yuka 11.06.2013 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Cudnie jak zawsze:yes: Te żurawki.... ach... i piwonie.... i powojnik.... Idę się jeszcze pozachwycać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 11.06.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 zawsze podziwiam jak Ci się udaje uwiecznić te zwierzaki! :rolleyes:wszystkie 3 moje dziecioły mają czarne łebki, rozróżniam je po wielkości czerwonej plamy na brzuszku a przynajmniej tak mi się wydaje...na komary używam psikacza Brosa z czerwoną przykrywką na komary tropikalne, rzeczywiscie działa, nic mnie nie podjada a pracuję w ogrodzie do ciemnej nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.06.2013 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Siebie spryskujesz brosem? ubranie znaczy psikasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 14.06.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Gośku, jakie piękne zdjęcia roślin, piękne kolory i ujęcia. I piękny ogród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.06.2013 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Dzięki Zielony ogródku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.06.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Aaaaa, to teraz rozumiem, uzbrajam się w cierpliwość .... Nie lubię irysów, właściwie żadnych, chociaż na zdjęciach bardzo mi się podobają. Miałam ich zatrzęsienie po zakupie domu, były dosłownie wszędzie, do tego strasznie szybko przekwitały pozostawiąc jedynie zieloną dżunglę! Nie, na razie daję sobie spokój z irysami;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.06.2013 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 jejuuu tyle dobra się u ciebie marnuje, irysy, lubiny:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.06.2013 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Tarciu jakie łubiny? U mnie nie ma ich... a szkoda. A irysy lubię wszelkie i nowego małego nabyłam, podobnego do Twojego, w kremowym kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.06.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 o braze mi szlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 17.06.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Braza.. a Ty miałaś irysy czy kosaćce? Mnie się podobają.. organizowałam w zeszłym roku gdzie się tylko dało kosaćców.. sporo mam.. kradzionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.06.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 kosacce syberyskie to irysy tylko odmiana kłączowa nie cebulkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 17.06.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 ...no tak.. ale inaczej też wyglądają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.06.2013 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 (edytowane) zajrzyjcie tutaj http://www.ogrodowisko.pl/artykuly/249-irysy-brodkowe-ogrodowe-pieknosci/photos przepiekne te irysy az mi sie marzy zrobienie takiej rabaty irysowej a tu jaki wybór http://www.ild-flowers.eu/irysy Edytowane 18 Czerwca 2013 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.06.2013 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 najbardziej do gustu przypadly mi irysy schreinera choc i inne tez niczego sobie a spojrzcie na tego, czyz nie jest przepiekny?http://ild-flowers.eu/sites/default/files/paint in black.651.01.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 18.06.2013 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 rewelacja cudny, nie na darmo secesja całymi garściami brała z urody tych kwiatów dziś kupiłam sobie hortensję ogrodową, fioletowa do niebieskiego, kwiat jak u you and me - co najważniejsze kwitnie na tegorocznych pędach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 18.06.2013 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Tarciu nie mam czasu czytać teraz a i net chodzi jak z łaski - podpowiedz - kupiłam irysa, chyba ródkowy, karłowy, w doniczce miał kłącze na wierzchu, po posadzeniu małż ciągle to kłącze ziemią zasypuje, a nie mam pewności czy to dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.06.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 (edytowane) ze strony ogrodowisko.pl Przygotowane kłącze ze skróconymi liśćmi i korzeniami układamy tak, aby liście znajdowały się od północy a kłącze od południa. Dzięki temu liście nie cieniują kłącza, a kłącze od słońca bardziej się nagrzewa. To ważne. Korzenie powinny być skierowane do dołu, nie podwinięte. Kłącza nie zakopujemy głęboko do ziemi, a układamy na podwyższeniu i leciutko po boku przysypujemy i uciskamy korzenie. Zależy to od gleby. Na glebach lekkich kłącze może być na boku centymetr zasypane, ale na ciężkich już nie. Wierzchołek powinien wystawać. Najważniejszym błędem w uprawie irysów bródkowych jest zbyt głębokie sadzenie, przez co kłącza gniją, a rośliny nie kwitną lub bardzo słabo. gdyby jakosc netu sie polepszyla polecam przeczytac caly artykul http://www.ogrodowisko.pl/artykuly/249-irysy-brodkowe-ogrodowe-pieknosci/ Edytowane 18 Czerwca 2013 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 18.06.2013 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 dzięki...pędzę go odkopywać i ustawiać kłącze od południa to się chyba u mnie nie da widziałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.06.2013 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 wlasnie ogladam, kurde nie mam powiadomien. ale jest czadowa, szkoda ze ogrodowa zawsze jest ryzyko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.06.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 a wiesz ze you&me to seria?w serii sa together, romance, forever i nie wiem czy jeszcze jakies ale fakt jest przepiekna az chce sie ja miec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts