Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

co tak mało fotek w dzienniku????

i co to za kwiatki na zdjęciu z zurawkami? tez mnie się zdaje ze to matrony i te moje nowe kalafiory to tez matrony chyba.

a zdjecie widokowkowe to rzeczywiście jak jesienne, ja nie chce jeszcze jesieni:bash::cry::cry:

edit. już widze tiarella, piekna nazwa

Edytowane przez TAR

Mazowieckie :wiggle:, a co. Pozazdrościłam Tobie.

Z ta panoramą, to mam nadzieję, że nie zostanie tak na zawsze. Mam poważne plany ukrócenia rządów trawnika w moim ogrodzie. Ta kępa na środku to matecznik z miskantami. Jesienią do podziału i rozsadzenia. W warzywniku mam szkółkę następnych traw i właśnie siedzę kombinując zamówienie z sadowniczego na wrzesień. Będzie wielkie sadzenie, a kępa na trawniku powiększy się kilka razy.

I tak powinno być. Jak najmniej tej zarazy. Trawnik to najbardziej pracochłonna i pięniądzożerna część ogrodu.

Mój jest brzydki, bo tyle, że go strzygę. Nawozem będę go sypać wiosną po raz pierwszy od 4 lat. Nie jest podlewany, bo bym zbankrutowała, więc bywa, że żółknie, ale po pierwszym deszczu wracają mu kolorki.

mój trawnik jest.... zielony :lol2: wymaga koszenia, to fakt, ale żeby wielkich nakładów pieniężnych to nie powiem, ale moje zielone to trawa poprzeplatana mchami, a ostatnio niestety koniczyną i to tak nisko, że spod noża kosiarki ucieka :o. Nie mam perzu (już) i z mleczami walczę, wembley nie będę miała nigdy i tak naprawdę po szczęścia wcale mi niepotrzebny taki dywan :no:

Drimeth, w środę przywieziona została ziemia, a panowie przyjechali w czwartek, dziś kolejny etap prac - chudziak, na to kamyki. W poniedziałek jak nic się nie zmieni ostatni szlif z zasianiem trawy na czarnoziemie :rolleyes:

W końcu przestaniemy grzęznąć w glinie w mokrych czasach :lol2:

Na wierzchu kamyki małe ,,zalane" częściowo betonem, obrzerza z większych kamieni polnych, których mamy uzbieraną przez lata całą górę ;)

Ale już widzę, że nie tak miało być - miały wyłazić nieregularnie z podjazdu, a panowie układają równo jak koronkę. Mąż tak zdecydował, on sam ,,porozłazi" na boki dodatkowe kamulce i kamienie :lol2: