Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witajcie, dzień dobry bbbbbrrrry

Tak zajrzałem z ciekawości i po sąsiedzku. Gosiek,, gdzie widziałaś te przejaśnienia? Siedzę w robocie i jest taka szmata, że aż płakać się chce. I nasze cudne gliniaste błocko nie wysycha :cry:

A tak apropos całokształtu - tak naprawdę dopiero z twoich zdjęć zobaczyliśmy, jak fenomenalna jest dolina Jeziorki, bo to Jeziorka, prawda?

Jutro to niby wiosna, tak? Ale uśmiechamy się, uśmiechamy, żeby nie siać defetyzmu :D

Ba po wczorajszych ponurych chmurach wszystko zasłaniających to chyba można tak z nadzieją powiedzieć, że przejaśnienia som :roll: :roll: :wink:

Tak to dolina jeziorki, wczoraj widziałam jakie części na nowy most przywieźli bo praca tam wre. Jak w albumie moim byłaś to widziałaś bobrowe prace zębowe :wink: Tak sobie wymyśliłam, że to prace przy mostku wykurzyły jakieś osobniki z tamtego rejonu, a że mnożą się późną zimą, to może teraz do roboty się wzięły :roll: :roll:

A więcej naprawdę pięknych zdjęć naszych terenów może pooglądać tu na forum

http://forum.powiat-piaseczynski.info/viewtopic.php?t=1716

hmm, akurat w tym wydaniu jestem męską częścią barranków, ale osobista pani barrankowa postrzega w mnie jakiś pierwiastek kobiecy :D

Co do Jeziorki, to mamy plany, żeby ją spenetrować, ale:

1. najpierw trzeba zrobić wylewkę

2. w ten sposób pozyskamy garaż

3. mając taki garaż możemy kupić rowery, bo w mieszkaniu nie ma gdzie ich trzymać

4. mając rowery musimy nauczyć sukę biegać za rowerem

5. po realizacji pkt od 1-4 możemy się wybrać na penetrację. Zatem jeszcze trochę

:wink:

A tak w temacie:

20.3.Warszawa (PAP) - Europę północną, północno-wschodnią i południowo-wschodnią obejmują niże. Pozostałe obszary kontynentu są w zasięgu wyżu znad Atlantyku i Europy zachodniej. Polska jest na skraju tego wyżu, ale od północy zacznie nasuwać się zatoka niżowa z frontami atmosferycznymi. Napływać będzie ciepłe i wilgotne powietrza polarnomorskie - informuje IMiGW.

Ciśnienie spada, w południe w Warszawie wyniesie 1009 hPa i nadal będzie spadało.

W sobotę w województwach północno-wschodnich zachmurzenie duże z przejaśnieniami i miejscami opady deszczu, deszczu ze śniegiem oraz śniegu. Na pozostałym obszarze kraju zachmurzenie umiarkowane i duże. Temp. maks. od 2 st. na Suwalszczyźnie do 8 st. na Ziemi Lubuskiej i Nizinie Szczecińskiej. Wiatr przeważnie umiarkowany, zachodni. (PAP)

fuj

Piesa jest wyżłem mazowieckim odmiana piskórska - we wrześniu, jak wyjeżdżaliśmy z budowy, to wyszła na nas z rowu i tak już zostało... Wcześniej ją zresztą widzieliśmy jak się błąka po okolicy, ale jak już wypłynęła z owego rowu, to się pani barrankowa, wielka kociara, jak raz zakochała od pierwszego wejrzenia.

Piesa Frida, kobieta wielce rozrywkowa, lat rok z niewielkim okładem (według wetów), wygląda tak:

http://lh3.ggpht.com/_TkEmGoAUT-I/Sb5qJUGfoKI/AAAAAAAAAJM/v4_FOo6boxU/piesa%20mala.jpg

Musi za rowerem. Nie ma rady :D

myszko nasza rasa to w koszyczkach na smyczy jest wożona :o choć moje nigdy tego nie doświadczyły :wink: ale o kaskach nie słyszałam :o :wink:

Barranki2 no tak taka sunia to już musi dyrdać piechotką :wink:

MonikaC lampy nie od Nefer bo ona bardziej w nowoczesnym stylu dom urządza, tylko wizualizacje u niej przypomniały mi co wynaleźliśmy w sklepie i co gra klimatem do naszego nastroju-wystroju :wink: i dla pamięci sobie wkleiłam :roll: