Gosiek33 15.08.2013 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Ta stipa_tenuissima bardzo mi się podoba będę dalej czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.08.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Jest przepiękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.08.2013 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Małż obejrzał i powiedział - to taką poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.08.2013 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 takie nowości mam i diabolo się przeprowadzają wszystkie pięć nieszczęść - pęcherznice diabolo wciśnięte między luteusy zupełnie zabiedzone były, teraz mają robić za szpaler za miejscem postojowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 15.08.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Gosiu-jestem w totalnym szoku,jakie ludzie tu maja piękne trawy:jawdrop::jawdrop::jawdrop: poprostu.....cudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.08.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 (edytowane) Tylko przytnij je tak z połowę i dawaj im sporo wody na wieczór, bo poschną. One szybko odrastają i rozkrzewią się ładnie. Gosiek, tak sobie patrzę i myślę, czy nie za blisko bruku je sadzisz. Moje mają pokrój raczej kulisty, tzn. tyle średnicy co wysokości. Edytowane 15 Sierpnia 2013 przez pestka56 dopisuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.08.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 nic im nie będzie, dobre podlanie i tyle. nie wiem tylko czy bym je teraz podcinala, musza przecież zregenerować korzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.08.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 większość roślin tnie się przy przesadzaniu, właśnie po to, żeby popracowały nad korzeniami i miały mniej do odżywiania na gałęziach. Na pewno nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.08.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 pecherznice to w sumie lajtowe sa, chyba najmniej problematycznymi roslinami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.08.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 A jako drugie to cała masa dereni. Nie przeszkadzać i rosną bosko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.08.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 ogoliłam dziś moje derenie, prawie do zera zostawiłam patyki 30 cm nad ziemia, już taki gąszcz był, za miesiąc znowu będzie to samo. ale niestety mam go w narożniku i przeszkadza hortensjom. apropo's zabielilo się u mnie po powrocie, horty kwitna na całego, nawet jedna ogrodowka się zdecydowala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.08.2013 05:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Wiem, że mam je pociąć, ale myślałam o wiośnie, boję się, że teraz pocięte zaczną wysilać się na nowe pędy... i tak uschnięte patyki powycinałam ogolone pigwowce dziś tak wyglądają, chyba jeszcze upewnię się u Elfir ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.08.2013 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Wszystko w tym roku zwariowało. moje pigwowce też mają co chwilkę po kilka kwiatków. Tak samo glicynia - robi właśnie 3cią serię, chociaż kiści kwiatowych coraz mniej. Elfir odpowie Ci pewnie dopiero wieczorem, albo nawet jutro jeśli właśnie pracuje. Może popytaj ją tez o trawy, ktore nie kwitną, albo mają niewielką szansę na kwitnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 21.08.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 hej Gosiu, wreszcie dotarłam, a tu takie fiu fiu pięknie podjazd rewelacja - kawał dobrej roboty, schody wypasione, trawniczek jak ta lala, brama wymuskana a roślinki w fazie kwitnienia - zachwycające, jak Twoje wszystkie z resztą tylko jaszczurka mi się nie podoba a czerwony żarłoczny łepek wrócił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.08.2013 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Witaj mariola dzięki za miłe słowa, dzięciołów niet A od ostatnich upałów jakoś mało ptaków i nie świergolą anie nie śpiewają, ino gołębie, sroki i sójki się ostały A nie, nie prawda, ostatnio drzwi w altance były niezamknięte i drozd śpiewak się złapał - wpadł żółtodziób i drogi powrotnej nie mógł znaleźć - dobrze, że żaden kocur nie dotarł do nas i go nie upolował. Za to ja go upolowałam.... i wypuściłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.08.2013 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 pestka jesteś ? Ratuj miałam, przynajmniej na razie, traw nie kupować, ale niestety zaciągnęło mnie do szkółki a tam na wstępie walnęły mnie w oczy różniste kępy traw i co - oczywiście pokazałam paluszkiem taką i taką i taką poproszę, a teraz mam ból głowy bo to oczywiście miskanty (chyba) a one wszystkie lubią wilgotne podłoże, a u mnie albo bagno, albo skała i żadnej regularności nie ma. Już wymyśliłam miejsce na chińskiego srebrnego zwierzaczka i jakąś variegatę (ma rosnąć do 120 cm) ale zanabyłam trzecią - zielona z jasną pręgą przez środek. Okaz dorosły pięknie zwieszał pędy do ziemi, ten egzemplarz ma rosnąć do 80 cm ale dla niego przeznaczyłam miejsce pod płotem a tam raczej sucho więc nie wiem czy on tam przeżyje. piękny post mi wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 22.08.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Gosiu, zawsze podczytuję a ostatnio zrobiło się tak emocjonujaco i pieknie u Ciebie może to przez te trawy. Podjazd wyszedł b. ładny i funkcjonalny, słusznie przesadzasz tam pęcherznice, pasują oby tylko przetrwały. Ile emocji ciąć, nie ciąć, dobrze że tyle mądrych i życzliwych forumowiczek radzi. To forum to skarbnica wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.08.2013 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Dzięki VTS, wiedza, wiedzą, ale upór uporem - na razie nie są cięte i jakoś sobie radzą, ale kolejne rosną nadal wciśnięte między luteusy i czekają na okres bezlistny Oglądam i macam liście codziennie, nieco turgoru tracą, szczególnie listki na tych długich wybujałych pędach. Dziś się zasadziłam... i trochę roślinek przesadziłam, inne wysadziłam z doniczek, poczekam teraz aż towarzystwo się ukorzeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.08.2013 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 nowe trawy, choć nie wiem co to? i zblizenie kolejna: to wygląda na miskanta chińskiego a to jakaś variegata, ale jaka? i Czy to miskant potrzebujący wilgotnego podłoża? czy to można zidentyfikować zanim się rozrośnie i zakwitnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.08.2013 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Uniqe chyba zbyt mocno przycięta, albo ona taka późniejsza, bo dopiero teraz pokazują się kwiatostany a tegoroczny nabytek, nie cięty nawet nie ma pąków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts