TAR 17.07.2013 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 ja mam bylinowe Arabella i kwitnie od czerwca do pazdziernika non stop. moje liatry nawet takie jeszcze nie sa ale dopiero posadzone w maju byly, dopiero za rok cos z nich bedzie. u mojej mamy pieknie juz kwitna i ma wielkie kepy. mam nadzieje, ze moje beda kiedys takie same. one tak jak i budleje wabia motyle tylko sa mniej wymagajace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.07.2013 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 moja mama jeszcze clematisy wloskie viticella odm. Purpurea Plena Elegans, rewelacyjne kwiaty i mocno kwitnie rowniez do poznej jesieni. swoje pnacza zamawiam tu, bo sprawdzone miejsce http://sklep.clematisy.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 17.07.2013 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 ... a zadam durne pytanie czy powojnika można puścić po ziemi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 17.07.2013 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 nawet nie wiedzialam, ze sa clematisy bylinowe cykne fotke moich liatri z tego roku, ale sie rozrosly pieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.07.2013 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 można po ziemi, jak najbardziej, wybieraj odmiany dobre jako rośliny okrywowe a ten kwiatek od sąsiadki - zdjęcie by się przydało, może to osteosperimium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.07.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 te moje Arabelki nadaja sie idealnie jako puszczane po ziemii, ja je na sile podnosze na kratke i podtrzymuje ale im zdecydowanie lepiej w poziomie. aaaa mam jeszcze botanicznego clematisa Betine - piekny fioletowo-rubinowy odcien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.07.2013 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 to rozowe u sasiadki to moga byc astry bylinowe tzw. potocznie marcinki odmiana letnia, moja mam tez ma cos takiego, wlasnie teraz kwitna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 17.07.2013 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 A u Ciebie Gosiu to istny poradnik ogrodowy...można się wyedukować :)z przyjemnością zaglądam bo zawsze wychodzę mądrzejsza... Podpowiedz dla nitubagi ,ze może te roślinki u sąsiadki to jest jeżówka? ja w tym roku posadziłam trzy i jestem w nich absolutnie zakochana ,,kwitną cały czas i co najważniejsze maja sztywne łodygi ,nie przewracają sie pod ciężarem kwiatów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.07.2013 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 ooo wlasnie jezowka a mnie po glowie rudbekie chodzily Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 17.07.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 to bardzo możliwe że to to osteocośtamcośtam... Fota z ukradka strzelona tylko to u sąsiadki jakby wyższe... i z tym powojnikiem bardzo mi się podoba, tylko, że u mnie nie ma już mioejsca na płotach, bo obsadziłam wysokimi roślinami by mnie z drogi nie lookali... To macie jakies pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.07.2013 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 obstawiam to co napisalam, astry bylinowe- marcinki letnie, to samo ma moja mama osteospermum (stokrotki afrykanskie) sa nizsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 17.07.2013 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 A te astry są wieloletnie??? Pytam bo zimą u sąsiadów pustki straszne, wszytsko ginie, tylko róże stoją opatulone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.07.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 wieloletnie, mamie kwitnie co rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.07.2013 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 na 90% obstawiam, ze to Aster Gawędka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.07.2013 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 nawet nie wiedzialam, ze sa clematisy bylinowe cykne fotke moich liatri z tego roku, ale sie rozrosly pieknie mam nadzieje, że i moje się rozrosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 17.07.2013 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 A u mnie aż zbyt kolorowo, mam wrażenie. Poza różami, królują floksy wiechowate i jeżówki, o których pisała Tarcia i które też bardzo polecam. Wdzięczne, długokwitnące, kolorowe i uwielbiane przez motyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.07.2013 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 A dla mnie to nie astry, bo te mają żółte środki - moje niestety dopiero w pączkach maleńkich, może to jasnofioletowa pysznogłówka - teraz jest u mnie w pełni kwitnienia Nitu podkradnij się bliżej i zrób zbliżenie kwiatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.07.2013 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Jeżówka ma jedna wadę - potrzebuje wody inaczej zamiast stać sztywno kwiaty wyginają się w dół Muszę moją przesadzić.... podlewać nie będę, a co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.07.2013 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 A u Ciebie Gosiu to istny poradnik ogrodowy...można się wyedukować :)z przyjemnością zaglądam bo zawsze wychodzę mądrzejsza... Podpowiedz dla nitubagi ,ze może te roślinki u sąsiadki to jest jeżówka? ja w tym roku posadziłam trzy i jestem w nich absolutnie zakochana ,,kwitną cały czas i co najważniejsze maja sztywne łodygi ,nie przewracają sie pod ciężarem kwiatów... skoro porad udzielają TAR i pestka, to co się dziwić za to czytałam, że warzywniaka nie jesteś w stanie zagospodarować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.07.2013 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 A u mnie aż zbyt kolorowo, mam wrażenie. Poza różami, królują floksy wiechowate i jeżówki, o których pisała Tarcia i które też bardzo polecam. Wdzięczne, długokwitnące, kolorowe i uwielbiane przez motyle. Jagna może za mało masz zielonych iglaków, które byłyby tłem dla kolorowego buszu A ogólnie to nacieszmy się kolorami latem... potem będzie zima a i wiosna nie wiadomo kiedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts