Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wiosna jest, ptaki coś o tym wiedzą, wielki ruch w interesie, tu trele tam świergoty, a tu napadły na mnie biedną trzy kaczki :wink: dwie to jeszcze widać a trzecia na górze z lewej

http://img440.imageshack.us/img440/8332/dzialka220309004.jpg

o jedna kaczka jest juz bez głowy. Jeszcze ją tylko opiórkowac i na rosołek bedzie jak znalazł.

:)

A pozatym to ładne kwiatki :)

Na przekór pogodzie przyniosłam wiosnę:

http://images42.fotosik.pl/84/21f89c13c79aa0e0med.jpg

uczciwie powiem, że mam nadzieję, ze nie :roll: bo tu ślicznie kwitną... a u mnie dopiero cos tam w ziemi wyłazi :( i już widzę, że nie wszystko wschodzi co wsadziłam :(

U mnie na działce kwitły wcześnie, bo były podpędzone w doniczce, a z kolei koło starego domu mam zaciszne miejsce, gdzie cały dzień operuje słońce - pewnie dlatego już kwitną :wink:

aaaaaaaaaaaaaa widziała Pani..... :)

u mnie nie były ani pędzone.... ani za dużo słońca to tez nie mają.... rosną od zachodniej strony... bo ja nie mam strony południowej... :roll:

Wróciłam z działki właśnie i odkryłam moje zaginione cebulkowe kwiatuszki. Już nawet nie pamiętam co tam rośnie :oops: Miałam cebulice, krokusy, miniaturowe żółte tulipanki i jeszcze coś, ale zupełnie zapomniałam. Nie są zeżarte przez kreta ani nornice bo wsadzone były do doniczek i z nimi zadołowane :wink: Jeszcze jeden plus takiego sadzenia - nie uciekają w głąb ziemi jak ktoś nie pamięta by je co roku wykopać :roll: :oops:

Wszystko schowało się pod wrzosami, które pięknie się rozrosły :lol:

Ane na razie tylko listki wylazły a do kwiatków jak u Moni to jeszcze ho, ho i dłużej :wink:

Moniu spróbuj tych płytek CD - napisałam u Ciebie - na ptaki są skutecznie może i sarny się przestraszą, a jak już zapamiętają jak u Ciebie strasznie, to będą posiadłość omijać szerokim łukiem :roll: 8)

barranki2 czekam więc wizytacji :wink:

Z przyjemnością :wink: My zresztą też zapraszamy na nasze łąki za płotem :)

Tylko poczemu leje? I glina nam nasiąka... ech...

Może się uda zrobić jakieś pierwsze nasadzenia w daleko przyszłym ogrodzie, bo odkryliśmy, że jest wzdłuż jednego płotu taki pasek ziemi, któremu już raczej nic nie zagraża. I wtedy też będzie się czym pochwalić. Bo wschodzącą nawłocią to roczej wolałbym nie, zresztą na nią na razie za wcześnie.

Dzień dobry, na złość tej zimnej paskudzie co ta jeszcze trzy (sic!) dni ma trzymać i mrozami nas straszyć :evil: :evil:

http://lh3.ggpht.com/_ms5LDRO-Qns/SYahCwwFfrI/AAAAAAAAAHg/DwMbdhZrfE0/s720/bez.JPG

Weszłam z nadzieją, że u Ciebie wiosnę zobaczę i się nie myliłam :D

Jak się nie ma za oknem to takimi obrazkami trzeba się ratować.