Gosiek33 30.10.2013 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Myślisz, że dam radę, na razie wsadziłam rozplenice i... wysiałam jakieś groszki krokusów... chyba? Starłam sie w każdym razie by były kiełkiem do góry Skąd mi się tyle tego drobiazgu wzięło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.10.2013 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Po prostu trawki pewniej przyjmą się wczesną wiosną. Teraz, niektórzy straszą, że mogą takie świeżo wsadzone podmarznąć. Ale ja zeszłej jesieni zadołowałam w pośpiechu miskanty, wydmuchszyce i spartyny na moim wyniesionym warzywniku. Fakt, że potem poleciałam do lasy i naniosłam gałęzi świerkowych i lekko przywaliłam, bo bałam się, że skoro to w skrzyniach, to naprawdę może ziemia zdrowo poprzemarzać. Dzielnie przetrwały Sadźcie teraz jak macie ochotę, ylko raczej lepiej ich nie przycinać, a wsadzać całe z wiechami. To je chroni zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.10.2013 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 tez wole wiosna sadzic, teraz zreszta i tak nie mam mocy przerobowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.10.2013 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Rasia... a które to są śmiałki... Bo ja generalnie nie mam traw.. a chyba bym mogła mieć... Kilka mi się podoba, ale... zapominam jak się nazywają.. więc jak widzę trawę... to nie kupuję, bo nie wiem która to jest.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.10.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Śmiałek darniowy (Deschampsia caespitosa) Wpisz w google U mnie wyglądają tak. Fotki z początku lipca i z końca września. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.10.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Arnika jeśli chcesz mieć u siebie trawki, podaj ile miejsca chcesz na nie przeznaczyć, a ja Ci wkleję tu planik z zagospodarowaniem, doborem traw i ilością poszczególnych. Akurat mam to u siebie w rozpracowywaniu dla siebie, więc machnę po prostu jeden więcej. wyciągam info ze strony Mariusza Surowińskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 30.10.2013 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Pracowity dzień dziś był, najpierw schody z donicą zostały ukończone, a potem wsadziliśmy w końcu pęcherznice, mają za zadanie zasłaniać dechy budowlane... do czasu gdy kiedyś tam garaż będziemy budować Wsadziłam rozplenice, nie obcinałam, jak mrozy się zaczną to stroiszem je przykryję, mam nadzieję, że tegoroczna zima będzie tak łaskawa jak ostatnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 31.10.2013 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 bardzo ladnie, co planujesz w donicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 31.10.2013 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Piękne te schody i doniczki! Buziaki zostawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 31.10.2013 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 właśnie kupiliśmy trzy wielkie ,,donice" - pojemniki budowlane, będziemy je przycinać by weszły do środka. Co tam posadzę co pięć minut mam inny pomysł - myślę o trawach, pod samym słupem z przodu żurawki albo tojeść wylewająca się ze skrzynki, w środku coś kolorowego. Wszelkie sugestie mile widziane. Niestety trzeba by traktować to jako jednoroczne, bo wielkiej donicy nie będę wyciągać, a w mroźne zimy bryła korzeniowa przemarznie. Nie mam nieogrzewanego pomieszczenia gdzie mogłabym przechowywać zimą donice. Altanka jest nieogrzewana ale i ścian w zasadzie nie ma. Temperatura wewnątrz o jakieś 2-3 C wyższa niż na dworzu, tyle, że wiatry tam nie wieją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 31.10.2013 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 pytam, bo mam ten sam problem z donicami, wszystko co tam sadzone to jednoroczne, dekoracje zmieniam kilka razy w sezonie, tak aby w donicach bylo zawsze kolorowo - teraz sa chryzantemy i te ozdobne kapustki, wiosna beda bratki, begonie, werbeny potem dodam lobelie, fuksje, astry. mam tez 3 donice ocieplone i tam siedza mikro świerczki, trzmielina i pieciornik plozący - na razie przezyly 2 zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 31.10.2013 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Czytałam o docieplaniu donic styrodurem - na razie mój m twierdzi, że drewno i pustka powietrzna wystarczą jakoś mnie to nie przekonuje Aczkolwiek w mieszkaniu na balkonie były olbrzymie donice z 10 cm betonowymi ściankami i przez wiele lat jałowce bez żadnego okrywania utrzymywały się, a u sąsiadów przez lata widziałam rozchodniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 31.10.2013 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 rozchodniki tez mialam w tych nieogrzewanych, nic im nie bylo tylko mocno sie rozrosly wiec przenioslam do gruntu a i ja mam drewniane donice, po zimie oprocz wymienionych niestety nic nie przetrwalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 31.10.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Gosiu, przepiekne schody i donice. Już się nie mogę doczekać co tam posadzić. Ale wiem jedno, na pewno będzie pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 31.10.2013 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Gosiu mam do zrobienia 2 sztuki ładnych schodków z części mieszkalnej do pomieszczeń nad garażem, już wiem do kogo z tym uderzyć domyślasz się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 31.10.2013 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 właśnie przesadzając pęcherznice doznał kontuzji kolana Mam nadzieję, że do wiosny to minie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 31.10.2013 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Piękne schody i piękna donica....nic tylko wsadzać mam do wsadzenia 35azalii,i dwie olbrzymie magnolie.Mam nadzieje ,ze nie zmarzną do soboty....cholerka nie mam kiedy wsadzić ...dotarły do mnie wczoraj ...dzisiaj jak wróciłam z pracy to już są ciemności egipskie,jutro święto...trza groby odwiedzić ...no nie ma kiedy:(gosiu azalie co ile wsadzać ..masz pojęcie?co 40cm wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 31.10.2013 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 To masa roboty przed tobą Teraz raczej na noc schowaj rośliny do garażu, przymrozki zapowiadają. Sadzenie zależne jest od odmiany - polecam poczytaj tu - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=21683 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 02.11.2013 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Dzięki Gosiu ...dzisiaj je wsadziłam średnio co 50 cm....mam nadzieje ,ze zimę jakoś przeżyją .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.11.2013 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 To znowu do przodu Myśmy też dziś przesadzali kolejne rośliny, jeszcze troszkę zostało:cool: Wszystko zależy jaka zima będzie jeśli śnieżna to wszystko będzie dobrze, najgorsze są mrozy, bez śniegu i mroźnymi wiatrami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts