TAR 12.05.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 moje krzewuszki dopiero liscie wypuscily, nie zapowiada się by kwitly w tym roku. ale może się pozytywnie zaskocze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.05.2013 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 byłam moje oglądać - faktycznie u mnie ledwo listki puściły głupot naopowiadałam, ale i tak sadzić je najwyższa pora za to kaliny mają masę pąków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 12.05.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 za to kaliny mają masę pąków U mnie też kaliny są oblepione kulami ...cieszę się ,bo jesienią je posadziłam.Słyszałam ,ze je mszyce atakują ..chyba od Moni.Opryskujesz czymś swoje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 12.05.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Jak mszyce to decis najlepszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.05.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 tylko nie ma sensu pryskac jak mszyc nie ma, to srodek kontaktowy na mszyce a nie na możliwość mszycy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.05.2013 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Na razie same mrówki... mszyc nie ma i niech tak zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.05.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 a mi chyba te cholerne mrowki na watereri mszyce sosnowke przywlokly, jutro mospilanem prysne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.05.2013 23:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Jak się zrobi gorąco to draństwo się pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 17.05.2013 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Piękne zdjęcia, piękne roślinki. Czy mogłabyś napisać ich nazwy? Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 17.05.2013 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Echhh... no cudnie po prostu.... Zachwycił mnie ten "pieniaczek"... fantastyczny pomysł i realizacja!!!:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.05.2013 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 (edytowane) :yes:piekny. Gosiulku wstaw wiecej Edytowane 17 Maja 2013 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.05.2013 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Piękne zdjęcia, piękne roślinki. Czy mogłabyś napisać ich nazwy? Dziękuję. uzupełniłam zdjęcia o opisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.05.2013 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 ,,pieniaczek'' rasiu to połamany konar klonu z niecierpliwością czekam by roślinki się w końcu rozrosły i całego zakryły. TAR dzięki na razie reszta czeka na rozwinięcie.... się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 17.05.2013 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Gosiek, poradź mi co posadzić z drzew, krzewów iglastych na podmokły teren, tak z Twojego doświadczenia obserwacji. Jest co prawda wątek nieocenionej Elfir "zestawienia roślin w zależności od..." ale może masz jakiegoś sprawdzonego faworyta. Myslę, że żywotniki dają radę i co jeszcze? Muszę wyciąć trzy nieduze drzewa nad stawem bo padły po zimie i za mokro miały i zrobi sie łyso.Twoja praca i starania ogrodowe dają efekty, ogród cieszy oczy i z pewnością daje Ci duzo radości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.05.2013 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Na podmokły teren ciężko wybrać - olchy, które kochają mieć nogi w wodzie w ostatnich latach powypadały w mojej okolicy - może to efekt jakiejś zarazy, bo ciągnie się to od kilku lat Z własnego doświadczenia więc tylko wierzby i olchy (jak nie ma zarazy w okolicy) - z kolei posadzenie ich nad stawem gwarantuje masę liści w wodzie, i to liści trudno się rozkładających Wiem, że rokitnik jest doskonały do ,,osuszania" terenu, wyciąga wodę jak gąbka, to samo oczywiście wierzby. A chcesz drzewa? Może hortensje bukietowe, drzewiaste - to pijaczki kochające wodę, choć w wodzie raczej rosnąć nie będą. Ale nad staw może jakieś wodnolube irysy, języczka, tojeść kropkowana, Sadziec purpurowy tojeści kropkowanej nie mam, tylko płożącą sadziec rośnie u mnie pierwszy raz, na razie jest bardzo malutki irysów mam całe krzaczysko. Poszłabym w niższe rośliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 18.05.2013 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 dzięki, wierzby, olchy, brzozy mam i smiecą paskudnie. Rokitnik to jest dobra myśl, sprawdzę opisy w necie. Te nizsze kolorowe mam. Dzieki Gosiek za radę, pięknych nasadzeń i realizacji ogrodowych życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.05.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 ja musiałam wywalić wierzby za plot wlasnie za to picie wody, normalnie naturalne osuszacze. nic dziwnego, ze na zulawach tyle ich i tak im dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 20.05.2013 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 moje krzewuszki dopiero liscie wypuscily, nie zapowiada się by kwitly w tym roku. ale może się pozytywnie zaskocze na pewno zakwitną one mają kwiaty na młodych pędach. Moja Bristol Rubby tak się rozrosła że zasłaniała 3/4 okna kuchennego 2 tyg. temu ściapałam ją 40 cm od ziemi i już ma ponad 20-centymetrowe młode gałązki, oczywiście wierzę że zakwitnie:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.05.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 ja wiem, ze kwitnie ale moje trochę w kosc dostaly od mrozu, krzewuszki się tnie po kwitnieniu ok. czerwca to wtedy zakwitną na pewno w następnym roku a nawet mogą powtórzyć kwitnienie w sierpniu - moje princeski tak maja. natomiast nie kwitly mi kiedy obcinałam wiosna przed kwitnieniem. dziś na jednej variegacie znalazłam pare kwiatkow wiec jakas szansa jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.05.2013 05:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 U mnie same liście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts