Żelka 12.10.2013 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Obejrzałam, cudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.10.2013 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Widzę TAR, że już sobie poradziłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.10.2013 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 nio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 16.10.2013 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Kupiłam kolejne trawy - tym razem - Rozplenica japońska - Pennisetum al. Hameln kiedyś ma tak wyglądać http://www.oaza-palmy.pl/135-275-large/rozplenica-japoska-pennisetum-alopecuroides-hameln-.jpg kiedyś to pewnie będzie już za rok:D moja kupiona wiosną malutka na jesieni miała ponad metr średnicy:yes: w następnym roku podzieliłam na 3 i teraz mam trzy giganty:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 16.10.2013 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Bardzo ładna trawa. Czy ona jest ekspansywna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.10.2013 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 kiedyś to pewnie będzie już za rok:D moja kupiona wiosną malutka na jesieni miała ponad metr średnicy:yes: w następnym roku podzieliłam na 3 i teraz mam trzy giganty:D wlasnie to jest dobre w trawach ze mozna kupic po jednej sadzonce i po roku ja rozdzielic na wiecej Bardzo ładna trawa. Czy ona jest ekspansywna? ja uwazam ze nie, oczywiscie zwieksza swoja objetosc/powierzchnie ale nie jest to ekspansywnosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.10.2013 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Dziewuszki, ekspansywne są te co się rozłażą kłączami, albo jak niektóre turzyce wysiewają.Ta konkretnie rozplenica tylko powiększa średnicę, to trawa kępowa. Tu http://trawyozdobne.com/zywotnosc-traw/92-trawy-ekspansywne.html Mariusz Surowiński pisze o tych ekspansywnych i wymienia, które mogą sprawiać kłopoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 16.10.2013 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Rozplenice są cudne! Ja kupiłam od razu trzy, w różnych rozmiarach. Mam nadzieję, że się rozrosną tak jak piszecie, bo w tym roku miały już miały mało czasu (zakup jesienny). Swoją drogą to zastanawiam się czy nie lepiej kupować na wiosnę. Teraz martwię się czy przetrwają zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.10.2013 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 a kiedy sadzilas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 16.10.2013 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 a kiedy sadzilas? Jakiś miesiąc temu. Kupiłam rozplenice i sporo miskantów, łącznie z olbrzymimi. Ledwo zaczęły wypuszczać nowe pędy, zrobiło się zimno i olbrzymy niedawno zmieniły kolor na bury. A rozplenice kwitną i wyglądają nadal całkiem nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.10.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 nie powinno im nic być, tez miesiąc temu sadzilam trawy i rozsadzalam miskanty morning light,, teraz "sfioletowialy" ale według moich obserwacji - przezyja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 16.10.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Dzięki Tar Miód na moje serce, bo wzięło mnie trawiasto bardzo. W przyszłym roku dokupię na pewno jeszcze coś, bo dopiero się uczę tego typu zielonych. Myślę na przykład o posadzeniu miskanta albo prosa na grządce liliowo- liliowcowej, żeby po przekwitnięciu kolorowych coś nadal ładnie wyglądało. Czy to ma sens? Gosiek, sorry za załatwianie swoich prywat na Twoim wątku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.10.2013 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Jagna a masz jakas letnia fotke tej rabatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 16.10.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Oj, nie wiem. Muszę poszperać. Nic specjalnego w sensie kompozycji, bo kolory i zapach cudo. Z tyłu lilie, ok 10 szt. (wiosenne sadzenie, kwitły wszystkie) bardziej z przodu liliowce, też ok. 10szt. W środku rosła róża Sahara, ale dwa dni temu została wyprowadzona do mojej przyjaciółki, więc zwolniło się miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.10.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 a o którym prosie myslalas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.10.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 rózgowate by ladnie wygladalo pomiędzy liliowcami, tylko czy lilii nie zagłuszy, ciężko powiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.10.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Stipa tenuissima 'Pony Tail' byłaby jeszcze lepsza. Ta to nic nie zagłuszy i jeszcze lekkości nada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.10.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 noo, na te ostnice się napaliłam jak szczerbaty na suchary EZS mi podsunela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 16.10.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Tarcia, ja mam małe doświadczenie z trawiastymi. Na razie mieszkają u mnie dwa rózgowate "Heavy Metal" i wyglądają niewinnie, bo młodziaki. Ale moja przyjaciółka ma chyba "Prairie Sky" i jest takie bardzo delikatne. O czymś takim bardziej bym myślała. Sadziłabym bardziej po bokach jakby co, żeby tylko akcent jesienny był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.10.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Jagna, Pestka dobrze radzi, ostnice wsadz, one takie plywajace i delikatne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts