Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

Fajnie będzie z tymi kamulcami :)

Wreszcie przeleciałam się przez Twój dziennik, bo dotąd zaglądałam tylko do galerii.

Gosiek, te kawałki darni mam nadzieję, że porządnie „wdeptaliście” w nowe miejsce. W przerwy pomiędzy wsyp ziemię i podsiej trawkę. No, i podlewaj co wieczór.

A ta nawieziona ziemia jest przekopana z rodzimą? Bo jeśli jest tylko nasypana, to woda będzie stała.

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej pestka :D darń wdeptana, podsypana, podlewana, mój m jest specjalistą od przenoszenia darni z jednego na drugie miejsce :cool: :lol2:

Ziemia racze nie była przekopywana, choć nie wiem, nie widziałam, ale zastoiny wody bywają w najgorszym momencie nadmiaru wody 1-2 dniowe i to tylko w zagłębieniach terenu :yes:

ale podniósł Wam się poziom;) psiury pewnie niezbyt zadowolone z nierównej kamienistej nawierzchni? jak trawa urośnie to będą miały super dobieg do bramy, teraz oczywiście też mają po czarnej ziemi ale Państwo pewnie z tego niezbyt zadowoleni:D

jak Twój "M" przenosi takie wielkie płaty darni? ja też ciągle podnoszę teren lub zmieniam miejsce pobytu trawy ale moje kawały to 1/4 Waszych:confused:

u mnie też przywieziona jest ziemia nasypana na rodzimą bez przekopywania, co w przypadku gliny nie jest takie proste, trawa przerosła i jest ok tylko po bardzo dużych deszczach trochę stoi woda ale postoi, postoi i wsiąknie:cool:

tę darń zdejmowali panowie - młode, silne chłopy :lol2: ucinali łopatą a przenosili na szufli

Szczególnie rano państwo niezadowolone :cool: najpierw rundka po zroszonej trawce, potem przebieżka po czarnej ziemi... i do domku :mad:

Jazda zacznie się po wysianiu trawy, trzeba to będzie ciągle lać, a psy będą ciągle po niej biegać :(

gdy masz taki superaśny parking to może i ja się jeszcze kiedyś wybiorę:) tylko te Twoje bestie...

widzę sadźca! lada dzień gdy rozwiną się wszystkie malutkie kwiatki to stanie się wielką fioletową kulą:rolleyes:

fajne to zdjęcie gdzie panowie debatują nad kamyczkiem, oni z każdym tak?:D

fajnie wyszło, w ogóle wszystko macie niepowtarzalne, klimatyczne:yes:

Amelio bestia tylko jedna, druga łagodna jak baranek ;) poza tym na smyczy też trusia się robi z tej szczypawki :rolleyes:

Codziennie oglądam czy już rozwinął pąki - robi się coraz okazalszy

Pan Janusz jest the best - lubi tę robotę, lubi wykorzystywać wszelki materiał, który zalega u klienta i nie robi zdziwionej miny na nasze pomysły :D

Edytowane przez Gosiek33

zdjęty humus, na to gruzzzzzzzzz, dużo gruzu, po pokruszeniu i wyrównaniu poziomu, zasypywane suchym cementem, kilka warstw piachu z cementem, na to kolejny piach z cementem i dopiero na to kamyczki, wszystko ciągle równane, rozgrabiane, dopiero teraz polewamy kilka razy dziennie i podjazd i trawkę posianą obok

Burza idzie, cała jestem w strachu czy tylko popada :cool: