Moje Chmielniki 27.06.2013 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Witajale masz piękne rośliny ,takie zdrowe i dorodne....widzę,że lubujesz się w żurawkach-ja też od pewnego czasu jestem pod ich urokiem.Jesli pozwolisz,zajrzę czasem do twej galerii aby oko nacieszyć.Pozdrawiam Ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.06.2013 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Witaj Ula masz rację uwielbiam żurawki i nie tylko Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 27.06.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Gosiu,ja własnie dzis dostałam od bratowej całą kępę żurawki zielonej -rozsadziłam ja sobie na kilkanaście sadzonek:)Jeśli mi sie ładnie zaklimatyzują-to pokażę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.06.2013 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Gosiu,ja własnie dzis dostałam od bratowej całą kępę żurawki zielonej -rozsadziłam ja sobie na kilkanaście sadzonek:) Jeśli mi sie ładnie zaklimatyzują-to pokażę.... To czekam na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.06.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 ja zajelam sie rozmnazaniem rozchodnikow, na razie dla dziewczyn ale i dla siebie pare kepek zrobie. czy zurawke trzeba wykopac i rozdzielic by miec sadzonki? tak w zeszlym roku zrobilam z tawulami z 15 sztuk mam 45 szt. musialam zadarnienie zrobic a nie mialam czasu jechac do ogrodnictwa, no i jaka oszczednosc kaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.06.2013 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 żurawki (z mojego doświadczenia) najłatwiej rozmnażają się nie przez dzielenie, ale przez oderwanie łodyżki z piętką, albo całej kępki (jak obejrzysz krzaczek to często widać kilka) i takie coś od razu do ziemi. Chyba wszystkie mi się przyjęły - te które niechcący urwałam przy jesiennym usuwaniu pędów kwiatowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.06.2013 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 oooo to sobie popatrze, moje zurawki to jakies giganteususy wyrosly, liscie jak parasole. tak dobrze im chyba to przycinanie wiosenne robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 28.06.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Właśnie w tym roku urwałam trzy takie kawałki swojej purpurowej żurawki i wsadziłam od razu ziemi. Wygląda na to, że się ukorzeniły, bo nie padły! Są piekne, bardzo mi się spodobały i w tym roku dokupiłam zieloną. Poluję jeszcze na pomarańczową http://www.ogrod-gardener.pl/1/1/13/zurawka_heuchera_2.jpg jakby ktoś miał na zbyciu to ja bardzo chętnie przytulę.TAR-cia, tak po prostu tawułę wykopujesz i dzielisz?? A jak moje mają dopiero rok to można przyszłej wiosny to zrobić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.06.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 nio tak sobie wykopałam i podarłam kazda na 3 części, odchorowaly ale spojrz na moje fotki obene jak te tawuły się prezntuja, sprobuje z zurawkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.06.2013 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 braza to chyba creme brulee - ta nie jest aż tak skora do rozrostu. Jesienią jak widziałam jakąś biedę, wsadzałam ją do doniczki i w domu przechowywałam przez zimę oszczędnie podlewając, nie zasuszając jej. Potem wiosną, po przymrozkach wsadzałam do ziemi i pięknie rosły. Mam tylko na pieńku z cytrynowymi odmianami. Kupiłam dopiero co kolejne i już coś się im nie podoba , poprzednie padły TAR będę mnożyć moje tawuły na potęgę, część ze sztobrów, a część porozcinam stare krzewy. Jeden jest naprawdę wielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.06.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 u mnie w ogole pojawily się jakies samosiejki, mnóstwo samosiejek, bo ja po przekwitnięciu scinam kwiaty i takie zasuszone zostawiam na korze a w tym roku zaskoczenie na maksa same sieweczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.06.2013 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 samosiejki tawuł? czy w ogóle różne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.06.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 tawuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.06.2013 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Masz szczęście, moje tego nie mają - moja mama nie na wiele ma siłę i jak się nudzi pieli wszystko dookoła - a to czasem na dobre nie wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 29.06.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Proszę, proszę - trochę czasu minęło i są schody...bardzo pasują do balkoniku nad nimi...i najważniejsze, o ile się dobrze domyślam - że własnego wykonania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.06.2013 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Proszę, proszę - trochę czasu minęło i są schody...bardzo pasują do balkoniku nad nimi...i najważniejsze, o ile się dobrze domyślam - że własnego wykonania? Jasne, że własnego, nawet czasem pomagałam A materiał oczywiście dechy pobudowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 29.06.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 I Ja w końcu tu przyszłam bo nie chciało się górze do Mahometa ! Zdjęcia przepiękne Gosiu Koniczyna na trawniku ma swój urok. Ogród wydaje się bliżej natury niż taki pod linijkę, projekt i koncepcja. Gdzie ptaki ? Schody też super. Wcześniej nie było ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.06.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Masz szczęście, moje tego nie mają - moja mama nie na wiele ma siłę i jak się nudzi pieli wszystko dookoła - a to czasem na dobre nie wychodzi u mnie mezus ma zapedy do wyrywania chwasciorow ale dostal absolutny zakaz na rabaty po tym jak w zeszłym roku unicestwil wszystkie czosnki ozdobne myslac ze to chwasty. jejuuuu myslalam ze go ciukne:bash: ale już się nauczyl, ma pozwolenie na unicestwianie mleczy ale i tak musi uwazac bo zdeptal pare roślinek które wychodzily z cebul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.06.2013 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 I Ja w końcu tu przyszłam bo nie chciało się górze do Mahometa ! Zdjęcia przepiękne Gosiu Koniczyna na trawniku ma swój urok. Ogród wydaje się bliżej natury niż taki pod linijkę, projekt i koncepcja. Gdzie ptaki ? Schody też super. Wcześniej nie było ? Przebóg Mahomet do góry się dokulał Witaj marimag dzięki za pochwały. Dzięcioły to dranie - wychowały małe i cichcem zwiały całą rodziną, zimą na smalec przylecą, może młode będą, po czapeczkach czerwonych je poznam a schody na dodatek niezwykle wygodnie, szczególnie używane po betonowych bloczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.06.2013 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 u mnie mezus ma zapedy do wyrywania chwasciorow ale dostal absolutny zakaz na rabaty po tym jak w zeszłym roku unicestwil wszystkie czosnki ozdobne myslac ze to chwasty. jejuuuu myslalam ze go ciukne:bash: ale już się nauczyl, ma pozwolenie na unicestwianie mleczy ale i tak musi uwazac bo zdeptal pare roślinek które wychodzily z cebul pamiętam Twoją opowieść przecież cebulowe to takie... zielone chwasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts