Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak tam są clematisy - ten troszkę różowy to pilliu - wiosną był cudny, po upałach i wichrach, zapomniany i nie podlewany pogubił pełne kwiaty, nowe rozwinęły się drobniutkie i pojedyncze,

tu widać oba, tak było w ubiegłym roku

http://img155.imageshack.us/img155/5941/piliu.jpg

z tyłu to Prince Charles ten jak zaczyna, to przestać nie może :lol2: i choć kwiaty ma dość niepozorne, w mało intensywnym niebieskim kolorze, to ich liczebnością nadrabia

parę dni mnie nie było a tu jakie zmiany! Gosiu cudne schody, idealnie pasują do stylu domu :rolleyes: gdzie się znajduje takich zdolnych i - co najważniejsze -pracowitych facetów?:eek: mnie się same lesery i pasożyty trafiały...:bash:

drugi rok szukam tego Twojego Pilliu i nie mogę trafić...

słowik i u mnie drze pyska i towarzyszy mi w pracach polowych do 23-ej, dni jeszcze długie, księżyc i latarnie przyświecają, słowik kląska - aż żal iść do domu:rolleyes: gorzej rano wstać do roboty...

kto chce ukorzenione pęcherznice? przy każdym cięciu wtykałam patyki w ziemię za domem gdzie wilgotno i zacisznie a teraz mam ponad 20 roślinek głównie czerwonych:cool:

tawuły mam najokazalsze też tam za domem gdzie słońce zagląda tylko wczesnym rankiem i po 18-tej, jedna bida siedzi w pełnym słońcu i cały czas mimo podlewania jest kurdupelkiem, muszę ją w końcu przesadzić

http://img341.imageshack.us/img341/9227/8g0l.jpg

Uploaded with ImageShack.us

mojej trawy też jest coraz mniej za to coraz więcej niskiego ziela którego nie sięga kosiarka ale akurat to mnie nie martwi bo mało odpadów a zielono:cool:

kto chce ukorzenione pęcherznice? przy każdym cięciu wtykałam patyki w ziemię za domem gdzie wilgotno i zacisznie a teraz mam ponad 20 roślinek głównie czerwonych:cool:

tawuły mam najokazalsze też tam za domem gdzie słońce zagląda tylko wczesnym rankiem i po 18-tej, jedna bida siedzi w pełnym słońcu i cały czas mimo podlewania jest kurdupelkiem, muszę ją w końcu przesadzić

http://img341.imageshack.us/img341/9227/8g0l.jpg

mojej trawy też jest coraz mniej za to coraz więcej niskiego ziela którego nie sięga kosiarka ale akurat to mnie nie martwi bo mało odpadów a zielono:cool:

To jest tawuła-kurdupelek:jawdrop::rolleyes:??? Moje w cieniu nie są wszystkie tak okazałe:D.

obejrzalam zalegle fotki. az nie wiem co napisac, jest pieknie. schody ekstra, zdolna bestia z twego meza, gratulacje.

ktos poszukuje clematisa piilu. wiekszych problemow z dostepnoscia nie ma tu (ale zamawiamy wiosna, teraz sa chwilowo niedostepne): http://www.sklep.clematisy.pl/

bralam od nich wiciokrzewy i jakosc naprawde pierwsza klasa.

pierwsza działka przy domu jest rekreacyjno-ozdobna, na granicy z drugą rośnie niezbyt fortunnie jeżyna bezkolcowa ale tu jej dobrze i musi tak zostać

http://img827.imageshack.us/img827/2131/4poq.jpg

druga chociaż duża nie jest łatwa do zagospodarowania :o ma spadek do tyłu i po zrobieniu ogrodzenia podmurówka zatrzymuje wody opadowe, z lewej strony jest wzdłuż działki szeroka bruzda i tu też jest bardzo mokro, wszystko co wsadziłam już mi wygniło:o wkopiemy wzdłuż tej bruzdy i na końcu przed świerkami w poprzek działki rurę melioracyjną która będzie wypuszczona do stawu sąsiada z prawej strony, może to osuszy teren i dopiero będę obsadzać...

z prawej strony mam widok na sąsiada sad śliwkowy i olbrzymi staw a tego widoku nie chcę zasłaniać, w dodatku to jest suszej i tu mam część owocową, rosną już borówki amerykańskie, jagody kamczackie i dostanięte od koleżanki Gosi różowe porzeczki:)

nie chcę obsadzać całej działki bo może kiedyś coś się na niej wybuduje.......;)

Wiesz Moniu, że chyba ściągamy się myślami, tyle że czasu brak :oops:

Dzięki za komplementy :D z kolei chciałam napisać peany pochwalne na temat Twoich róż... z czego zostało mi tylko wzdychanie do Twoich cudowności, z których za serce złapała mnie szczególnie Eden Rose :oops:

o na tym zdjęciu

Eden rose.jpg

I właśnie chciałam pytać Ciebie o młodą suńkę ale dobrze, że zobaczyłam na fotce jak biegnie do pańci z miną nie zostawiaj mnie, zrób mi zdjęcie :cool:

Moje ganiają wzdłuż płotu... albo leżą w domu rozciągnięte na podłodze, byle chłodniej. Jedna starsza i to widać, druga młodsza miała ciąże urojoną a po niej chorą głowę - a okazało się, że tarczyca szwankuje (zupełnie jak u pańci) ale w porę złapana przypadłość + hormony i psiak prawie jak nowy :lol2:

A jak Twoje maleństwo się chowa ?

Edytowane przez Gosiek33

Gosiek, zbierałam się, żeby do Ciebie zajżeć, ale ciągle jakoś czasu mało, a u Ciebie tyle do przynajmniej obejrzenia :). Nic, nadrobię pomalutku

Teraz wpadłam, żeby u Tar nie odpisywać. Moje poletko liliowcowe co dziennie ma kilkanaście zwiędłych pąków do uszczknięcia. To mi zajmuje jakieś 5 minut co drugi dzień, a jeśli czegoś nie zdejmę w porę i spada na ziemię, to ginie pomiędzy gęstwą liliowcowych liści i kostrzew. Nie ma problemu.

Powinno się zeschłe zdejmować, żeby nie zawiązywały nasion i ładnie się rozrastały.

:)