Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tarciu na targu mam pana, który sprzedaje co żona wyhoduje, ale sadzonki biorą od innego hodowcy :rolleyes: ale łańcuszek - tak czy siak 30 PLN za taką uroczą dziewczynkę to chyba da się przeżyć ;) To ja wymyśliłam co to może być za odmiana ;)

Amelio jak zawsze różnymi piłami i ręczną i kątową... a wszystko to dechy szalunkowe z odzysku :rolleyes:

Szukałam, szukałam i znalazłam :D

DSC_0028.JPG

hortensja ogrodowa kwitnąca na JEDNOROCZNYCH pędach :yes: wygląda na odmianę ,,you and me" :D

O mamuśko!!! Jaka cudna!!!:jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Jaka szkoda, że do Ciebie tak daleko:(... już bym jechała na ten targ:D.

Wiesz, że moja ogrodowa w tym roku (tfu, tfu przez lewe ramię, odpukać w niemalowane;)) ma jeden maleńki malusieńki zawiązek kwiatka:wiggle:.

Na pociechę powiem Ci, że jak dla mnie zapach nie jest aż tak oszałamiający jak bym się spodziewała, aczkolwiek wszystkie rośliny mnie w tym roku in plus zaskakują. Poprzednio wcale nie czułam zapachu, dziś poszłam wąchać i pomimo upału on pachnie :o . Muszę jeszcze iść pod wieczór i wtedy dopiero go ocenię ;)

dla mnie jaśmin musi pachnieć, same kwiatki mi nie wystarczają :) niedawno widziałam żywopłot z jaśminu takiego krzaczastego, drobne kwiatki czteropłatkowe, drobniejsze listki, zupełnie inny zapach niż tradycyjny, taki bardzo słodki, skojarzył mi się z landrynkami :)

a jaka odmiana? jak fm się dziś poprawi to wstawie fotki swojego bouquet blanc, tez pachnie ale snowbelle piękniej, słodziej, intensywniej - niestety już przekwita, za to belle etoile zabiera się za kwitnienie, ciekawe czy tez będzie pachnial:rolleyes:

Noż ile masz jaśminowców :eek: - pooglądałam, cudne są

Miałam kiedyś Jaśminowiec wonny ‘Aureus’ - bardzo przypadł mi do gustu - żółte liście, delikatny pokrój i piękne gałązki. Niestety jedno podtopienie, potem drugie utopienie dzieła zniszczenia dokończyło :(...właśnie, właśnie ,,wonny" był w nazwie, może ten który kwitnie u mnie pełnymi kwiatami nazywa się zupełnie inaczej :rolleyes:

Moje "metki" o kant zada potłuc... i niby w porządnej szkółce kupowane... ze związku szkółkarzy:sick:

sporo mi się nie zgadza z tym co kupowałam.

Ale to mó błąd bo kupowałam za wcześnie, same patyki jeszcze były... chociaż za lilaki kwitnące trzeba płacić kilka razy więcej niż za patyczki. Ich szczęście, że Krasawicę i tak mam... chociaż kupiona jako biały jakiś tam... bo krasawica się właśnie białym jakimś tam okazała:rolleyes: