomne, bo te najwczesniej mi ruszyly. strasznie wolno piwonie wychylaja kolce, a sporo wcale nie wylazlo (burzy mi to porzadek na rabacie, wsadzilam je w polkolu opasajac kosowke wysoka) liliowce od

Depesi wyszly tylko 2 szt., parzydlo od Brazki nareszcie zdecydowalo cos ruszyc a kosacce od Arni tez tylko 2 szt. wylazly. Cebulkowe obstawiam kwitniecie na przyszly tydzien wiec sie pochwale. za to beda kwitly jak goscie beda:wiggle:

O widzisz to u Ciebie tylko nisko przy ziemi powoli idą ale te wysokie już pełna gębą się wiosną cieszą... lecą na targ może coś wyszukam :cool: