pestka56 03.08.2013 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Fajnie będzie z tymi kamulcami Wreszcie przeleciałam się przez Twój dziennik, bo dotąd zaglądałam tylko do galerii. Gosiek, te kawałki darni mam nadzieję, że porządnie „wdeptaliście” w nowe miejsce. W przerwy pomiędzy wsyp ziemię i podsiej trawkę. No, i podlewaj co wieczór. A ta nawieziona ziemia jest przekopana z rodzimą? Bo jeśli jest tylko nasypana, to woda będzie stała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.08.2013 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Hej pestka darń wdeptana, podsypana, podlewana, mój m jest specjalistą od przenoszenia darni z jednego na drugie miejsce Ziemia racze nie była przekopywana, choć nie wiem, nie widziałam, ale zastoiny wody bywają w najgorszym momencie nadmiaru wody 1-2 dniowe i to tylko w zagłębieniach terenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.08.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 To masz faceta SUPER. Ciekawa jestem jak mu te kamyczki wyjdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 03.08.2013 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Kawał roboty świetnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 04.08.2013 04:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Dzięki dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 04.08.2013 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 ale podniósł Wam się poziom;) psiury pewnie niezbyt zadowolone z nierównej kamienistej nawierzchni? jak trawa urośnie to będą miały super dobieg do bramy, teraz oczywiście też mają po czarnej ziemi ale Państwo pewnie z tego niezbyt zadowoleni:Djak Twój "M" przenosi takie wielkie płaty darni? ja też ciągle podnoszę teren lub zmieniam miejsce pobytu trawy ale moje kawały to 1/4 Waszych:confused:u mnie też przywieziona jest ziemia nasypana na rodzimą bez przekopywania, co w przypadku gliny nie jest takie proste, trawa przerosła i jest ok tylko po bardzo dużych deszczach trochę stoi woda ale postoi, postoi i wsiąknie:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 04.08.2013 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 tę darń zdejmowali panowie - młode, silne chłopy ucinali łopatą a przenosili na szufli Szczególnie rano państwo niezadowolone najpierw rundka po zroszonej trawce, potem przebieżka po czarnej ziemi... i do domku Jazda zacznie się po wysianiu trawy, trzeba to będzie ciągle lać, a psy będą ciągle po niej biegać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 06.08.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Gosiu, jak ładnie to wygląda. Jaką funkcję będzie ta część pełniła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 06.08.2013 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Hej Drimeth to jest miejsce parkingowe, dość mieliśmy już topienia się w glinie i błocie a przy okazji kawałek prawdziwego trawnika, nie z rolki tylko sianego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 06.08.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Bardzo fajnie wygląda. Mam nadzieję, że użytkowo będzie Wam odpowiadać. Ostatnio często jeżdżę w Twoje okolice i za każdym razem, gdy mijam skręt obok Twojej ulicy przypominam sobie, żeby kiedyś o tym do Ciebie napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 07.08.2013 01:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Och! Gosiaczku!!! Jaki Ty masz zarąbisty wjazd!!! Teraz już muszę do Ciebie przyjechać, zwłaszcza, że otworzyli nowy kawałek drogi, którą jadę do Al.KR 8 minut, a nie 58!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.08.2013 04:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Przyjeżdżaj,,, tylko zaczekaj chwileczkę, aż trawka się nieco zazieleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 07.08.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 gdy masz taki superaśny parking to może i ja się jeszcze kiedyś wybiorę tylko te Twoje bestie... widzę sadźca! lada dzień gdy rozwiną się wszystkie malutkie kwiatki to stanie się wielką fioletową kulą fajne to zdjęcie gdzie panowie debatują nad kamyczkiem, oni z każdym tak? fajnie wyszło, w ogóle wszystko macie niepowtarzalne, klimatyczne:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.08.2013 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 (edytowane) Amelio bestia tylko jedna, druga łagodna jak baranek poza tym na smyczy też trusia się robi z tej szczypawki Codziennie oglądam czy już rozwinął pąki - robi się coraz okazalszy Pan Janusz jest the best - lubi tę robotę, lubi wykorzystywać wszelki materiał, który zalega u klienta i nie robi zdziwionej miny na nasze pomysły Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez Gosiek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 07.08.2013 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Gosiu jestem w szoku:jawdrop::jawdrop: ależ u ciebie prace wrą,aż miło popatrzeć....będzie pięknie i roślinki śliczne Gratki wielkie:yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.08.2013 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Dzięki Ulu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 07.08.2013 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Dopiero teraz zajrzałam do Twojego dziennika... od razu mi się moje brukowanie przypomniało:lol:Ślicznie to wygląda:) Pod tymi białymi kamyczkami to co jest??? Myślimy nad drogą dojazdową naszą bo jest strrrrasznie krzywo... może kamyczki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.08.2013 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 zdjęty humus, na to gruzzzzzzzzz, dużo gruzu, po pokruszeniu i wyrównaniu poziomu, zasypywane suchym cementem, kilka warstw piachu z cementem, na to kolejny piach z cementem i dopiero na to kamyczki, wszystko ciągle równane, rozgrabiane, dopiero teraz polewamy kilka razy dziennie i podjazd i trawkę posianą obok Burza idzie, cała jestem w strachu czy tylko popada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.08.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Figa, popada u mnie pogrzmiało, pokapało i... wzięłam węża z podlewajką poszłam dać pić roślinkom tu gdzie koniecznie muszą dostać bo cierpią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.08.2013 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Niestety też się tylko smakiem obeszłam u mnie taki deszcz padał, że widać go nie było, choć w jednym miejscu chodnik mokry i ,,rosa" na trawie... za to zapach ziemi po deszczu przez jakiś czas dało się wyczuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts