Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aaa to stąd Rasia wie co w trawie piszczy..

To jest tak jak się nie nadąża wszędzie..;)

Kliknę tak.. działka boska i jakie widoki i las za płotem i zero sąsiada z lewej strony, taras na południe i nie piździ tak jak na obecnej..

TARcia miała rację, że u niej łeb chce urwać w domu na działce... nie wierzyłam..

Teraz powiem , że chce i jeszcze do tego piździ jak wieje i to jeszcze jak.. a tam cisza spokój...

Noo bajka okolica...

Moniu, przecież przycięłam je jesienią :( widać zdecydowanie za mało, teraz puściły już nowe zielone, mogę je jeszcze dziabnąć?

Magical Moonlight - akurat tak w ręce mi nie wpadła. U mnie ciągle problem braku ziemi, nadal nie mogę skutecznie wpłynąć na m by w końcu zamówił kilka wywrotek, a wyrównanie terenu jest niezbędne by nowe prawdziwe nasadzenia robić :(

Jak tylko się w końcu doczekam wyrównania terenu będę się do Ciebie uśmiechać w sprawie róż - marzy mi się pnąca o różowych pełnych malutkich kwiatkach, na dodatek rosnąca w cieniu, tylko od południa do 14 w pełnym słońcu (o ile świeci) - czy istnieje w ogóle taka odmiana?

sasanki najlepiej kupowac wiosna i przycinac wiosna. ja lawend bym juz nie przycinalala ale jak wolisz. lawendy tne rowniez wiosna przy samej ....., nie jesienia. moje obciete ze 3 tygodnie temu pieknie sie zaczynaja srebrzyc-zielenic, tylko patrzec jak zakwitna ;)

Niestety wczoraj zostały przycięte... nieco, chyba więc tego roku nie zakwitną :( na pocieszenie... mam dużo pączków, które lada dzień powinny się otworzyć - clematis, żurawki, bzy, kaliny, rododendrony, azaliowce (no te może nie tak prędko), kuklik szkarłatny, wielosiły (mam już cztery :cool: ) i cała masa tulipanów :lol2:

pinky winky sa bardzo ladne - pochwalam zakup :D mam pare sztuk, ladne wyprostowane krzaki, piekne kwiaty. ta druga to podobna do vanille fraise, niestety lubi sie pokladac wiec warto podporki zrobic.

ostatecznie najbardziej jednak lubie te wyprostowane limonki, grandiflory, pinky.

marzy mi sie le vasterival, starburst i pink pincushion. ale dopoki nie bedzie ich w szkolkach to nie kupie przez neta, za drogie.

Hej:bye:

Gosiu, Twoje zdjęcia są zachwycające:yes: ale to już pisałam Ci tyyyyle razy:D

Hortensje kupiłaś w jakiejś szkółce czy na necie? Też właśnie chcę kupić, ale wolałabym w szkółce, żeby w razie czego zareklamować, bo do tej pory to nie mam szczęścia z trafianiem w odmiany, które chcę;)

A, i jeszcze jedno: wie któraś z Was czym różni się hortensja krzewiasta Grandiflora od hortensji bukietowej Grandiflora? Właśnie siedziałam na stronie Arboretum w Rogowie i mają w sprzedaży i jedną i drugą:rolleyes:

tak popatrzylam na stronie ZSZP bukietowa ma kwiaty wiechowate stozkowe, najpierw biale potem rozowe, krzaczasta ma plaskie baldachowate biale kremowe

bukietowa jest wyprostowana z niewielka iloscia pedow bocznych , krzaczasta bardziej sie poklada, na oko widze tez roznice w lisciach - krzaczasta ma wieksze, jakby z meszkiem podobne do anabelkowych.

ja zdecydowalabym sie stanowczo na bukietowa :)