Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

ja mam bylinowe Arabella i kwitnie od czerwca do pazdziernika non stop. moje liatry nawet takie jeszcze nie sa ale dopiero posadzone w maju byly, dopiero za rok cos z nich bedzie. u mojej mamy pieknie juz kwitna i ma wielkie kepy. mam nadzieje, ze moje beda kiedys takie same. one tak jak i budleje wabia motyle tylko sa mniej wymagajace.

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A u Ciebie Gosiu to istny poradnik ogrodowy...można się wyedukować :)z przyjemnością zaglądam bo zawsze wychodzę mądrzejsza...:D

Podpowiedz dla nitubagi ,ze może te roślinki u sąsiadki to jest jeżówka? ja w tym roku posadziłam trzy i jestem w nich absolutnie zakochana ,,kwitną cały czas i co najważniejsze maja sztywne łodygi ,nie przewracają sie pod ciężarem kwiatów...

to bardzo możliwe że to to osteocośtamcośtam... :D

Fota z ukradka strzelona :D

001.JPG

tylko to u sąsiadki jakby wyższe... i z tym powojnikiem bardzo mi się podoba, tylko, że u mnie nie ma już mioejsca na płotach, bo obsadziłam wysokimi roślinami by mnie z drogi nie lookali...

To macie jakies pomysły?

A u Ciebie Gosiu to istny poradnik ogrodowy...można się wyedukować :)z przyjemnością zaglądam bo zawsze wychodzę mądrzejsza...:D

Podpowiedz dla nitubagi ,ze może te roślinki u sąsiadki to jest jeżówka? ja w tym roku posadziłam trzy i jestem w nich absolutnie zakochana ,,kwitną cały czas i co najważniejsze maja sztywne łodygi ,nie przewracają sie pod ciężarem kwiatów...

skoro porad udzielają TAR i pestka, to co się dziwić :D

za to czytałam, że warzywniaka nie jesteś w stanie zagospodarować :lol2:

A u mnie aż zbyt kolorowo, mam wrażenie. Poza różami, królują floksy wiechowate i jeżówki, o których pisała Tarcia i które też bardzo polecam. Wdzięczne, długokwitnące, kolorowe i uwielbiane przez motyle.

Jagna może za mało masz zielonych iglaków, które byłyby tłem dla kolorowego buszu :rolleyes:

A ogólnie to nacieszmy się kolorami latem... potem będzie zima a i wiosna nie wiadomo kiedy :cool: