Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

w moim wypadku mam niewielkie pole działania :( ćwiczę siedząc, inne metody nie wchodzą w rachubę, ortopeda namawia na zastrzyki w stawy, ale mój wywiad donosi, że najpierw jest lepiej, a potem może być zdecydowanie gorzej

Zaczęłam wczoraj jeszcze inne leczenie, zobaczę jak się sprawdzi, to wszystko przez tarczycę :(

Gosiu obys jak najszybciej doszla do pelnej sprawnosci :)

A mnie wczoraj cos pogielo, kupilam 5 kg czarnej pozeczki zeby ukrecic jakies konfitury, nienormalna jestem:eek: 2 godziny je obieralam w pozycji ktora nie bardzo robi dobrze moim plecom (wyprostowanej) no i dzis paragraf jestem, do tego bark i cos od paru dni noga mnie rwie (tylko nie wiem czy na zmiane pogody czy od kregoslupa ciagnie) SKS normalnie, rozsypuje sie. zakupow kwiatowych nie wsadzilam, bo sie uzeralam z ta cholerna pozeczka :bash:w zwiazku z powyzszym odpuszczam sobie wisnie. jedynie pochyle sie nad sliwkami i zrobieniem powidel.

Dzięki Tarciu, ale Ty nie dawaj się - noga i kręgosłup to jedno, wiem co mówię :(

A konfitura z czarnej porzeczki... mniam. Wiesz, że znakomita jest... z chrzanem ;) Kiedyś gdy mieliśmy własne krzaki i sami kręciliśmy porzeczki trzeba było je potem zjeść :lol2:

Aleście wczoraj poszalały:o! Czytać nie mam kiedy, a co dopiero pisać...:(.

Jagna, przy takich cudnych wielkoludach jak Ty masz (moje Czipsy trochę mniejsze;)), to podniesienie rabat nie wiele da:no:... Tylko obserwacja gdzie biegają, gdzie się bawią i tam zostawienie wolnej przestrzeni... odsuwanie od płotu, ale to już zrobiłaś. Ja mam taką rolkę siatki z zielonego drutu, którą rozwijam przed rabatą i uczę, że tam nie wchodzimy;)... potem przenoszę w inne miejsce:rolleyes:.

Jak dla mnie te kwiaty u sąsiadki Nitki, to pysznogłówka, patrząc na liście:).

Gosiaczku, co Ci w nóżki??? Jeśli ortopedycznie mogę Ci jakoś pomóc, to pisz na priv lub lepiej dzwoń:yes:.

Buziaki zostawiam:hug:.

klub SKS ;)

to i ja się przyłączam:lol2:

niedawno byłam z łękotką w Otwocku gdzie same koślawe się snują albo na wózkach się wożą bo wa mać gimnastyki się zachciało:D wprawdzie zawsze się rano rozciągam ale jeszcze 2 lata temu to się robiło przysiadziki raz na lewej nóżce, potem na prawej i przy podnoszeniu w kolanku coś chrobotnęło:o dwa miesiące bolało - i przestało, do wracza się nie poszło bo szkoda czasu;) teraz zaczęło przypominać o sobie... przystojny nawet nie powiem doktor kazał się rozebrać chociaż w rybaczkach byłam:eek: dobrze że nowe czarne gatki założyłam;) powyginał, pościskał i wynalazł pod obydwoma kolanami torbiele :jawdrop:usiłował mi wmówić że one mnie bolą ale się nie dałam;) na razie zapisałam się na ichnie usg na 28 sierpnia.

Nadaję się do klubu?

Dziewczyny, trzymajcie się! ja zamówiłam właśnie grzybki tybetańskie i algi, podobno dzięki nim żyje się 110 lat:D

Rasia - to fakt. Widziałam kilka razy jak mój, wydawałoby się, ciężki niedźwiedź, lecąc w stronę alarmu pozostałych, po prostu przeskoczył rabatę, która ma z półtora metra szerokości i rosną tam lilie i wysoki ma metr aster. Bliżej i szybciej mu było. Ścieżki alarmowe starałam się zostawić, zgodnie z tym jak najczęściej biegają (właśnie tak jak piszesz: obserwowałam którędy lecą w większości przypadków i tam zostawiłam wolne), ale na głupawki nie ma mocnych. Wtedy dwa czarne potwory ścigają się jak popadnie a my się salwujemy ucieczką :rolleyes: Udało mi się nauczyć tylko tyle, że jak ja jestem po drugiej stronie rabaty, to należy ją obejść, a nie iść taranem przez środek.

Też się mogę zapisać do klubu. Wczoraj malowałam siatkę kojca i dzisiaj tak mnie bolą mięśnie ud (te z przodu, nie wiem jak się nazywają, ba, nawet nie wiedziałam, że umiem z nich tak dobrze korzystać), że nie mogę zgiąć nóg. Niby niewiele, ale nie mogę usiąść i opracowuję metodę jak się położyć prosto ze stania.

Gosia szukam tego rozowego twojego i mnie najbardziej pasuje ostrozeczka polna (z lisci) tylko na necie wszędzie sa niebieskie a nie rozowe, może twoja się jakos przebarwila odglebowo?

Raczej nie to ;( Kobitka na targu miała kilkadziesiąt doniczek z taką ostróżką, więc jakaś odmianowa była. Kupiłam sobie wczoraj w Lidlu stabilizator do drugiego kolana... i jadę na targ. Orteza, którą mam od tygodnia zaczęła skrzypieć przy schodzeniu ze schodów :jawdrop: czy należę już do nowego gatunku robocopów :lol2:

Ha Amelio - torbiel Bakera, mam nadzieję, że to nie ta przypadłość, choć usg mojego kolana nie wykazało, to ortopeda coś bąkał mądrego ;)

Czekam więc razem z Tobą na usg

a 110 lat też żyć bym nie chciała, no chyba, że w pełnym zdrowiu :lol2:

Jagna jak ja się cieszę, że moje nie mogą tratować całych grządek... tylko czasem wyłamują pojedyncze gałązki ;)

Na wejście do klubu musisz jeszcze poczekać, Twoja przypadłość to raczej brak treningu - nieużywane mięśnie zostały zaprzęgnięte do pracy... za trzy dni śladu nie będzie :D

Jagna moj Bialy tez jak sarenka jak leci wzdluz plotu to ma na swej drodze przeszkody: rabata z lawenda skok, sciezka, druga rabata z lawedna - skok, a potem kora. oczywiscie na jego sciezce kory juz prawie nie ma, nie widze sensu w uzupelnianiu. Bialas wyglada jak kozica przy skokach, mam wrazenie, ze skacze od razu na 4 lapach :D zniszczyl tylko jedna roslinke ktora guuuupia pani posadzila na trasie przelotowej i deptaku: runianke japonska, dalo sie odratowac. kiedy byl maly namietnie obgryzal pnie klonikow i tylko klonikow, az takie smaczne byly:rolleyes:

Gosia brawo, juz wiesz czego szukac. moze poprobuj miast sadzonek nasionka odszukac.

eee nie, patrząc na moja 92 letnia babcie jak się biedna meczy to nie chce 110 lat ;)

moja żyła 93 lata i dopiero ostatni rok zaniemogła jak musiała posiedzieć po skręceniu nogi, potem przyplątało się zapalenie płuc i stopniowo słabła aż zgasła..... lekarz orzekł że to organy ze starości stopniowo wysiadały... wcześniej całe życie pracowała na roli w bardzo czystym ekologicznie regionie a na starość chodziła do ogródka ze stołeczkiem pielić i nawet do lasu na siedząco gałązki rąbać:rolleyes:

mam nadzieję że we mnie te same geny bo jeszcze baaaardzo dużo mam do zrobienia;)