Arctica 21.05.2013 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Krzewuszki kwitną na pędach jednorocznych czyli na tym co urosło w zeszłym roku. Jak w tym roku wypuszcza mnóstwo młodych gałązek to będzie na nich kwitła w przyszłym roku. Moje kwitną wszystkie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.05.2013 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Krzewuszki kwitną na pędach jednorocznych czyli na tym co urosło w zeszłym roku. Jak w tym roku wypuszcza mnóstwo młodych gałązek to będzie na nich kwitła w przyszłym roku. Moje kwitną wszystkie:D czyli czekam, choć jedna już w zeszłym roku była kiepska, ale zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.05.2013 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Krzewuszki kwitną na pędach jednorocznych czyli na tym co urosło w zeszłym roku. Jak w tym roku wypuszcza mnóstwo młodych gałązek to będzie na nich kwitła w przyszłym roku. Moje kwitną wszystkie:D czyli kwitna na pedach zeszłorocznych ja swoich nie obcinałam wiec teoretycznie powinny kwitnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 21.05.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Czyli krzewuszkę tniemy po przekwitnięciu...?A co z migdałkiem? teraz , czy dać mu spokój... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.05.2013 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 teraz, po przekwitnięciu. on jak krzewuszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 21.05.2013 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Coś mi jakby usychał.. migdałek.. co jest? robali nie ma.. przekwitły kwiatki , a było ich w tym roku moc.. i marnieje w oczach... Czyli teraz ciąć migdałka.. Potem jak przekwitnie krzewuszkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.05.2013 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Wiola poczytaj tu:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?111259-usychaj%C4%85cy-migda%C5%82ek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 21.05.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 BuuuuDziś już mi się nie chce , bo mi zimno.. ale jutro sekator w ruch pójdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.05.2013 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Migdałka nie mam - zbyt wiele padło na moich oczach więc szkoda moich rozczarowań, dwie krzewuszki mają pąki, jedna marna za to obcięta wiosną lawenda ma pąki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.05.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 poleciałam obejrzeć krzewuszki: variegaty będą kwitly , red princess chyba tez ale szal będzie z minor black - maja full pakow. jedynie nany purpuree cos kiepściutko. jedna princeska dostala w kosc od mrozu, ledwo,ledwo się trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.05.2013 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Gosiu, moja krzewuszka już kwitnie- warto ją co roku przyciąć zaraz po kwitnieniu oraz usunąć część starych pędów. Dzięki temu zagęści się i będzie kwitła obficiej za rok:) Jeżeli rośnie Ci w wietrznym miejscu, to na zimę ją lepiej okryj. U mnie jednak nigdy nie przemarzła, a nigdy specjalnie o nią nie dbam... Przepięęęękne masz fotki w dzienniku:eek: Cudna wiosna:) U mnie tulipany też szybko popadały- późno w tym roku zakwitły i na dodatek zrobił się upał Wszystko jest w tym roku jakieś przyśpieszone- róże mają już mnóstwo pąków- to chyba za wcześnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.05.2013 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Coś mi jakby usychał.. migdałek.. co jest? robali nie ma.. przekwitły kwiatki , a było ich w tym roku moc.. i marnieje w oczach... Czyli teraz ciąć migdałka.. Potem jak przekwitnie krzewuszkę... Wiolu miałam migdałka na pniu w starym ogrodzie- piękny był tylko przez 2 pierwsze lata- potem co roku chorował, przemarzał i nie kwitł. Imają się go często choroby grzybiczne- spryskaj, podetnij, daj nawozu- może odżyje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.05.2013 05:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Mówicie ciąć, ciąć... a więc w sierpniu hajda na koń i sekatorem szaleństwa ogrodowe odprawiać... tyle, że w sierpniu mam masę pracy i potrzebna mi jakaś przypominajka bym pamiętała o tych zajęciach Ciąć krzewuszki i azalie zgoda, ale rododendrony kiedy w starych miejscach ogromniaste krzewy wyrastają i nikt ich nie tnie? ... oj będę miała przeprawę z niektórymi zapraszam do albumu na picasie, parę fotek wrzuciłam czemu ten Palibin taki słaby, 2 krzaczki mają ponad 3 lata i były zalane. Rosną w słońcu (no może dopiero teraz po ścięciu olszyn)... tylko nie mówcie, że je też mam ciąć, wiem, że lubi tylko bardzo delikatne postrzyżyny po przekwitnieniu. One jednak ogólnie jakieś... są mało obfite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 22.05.2013 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Gosiek, coś pięknego. Twój ogród jest dla mnie inspiracją. U mnie będą podobne warunki gruntowe (mokro) podczytuję o roślinach, które masz u siebie. Chciałabym, zeby mój ogród był już taki piękny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.05.2013 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Gosiulku zaraz polece foty ogladac i wtedy szczery zachwyt oglosic , azalie mozna ciac juz po przekwitnieciu, sierpien podalam dla Arnisi, bo wtedy ja u niej bede wiec paluchem jej pokaze co i jak, zeby nie przegiela z sekatorem . chociaz fachowcy sie wypowiadaja, ze mozna i w sierpniu ale moze byc problem z kwitnieniem w nastepnym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.05.2013 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 no i nie moge obejrzec, nie ma aktualnego albumu w albumie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.05.2013 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Gosiek, coś pięknego. Twój ogród jest dla mnie inspiracją. U mnie będą podobne warunki gruntowe (mokro) podczytuję o roślinach, które masz u siebie. Chciałabym, zeby mój ogród był już taki piękny. Pozdrawiam Drimeth bardzo dziękuję, ale wiesz jak to jest pokazuję tylko najpiękniejsze fragmenty Nie patrz na całość, tylko na poszczególne cuda - od razu humor Ci się poprawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.05.2013 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 no i nie moge obejrzec, nie ma aktualnego albumu w albumie:( już poprawiłam... nie był publiczny sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.05.2013 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 wiesz, ze masz cudnie??? wlasnie podobny efekt tajemniczego ogrodu chcialabym uzyskac na nowym miejscu. pieknie. azalie to ty juz masz solidne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 22.05.2013 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Gosiu, na razie mój "ogród" jest na parapetach w mieszkaniu i częściowo na balkonie. Muszę przyznać nieśmiało, że na balkonie najpiękniej rośnie... trawa dla kota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts