Amelia 2 08.08.2013 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 to gdzie te ulewy? media codziennie straszą a w moich stronach od 1,5 miesiąca ani kropli:eek: czytam że u Was też.muszę podać do Gminy stan wodomierza i aż się boję zajrzeć...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 08.08.2013 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Hejka wpadłam zobaczyć "co słychać" U nas po urlopie reanimujemy ogródek. Zraszacze śmigają całymi nocami... ale już są pierwsze efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.08.2013 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 targam konewki i leję pod hortensje, głównie - mąż mówi, że nie cierpi hortensji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 08.08.2013 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Ja właśnie dziś zanabyłam dwie. Bez szału bo zwykłe limki, ale jakie okazy I się zastanawiam czy lepiej je rozdzielić i powszadzać metodą "to tu to tam" czy może zestawić je razem i zrobić z nich tło dla kwitnących w czerwcu krzewuszek. Dodam, że krzewuszki są różowe o ciemniejszych liściach, co wiąze się z tym, ze jak już przekwitną (a niestety nie powtarzają kwitnienia) są dość sporą ciemną masą na rabacie - i chyba mi to się przestało podobać Dwie dorodne hortenscje by sprawe mocno rozjaśmiły, zwłaszcza o tej porze roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 08.08.2013 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Konewki??!! A szlaufa nie masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.08.2013 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Limelit ma raczej kwiatostany uniesione ku górze i u mnie jest dość wysoka, a jej zieleń jak dla mnie nie jest dobrym tłem dla ciemnych liści. Osobiście wolałabym jako tło żółte pęcherznice luteusa albo jeszcze lepiej dart gold. Hortensje w czerwcu jeszcze mało okazałe są i kwiatów jeszcze nie mają, za to pęcherznica i owszem - cała masa żółtych liści, białe kulki kwiatostanów, a potem czerwonokoralowe owocki, też ozdobne Szlauch zwinięty w komórce leży..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.08.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Ja tam latam z wężem i psikawą, ale trawom ozdobnym i w warzywniku stawiam zraszacze. Miskanty zaczynają kwitnąć. Trawnik olalam jak zawsze. Zżółkł, ale jak popada to się zazieleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 08.08.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 (edytowane) Gosiaczku, może Ty będziesz wiedziała co mi wyrosło w warzywniaku:rolleyes:. Fotkę w dzienniku wrzuciłam, ale jeśli się nie pogniewasz to i tu zapodam: To jest kwiat wyrastający ze środka liści płaskich i w poziomie rozłożonych jak ośmiornica;). Już wiem! To podobno eukomis... cokolwiek to znaczy;). Edytowane 8 Sierpnia 2013 przez rasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.08.2013 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisałam Ci rasiu w komentach zaczęło padać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 09.08.2013 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 sam Ci wyrósł??? http://img825.imageshack.us/img825/5995/me4r.jpg Uploaded with ImageShack.us ja swojego mam już kilka lat ale trzymam go w doniczce bo zimy raczej by nie przetrzymał w ogrodzie i co roku jesienią wyjeżdża do piwnicy mojej mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 09.08.2013 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 zaczęło padać Tobie to dobrze! ale wiatr wieje od Ciebie to może i do mnie w końcu coś przywieje:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 09.08.2013 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 zaczęło padać Hej Gosiu bardzo pada? Bo u nas dziś panowie mają szalunki ław kończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.08.2013 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 7 kropli spadło do ziemi nie doleciało jak w locie wyschło Amelio to Twój ogródek? Nie pamiętam u Ciebie takich kamyczków i ta lampa ogrodowa bardzo mi się podoba - co to za ,,model" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 09.08.2013 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 sam Ci wyrósł??? http://img825.imageshack.us/img825/5995/me4r.jpg Uploaded with ImageShack.us ja swojego mam już kilka lat ale trzymam go w doniczce bo zimy raczej by nie przetrzymał w ogrodzie i co roku jesienią wyjeżdża do piwnicy mojej mamy. No sam całkiem sam;), chociaż nie samotny, bo obok dwa mieczyki:o... no przecież nie sadziłam tam nic oprócz siania pietruszki:lol2:. Rozumiem, że wykopać i wsadzić do doniczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 09.08.2013 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 7 kropli spadło do ziemi nie doleciało jak w locie wyschło Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 09.08.2013 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 rasia jeśliu dobrze czaję to ta roślinka rośnie u mojej Mamy w ogrodzie Cebule późną jesienią mama wykopuje i zimują w domku a na wiosnę znowu do gruntu ale 100% pewności nie mam że to to samo, wygląda bardzo podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 09.08.2013 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 7 kropli spadło do ziemi nie doleciało jak w locie wyschło Amelio to Twój ogródek? Nie pamiętam u Ciebie takich kamyczków i ta lampa ogrodowa bardzo mi się podoba - co to za ,,model" ktoś by pomyślał że byłaś u mnie:D te kamyczki mam w ziemi wszędzie, przy każdym kopaniu je wyciągam i zbieram na kupki bo kiedyś gdy wykopię oczko przydadzą się na obłożenie brzegów. Lamy były kupione wieki temu w NOMI, służyły z dziesięć lat ale niestety już nie działają... to faktycznie Ci się napadało:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 09.08.2013 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 No sam całkiem sam;), chociaż nie samotny, bo obok dwa mieczyki:o... no przecież nie sadziłam tam nic oprócz siania pietruszki:lol2:. Rozumiem, że wykopać i wsadzić do doniczki? musiały się skądś zaplątać cebulki:o na razie niech sobie rośnie, późną jesienią wykop. Moja siedzi cały czas w doniczce tylko zimą w chłodnej piwnicy, samych cebul nie przechowuję bo próbowałam z begoniami i jakoś mi nie wyszło;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 10.08.2013 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Hej Gosiu Dzisiaj chyba nie biegasz z konewką Porządni u nas popadało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.08.2013 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Jak tam Sąsiadki, polało? U nas burze całkiem tęgie chodziły wokoło i lało całą noc, ale okazało się, że to mało. Wsiąkło i śladu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts