braza 26.04.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 A ten wielosił to co lubi?Piękne tulipany!!! U mnie jak dotąd tylko jeden zakwitł. TAR-cia, moje oparzydło wyszło sporo w górę, pogadaj z tym swoim:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.04.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 gadalam i po zlosci i po dobroci i ni huhu, nawet spod kory jeszcze nie wychyneło, uparte parzydlo, no nic zobaczymy, piwonie tez sie opierniczaja ale cos tam wychodzi, czasu chyba trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.04.2013 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 tawułki astilbe wyłażą dopiero z ziemi więc i parzydło też jeszcze, chwilkę jak wyjdzie - niestety nie u mnie bo już dawno mi się utopiło Za to wielosił za chwile będzie kwitł bo rano zobaczyłam, ze zaczyna kwiatostany w górę wypuszczać - u mnie rośnie na słońcu w pobliżu oczka wodnego, a raczej zagłębienia (bez wybetonowanego dna) na deszczówkę odprowadzaną z dachu. Kiedyś dno wybetonujemy.... chyba, z kolei jak nie będzie woda miała jak wsiąkać w ziemię to po zalaniach stać będzie i będzie. Świeżo po posadzeniu kilka razy musiałam go podlać bo pokazywał, że mu sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.04.2013 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 piekny ten wielosil, taki urokliwy. u mnie na skalniaku zaczely kwitnienie skalnice (powolutku) żagwin i sasanki i cos na co niecierpliwie czekam, bo nie wiem co to:D ale zafoce i wy mi powiecie co :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.04.2013 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 To szybko foć, bo doczekać się nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.04.2013 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Chyba ta pietruszka która z tyłu domu się zieleni to jaskier albo pełnik... albo jedno i drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.04.2013 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Rozumiem, że ten wielosił wodę lubi .... No u mnie to by szybko diabli wzięli, ja wyznaję zasadę "przetrwają najsilniejsi"!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.04.2013 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Rozumiem, że ten wielosił wodę lubi .... No u mnie to by szybko diabli wzięli, ja wyznaję zasadę "przetrwają najsilniejsi"!!! Może niekoniecznie, ważne dla niego by w słońcu rósł, a od czasu w czasie zupełnej suszy jak troszkę go podlejesz to odwdzięczy się pięknym kwitnieniem poczytaj tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 27.04.2013 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Dzięki Gosiek. Piekna jest ta odmiana Snow and Sapphires, taka .... inna .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 03.05.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Dobry dzień .... choć deszczowy ... chociaż tu zawsze słonecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.05.2013 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Dobry dzień .... choć deszczowy ... chociaż tu zawsze słonecznie własnym oczom nie wierzę Gwoździk na forum, chyba ta pogoda pozwala Cię oglądać Bardzo mi miło, że o mnie tez pamiętasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 03.05.2013 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 sram się ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 03.05.2013 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 sorry ... staram się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 03.05.2013 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Jak niezapominajka błotna, to nic jej nie będzie:). U mnie też wszystko pływa dzisiaj:(... weekend majowy pod znakiem parasola... ale roślinki to chyba się cieszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.05.2013 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 sram się ... sorry ... staram się ... domyślam się Jak niezapominajka błotna, to nic jej nie będzie:). U mnie też wszystko pływa dzisiaj:(... weekend majowy pod znakiem parasola... ale roślinki to chyba się cieszą. Rasiu mówisz, że błotna może być? Nie mam pojęcia Ziaba z ogródka mi ją wykopała, wody tam nie było... niebawem okaże się Oby tylko nieco cieplej było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 04.05.2013 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 cześć Gosiu,wiosna już u Ciebie na całego, kwiatuszki cisną się na świat mimo pogodowych powikłańsasanki, szafirki te tradycyjne i te z koroną, brunery, skalnice - wszystko po prostu piękne, bo wiosenneco do sosny szczepionej na pniu też taką mam, z ty że z gęstszą kopułą, to już jej trzecia wiosna, ale muszę ją podpierać, ponieważ kopuła się rozrasta i staje się ciężka, zaś pień nie. Ale nie powiem wygląda całkiem całkiem.Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 04.05.2013 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 witaj Mariola wiosna, wiosna, tylko znowu słońca nie ma buuu A z tą sosenką to mnie zmartwiłaś - pień nie nadąża to kiepsko będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.05.2013 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 kurka czyzby słonko tylko do nas zawitalo? nawet przyzwoity pogodowo był ten weekend a dziś po prostu bajeczna pogoda, slonce cieplo, leciuchny wietrzyk - buzie mam jak po niezlej solarce choć jutro z 3 -4 godziny będę podlewac, o deszczu mogę tylko pomarzyć a truskawki az kwicza za woda, a chce mieć owocki w tym roku o trawie szkoda gadac:( najpierw dluga zima a teraz susza. Gosiulku byliśmy z Arnisiami na naszej działce, po raz kolejny się utwierdziłam, ze jej zakup to była dobra decyzja. nawet gdybyśmy szybko się nie pobudowali to i tak warto mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 04.05.2013 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Słońce na sam koniec dnia uśmiechnęło się, dobrze że choć podlewać nie muszę a nasadzonych mam troszkę roślinek Cieszę się razem z Tobą z nowej działki i nie mogę się doczekać gdy zaczniesz na niej tworzyć nowy ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 04.05.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 chyba że dzikie świnie wpadną - jak do mnie.... odechce się wtedy wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts