Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tawułki astilbe wyłażą dopiero z ziemi więc i parzydło też jeszcze, chwilkę jak wyjdzie - niestety nie u mnie bo już dawno mi się utopiło :mad:

Za to wielosił za chwile będzie kwitł bo rano zobaczyłam, ze zaczyna kwiatostany w górę wypuszczać - u mnie rośnie na słońcu w pobliżu oczka wodnego, a raczej zagłębienia (bez wybetonowanego dna) na deszczówkę odprowadzaną z dachu. Kiedyś dno wybetonujemy.... chyba, z kolei jak nie będzie woda miała jak wsiąkać w ziemię to po zalaniach stać będzie i będzie. Świeżo po posadzeniu kilka razy musiałam go podlać bo pokazywał, że mu sucho

Rozumiem, że ten wielosił wodę lubi .... No u mnie to by szybko diabli wzięli, ja wyznaję zasadę "przetrwają najsilniejsi"!!!

Może niekoniecznie, ważne dla niego by w słońcu rósł, a od czasu w czasie zupełnej suszy jak troszkę go podlejesz to odwdzięczy się pięknym kwitnieniem

poczytaj tu

sram się ...

:eek:

sorry ... staram się :)

:lol2:... domyślam się

Jak niezapominajka błotna, to nic jej nie będzie:). U mnie też wszystko pływa dzisiaj:(... weekend majowy pod znakiem parasola... ale roślinki to chyba się cieszą;).

Rasiu mówisz, że błotna może być? Nie mam pojęcia Ziaba z ogródka mi ją wykopała, wody tam nie było... niebawem okaże się :cool: Oby tylko nieco cieplej było :yes:

cześć Gosiu,

wiosna już u Ciebie na całego, kwiatuszki cisną się na świat mimo pogodowych powikłań

sasanki, szafirki te tradycyjne i te z koroną, brunery, skalnice - wszystko po prostu piękne, bo wiosenne

co do sosny szczepionej na pniu też taką mam, z ty że z gęstszą kopułą, to już jej trzecia wiosna, ale muszę ją podpierać, ponieważ kopuła się rozrasta i staje się ciężka, zaś pień nie. Ale nie powiem wygląda całkiem całkiem.

Pozdrawiam M.

kurka czyzby słonko tylko do nas zawitalo? nawet przyzwoity pogodowo był ten weekend a dziś po prostu bajeczna pogoda, slonce cieplo, leciuchny wietrzyk - buzie mam jak po niezlej solarce :D

choć jutro z 3 -4 godziny będę podlewac, o deszczu mogę tylko pomarzyć a truskawki az kwicza za woda, a chce mieć owocki w tym roku :)

o trawie szkoda gadac:( najpierw dluga zima a teraz susza.

Gosiulku byliśmy z Arnisiami na naszej działce, po raz kolejny się utwierdziłam, ze jej zakup to była dobra decyzja. nawet gdybyśmy szybko się nie pobudowali to i tak warto mieć :D