Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Krzewuszki kwitną na pędach jednorocznych czyli na tym co urosło w zeszłym roku. Jak w tym roku wypuszcza mnóstwo młodych gałązek to będzie na nich kwitła w przyszłym roku. Moje kwitną wszystkie:D

czyli czekam, choć jedna już w zeszłym roku była kiepska, ale zobaczymy :D

Krzewuszki kwitną na pędach jednorocznych czyli na tym co urosło w zeszłym roku. Jak w tym roku wypuszcza mnóstwo młodych gałązek to będzie na nich kwitła w przyszłym roku. Moje kwitną wszystkie:D

czyli kwitna na pedach zeszłorocznych :) ja swoich nie obcinałam wiec teoretycznie powinny kwitnac

Gosiu, moja krzewuszka już kwitnie- warto ją co roku przyciąć zaraz po kwitnieniu oraz usunąć część starych pędów. Dzięki temu zagęści się i będzie kwitła obficiej za rok:) Jeżeli rośnie Ci w wietrznym miejscu, to na zimę ją lepiej okryj. U mnie jednak nigdy nie przemarzła, a nigdy specjalnie o nią nie dbam...:oops:

Przepięęęękne masz fotki w dzienniku:eek::eek: Cudna wiosna:)

U mnie tulipany też szybko popadały- późno w tym roku zakwitły i na dodatek zrobił się upał:(

Wszystko jest w tym roku jakieś przyśpieszone- róże mają już mnóstwo pąków- to chyba za wcześnie...

Coś mi jakby usychał.. migdałek.. co jest? robali nie ma.. przekwitły kwiatki , a było ich w tym roku moc.. i marnieje w oczach...

Czyli teraz ciąć migdałka.. Potem jak przekwitnie krzewuszkę...

Wiolu miałam migdałka na pniu w starym ogrodzie- piękny był tylko przez 2 pierwsze lata- potem co roku chorował, przemarzał i nie kwitł. Imają się go często choroby grzybiczne- spryskaj, podetnij, daj nawozu- może odżyje:)

Mówicie ciąć, ciąć... a więc w sierpniu hajda na koń i sekatorem szaleństwa ogrodowe odprawiać... tyle, że w sierpniu mam masę pracy i potrzebna mi jakaś przypominajka bym pamiętała o tych zajęciach

Ciąć krzewuszki i azalie zgoda, ale rododendrony :eek: kiedy w starych miejscach ogromniaste krzewy wyrastają i nikt ich nie tnie?

... oj będę miała przeprawę z niektórymi :cool:

zapraszam do albumu na picasie, parę fotek wrzuciłam

zurawka%2520mini.jpg

werbena.jpg

dabrowki%25201.jpg

azalie2.jpg

czemu ten Palibin taki słaby, 2 krzaczki mają ponad 3 lata i były zalane. Rosną w słońcu (no może dopiero teraz po ścięciu olszyn)... tylko nie mówcie, że je też mam ciąć, wiem, że lubi tylko bardzo delikatne postrzyżyny po przekwitnieniu. One jednak ogólnie jakieś... są mało obfite :cool:

bez%2520pilibin.jpg

Gosiulku zaraz polece foty ogladac i wtedy szczery zachwyt oglosic :D, azalie mozna ciac juz po przekwitnieciu, sierpien podalam dla Arnisi, bo wtedy ja u niej bede wiec paluchem jej pokaze co i jak, zeby nie przegiela z sekatorem :D. chociaz fachowcy sie wypowiadaja, ze mozna i w sierpniu ale moze byc problem z kwitnieniem w nastepnym roku.

Gosiek, coś pięknego.

Twój ogród jest dla mnie inspiracją. U mnie będą podobne warunki gruntowe (mokro) podczytuję o roślinach, które masz u siebie.

Chciałabym, zeby mój ogród był już taki piękny. :)

Pozdrawiam

Drimeth bardzo dziękuję, ale wiesz jak to jest pokazuję tylko najpiękniejsze fragmenty :lol2:

Nie patrz na całość, tylko na poszczególne cuda - od razu humor Ci się poprawi :D