Gosiek33 01.07.2013 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Ależ rasiu miałaś szczęście Jagna słowiki to w krzakach trelują, a wilg wypatruj w drzewach sąsiadów - patrz jak żółte, wielkości kosa leci to z pewnością wilga... Tarciu mnie też zdarza się liczyć te kukania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 01.07.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 (edytowane) Dziękuję Ci Gosiu:) A jeśli chodzi o koniczynę-to mogę stawać do zawodów,która z nas ma piękniejszą Mam przy okazji pytanko: czy ten krzew przed domkiem to clematis ? Edytowane 1 Lipca 2013 przez Moje Chmielniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.07.2013 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Tak tam są clematisy - ten troszkę różowy to pilliu - wiosną był cudny, po upałach i wichrach, zapomniany i nie podlewany pogubił pełne kwiaty, nowe rozwinęły się drobniutkie i pojedyncze, tu widać oba, tak było w ubiegłym roku http://img155.imageshack.us/img155/5941/piliu.jpg z tyłu to Prince Charles ten jak zaczyna, to przestać nie może i choć kwiaty ma dość niepozorne, w mało intensywnym niebieskim kolorze, to ich liczebnością nadrabia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 02.07.2013 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 parę dni mnie nie było a tu jakie zmiany! Gosiu cudne schody, idealnie pasują do stylu domu gdzie się znajduje takich zdolnych i - co najważniejsze -pracowitych facetów? mnie się same lesery i pasożyty trafiały... drugi rok szukam tego Twojego Pilliu i nie mogę trafić... słowik i u mnie drze pyska i towarzyszy mi w pracach polowych do 23-ej, dni jeszcze długie, księżyc i latarnie przyświecają, słowik kląska - aż żal iść do domu:rolleyes: gorzej rano wstać do roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 02.07.2013 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 kto chce ukorzenione pęcherznice? przy każdym cięciu wtykałam patyki w ziemię za domem gdzie wilgotno i zacisznie a teraz mam ponad 20 roślinek głównie czerwonych:cool:tawuły mam najokazalsze też tam za domem gdzie słońce zagląda tylko wczesnym rankiem i po 18-tej, jedna bida siedzi w pełnym słońcu i cały czas mimo podlewania jest kurdupelkiem, muszę ją w końcu przesadzićhttp://img341.imageshack.us/img341/9227/8g0l.jpg Uploaded with ImageShack.us mojej trawy też jest coraz mniej za to coraz więcej niskiego ziela którego nie sięga kosiarka ale akurat to mnie nie martwi bo mało odpadów a zielono:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 02.07.2013 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 kto chce ukorzenione pęcherznice? przy każdym cięciu wtykałam patyki w ziemię za domem gdzie wilgotno i zacisznie a teraz mam ponad 20 roślinek głównie czerwonych:cool: tawuły mam najokazalsze też tam za domem gdzie słońce zagląda tylko wczesnym rankiem i po 18-tej, jedna bida siedzi w pełnym słońcu i cały czas mimo podlewania jest kurdupelkiem, muszę ją w końcu przesadzić http://img341.imageshack.us/img341/9227/8g0l.jpg Uploaded with ImageShack.us mojej trawy też jest coraz mniej za to coraz więcej niskiego ziela którego nie sięga kosiarka ale akurat to mnie nie martwi bo mało odpadów a zielono:cool: To jest tawuła-kurdupelek:jawdrop:??? Moje w cieniu nie są wszystkie tak okazałe:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.07.2013 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 obejrzalam zalegle fotki. az nie wiem co napisac, jest pieknie. schody ekstra, zdolna bestia z twego meza, gratulacje. ktos poszukuje clematisa piilu. wiekszych problemow z dostepnoscia nie ma tu (ale zamawiamy wiosna, teraz sa chwilowo niedostepne): http://www.sklep.clematisy.pl/bralam od nich wiciokrzewy i jakosc naprawde pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.07.2013 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Mąż coraz bardziej z dumy puchnie, ciągle Go chwalą Piilu kupiłam kiedyś w jakimś markecie A co pod płotem nowej działki posadzisz? Przy Twoich hektarach 20 to wcale nie za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 02.07.2013 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 pierwsza działka przy domu jest rekreacyjno-ozdobna, na granicy z drugą rośnie niezbyt fortunnie jeżyna bezkolcowa ale tu jej dobrze i musi tak zostać http://img827.imageshack.us/img827/2131/4poq.jpg Uploaded with ImageShack.us druga chociaż duża nie jest łatwa do zagospodarowania ma spadek do tyłu i po zrobieniu ogrodzenia podmurówka zatrzymuje wody opadowe, z lewej strony jest wzdłuż działki szeroka bruzda i tu też jest bardzo mokro, wszystko co wsadziłam już mi wygniło:o wkopiemy wzdłuż tej bruzdy i na końcu przed świerkami w poprzek działki rurę melioracyjną która będzie wypuszczona do stawu sąsiada z prawej strony, może to osuszy teren i dopiero będę obsadzać... z prawej strony mam widok na sąsiada sad śliwkowy i olbrzymi staw a tego widoku nie chcę zasłaniać, w dodatku to jest suszej i tu mam część owocową, rosną już borówki amerykańskie, jagody kamczackie i dostanięte od koleżanki Gosi różowe porzeczki:) nie chcę obsadzać całej działki bo może kiedyś coś się na niej wybuduje....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 02.07.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 To jest tawuła-kurdupelek:jawdrop:??? Moje w cieniu nie są wszystkie tak okazałe:D. to jest ta z cienia, zdjęcie robione wczesnym rankiem gdy słońce ją dosięgnęło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 05.07.2013 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Gosiu, piękne schody Wam wyszły. Jestem pod ogromnym wrażeniem.Roślinki cudowne.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.07.2013 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Witaj Drimeth dawno Cię nie widziałam, co porabiasz? I bardzo dziękuję za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 05.07.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Zawsze zaglądam tu z przyjemnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.07.2013 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Hejka Moose Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 06.07.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Gosiu:) Ty masz tak pięknie w tym ogrodzie,tyle roślin,takie zdrowe.I pogratulować zdolności męża:wave: schochy jak ta lala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 07.07.2013 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Gosiu, śliczne schodki!! Jak tam Twoje psiury? Dawno nie pokazywałaś swoich suń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.07.2013 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 (edytowane) Wiesz Moniu, że chyba ściągamy się myślami, tyle że czasu brak Dzięki za komplementy z kolei chciałam napisać peany pochwalne na temat Twoich róż... z czego zostało mi tylko wzdychanie do Twoich cudowności, z których za serce złapała mnie szczególnie Eden Rose o na tym zdjęciu I właśnie chciałam pytać Ciebie o młodą suńkę ale dobrze, że zobaczyłam na fotce jak biegnie do pańci z miną nie zostawiaj mnie, zrób mi zdjęcie Moje ganiają wzdłuż płotu... albo leżą w domu rozciągnięte na podłodze, byle chłodniej. Jedna starsza i to widać, druga młodsza miała ciąże urojoną a po niej chorą głowę - a okazało się, że tarczyca szwankuje (zupełnie jak u pańci) ale w porę złapana przypadłość + hormony i psiak prawie jak nowy A jak Twoje maleństwo się chowa ? Edytowane 7 Lipca 2013 przez Gosiek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 07.07.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Gosiek, super clematisy, o różach już nie wspomnę...może jesienią uda mi się jakieś nasadzenia zrobić - to o gatunki podpytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.07.2013 04:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Amtla pędzisz po wątkach z prędkością światła ta cudna róża to niestety (dla mnie) jest cudem Moni, naszej królowej róż. U mnie nie miałaby szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.07.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Gosiek, zbierałam się, żeby do Ciebie zajżeć, ale ciągle jakoś czasu mało, a u Ciebie tyle do przynajmniej obejrzenia . Nic, nadrobię pomalutku Teraz wpadłam, żeby u Tar nie odpisywać. Moje poletko liliowcowe co dziennie ma kilkanaście zwiędłych pąków do uszczknięcia. To mi zajmuje jakieś 5 minut co drugi dzień, a jeśli czegoś nie zdejmę w porę i spada na ziemię, to ginie pomiędzy gęstwą liliowcowych liści i kostrzew. Nie ma problemu. Powinno się zeschłe zdejmować, żeby nie zawiązywały nasion i ładnie się rozrastały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts