Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

twoja jest smukla wyprostowana, moja "przysadzista" bardziej wszerz niz w gore rosnie, z kolei moja ma wieksze liscie i kwiaty w wiekszosci sa na czubkach galezi kisciowate po 3-4 kiscie na kazedj galazce, a u ciebie sa rozmieszczone po calosci.

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzięki - faktycznie au naturell :lol2: wczoraj ze trzy wiaderka żółtych nawycinałam fiskarsem a dziś znowu mam żółto :bash: Dopiero chodząc po trawie zobaczyłam w jakim tragicznym jest stanie. Powoli jednak dam radę, gorzej, że na okolicznych działkach też żółto :(

tez mi troche chwasciorow przybylo wiec moze w ramach gimnastyki i relaksu dzis po pracy powyrywam sobie :D i oczywiscie pewnie bedzie kolejna dawka tulipanow, nie ma bata pewnie wszystkie rozwiniete, aone tak krotko wiec trzeba uwiecznic na zimowe wieczory.

Jakoś w tym roku z Grąbczewskimi mi nie wyszło, byłam u Melona i za dobrą cenę nakupiłam hortensji (po 12 zł, tylko jedna za 26) Ale najlepiej na targu kupuje mi się skalniaki od pana, który ukopane z gliny przywozi i takie spore ,,pajdy" po 3 zł sprzedaje

Tulipany ugotowały się i leżą na trawie :eek:

Gosiu, mogłabyś mi podać adres tego Melona? I ew. Grąbczewskich? Na priv może być:yes:

A wiosnę masz niesamowitą:yes:

Tulipany:jawdrop::jawdrop::jawdrop:przeboskie!!!

I ślepej kurze ziarno się trafi - w sklepiku ogrodniczym pod samym nosem, gdzie głównie chemia i ziemia ogrodowa, torf, kora, obornik i takie tam różności są do kupienia, jesienią panowie sprowadzają cebulowe, a ja nie zawsze potrafię się im oprzeć - koło tych pełnych szafirków rosną też niezwykle wdzięczne, delikatne tulipany (jasny fiolet z żółtym środkiem, co niestety na zdjęciach nie udaje mi się uwiecznić)

Stokrotki :yes: u Melona drogą kupna nabyte

Chętnie bym porobiła rabaty żeby tylko nadmiaru trawy sie pozbyć:D Sasanek nigdzie nie widziałam - trudni, poczekam. Aktualnie nie mam co wsadzać w ziemie, wiec stwierdziłam, że może cos poprzesadzam ...??? Musze sie zastanowić...