pestka56 25.11.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Jest szansa, że go zmyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.11.2013 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Jagna faktycznie się zapędziłaś, dobrze, że Amelia czuwa a ile razy sama się wpisywałam z rozpędu w dzienniki, a zdarzało mi się potem dziwić, że przecież pisałam a wpis zaginął Gosiek, a ja z innej beczki. Jak po czasie oceniasz swoje drzwi sosnowe? Bo ja właśnie dojrzewam do decyzji, żeby takowe właśnie kupić, czyli surowe i je pomalować i zamontować we własnym zakresie. te moje drzwi... jakby tu powiedzieć.....żałuję, że teraz w takiej cenie (i to z ościeżnicą) już dostać nie mogę Jesteśmy z nich bardzo zadowoleni, aczkolwiek wymagały trochę pracy - wyszlifować dobrze aby lakierobejca pokazała urodę drewna a nie zadziory, potem malować, zacierać, malować i wyglansować na koniec to jeszcze zależy jak chcesz je wykończyć i uwaga długo wybieraliśmy ze stada drzwi takie, które miały jak najmniej wad i podobający układ słoi - polecam osobiste oglądanie i wybieranie jeśli nie mają być malowane kryjącym lakierem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.11.2013 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Gasiek, Jagna, u mnie wszystkie drzwi w środku zwykłe sosnowe z LM. Też tak robiłam jak Gosiek, ale po bejcy położyłam olej. Teraz trochę żałuję, że nie olejo-wosk (trochę trwardszy). Poza tym zachowują się znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 26.11.2013 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 O rany, ja się wpisałam w dzienniku?????! Przepraszam, ja tu nowa, od niedawna na forum.... I dokładnie Gosia, jak piszesz: bardzo się zdziwiłam, że koś wykasował mój post..... Jeszcze raz, sorry, mea culpa... Co do drzwi, to dobre wieści od Was dziewczyny (dzięki Pestka za głos), wychodzi na to, że będziemy musieli kupować po kawałku, po dwie/trzy sztuki (finanse ) i wstępnie parzyłam na allegro, ale to racja, że lepiej zobaczyć je na żywo przed zakupem, więc czeka nas kolejna miła wyprawa do LM. A to lakierowanie i pucowanie to wspominacie jako katorgę czy sprawnie to idzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.11.2013 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Ręce bolą i plecy też. Mnie szło lepiej jak drzwi leżały. Efekt jest nagrodą za wszystko. My też kupowaliśmy po 2 sztuki. Stąd uwaga od razu. Sosna ciemnieje sama z siebie, żółknie z wiekiem. Dlatego ja postanowiłam bejcować całe drewno w domu na orzech. Inaczej te kupowane później byłyby innego koloru. Po latach oczywiście się wyrówna, ale ja nie lubię tego koloru starej sosny. Mam do dziś ikeowskie komódki, które ściemniały i to jest takie sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.11.2013 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 U mnie mąż stolarstwem się para też leżące drzwi obrabia - u nas malowane były endurą, ale już w Polsce nie znajduję wcale tej lakierobejcy A praca do najlżejszych nie należy, szczególnie przy kładzeniu koloru trzeba być szybkim i dokładnym coby smugi i plamy nie wychodziły Teraz różne inne bejce używamy i też nie przepadam na sosną, która sama z siebie ściemniała. Za to jasną sosnę (w garderobie) mamy dzięki bezbarwnemu lakierowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 27.11.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 u nas malowane były endurą, ale już w Polsce nie znajduję wcale tej lakierobejcy wydaje mi się że mam jedną puszkę nówkę-sztukę nie naruszoną a drugą troszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.11.2013 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 lubie bejcowac, olejowac i takie tam. to takie wyciszajace po ciezkim dniu w pracy. byleby to bylo na wysokosci pasa. schylanie sie i malowanie do gory - stanowcze:no: wole plaszczyzny poziomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.11.2013 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Amelio masz Endurę, a jaki kolor? TAR drzwi malowane są na leżąco... na wysokości pasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 28.11.2013 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Amelio masz Endurę, a jaki kolor? ten co mi polecałaś orzech laskowy czy coś takiego:yes: sprawdzę w domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.11.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Na ebayu Endura jest cały czas dostępna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.11.2013 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 właśnie podreptałam zapytać czy potrzebna nie mamy jeszcze jedną puszkę a teraz już m do bejcy się przyzwyczaił i na to lakier bezbarwny. Endura nie śmierdziała a ta bejca alkoholowa strasznie śmierdzi Na ebayu kupować nie potrafię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 29.11.2013 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Nareszcie w czymś jestem lepsza:wiggle: kupuje się tak jak na naszym allegro- wchodzisz na www.ebay.pl rejestrujesz się i kupujesz:yes: ja sprowadziłam z Niemiec kranik z szybkozłączką do zbiornika 1000-litrowego na wodę, zakup + przesyłka ok. 35zł. Twój M ma rację, bejca alkoholowa nie powoduje podnoszenia się zadziorków drewna tak jak wodna, tak mówił mój stolarz. Miałam kiedyś kupić drewniane parapety do salonu bo nie podobają mi się te co mam z konglomeratu i pomalować je Endurą ale w końcu zrobił mi je i pomalował stolarz:rolleyes: nadal nie są zamontowane............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.11.2013 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 I tak po prostu za złotówki kupujesz? W parapecie mnie nie przebijesz, przed laty m się zapalił i kupił parapet z konglomeratu marmurowego, położył na stare lastriko.... i tak leży do dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 29.11.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 (edytowane) I tak po prostu za złotówki kupujesz? no, za złotówki:yes: Edytowane 29 Listopada 2013 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.11.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Na Etsy też tak można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 30.11.2013 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Ale narobiłyście mi teraz chodzę po tych stronach i oglądam różne różności :lo2: Nieoczekiwanie dziś rano pan doktor miał czas i pojechaliśmy z suczkami na czyszczenie zębów... i wycięcie małego guzka, który wymacałam jakieś 2 miesiące temu. Wtedy nie mieliśmy czasu by zająć się sunią po operacji Jeszcze według oceny weta guzek był mały i mógł poczekać. Dziś okazało się, że nieco się rozlał i operacja musiała być poważna - masektomia, całą listwę trzeba było wyciąć Za dwa miesiące prześwietlenie klatki piersiowej, latem sterylka Się porobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.11.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 o kurcze, biedna mala. ale będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 30.11.2013 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Mam nadzieję Na razie jak wstała po wybudzeniu, to do tej pory się nie położyła - biega, skomli, teraz pańcia depcze, ale położyć się za boga nie chce, wet pozwolił to dostała 4 ziarenka żarełka Ciekawe co w nocy będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.11.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 to niezla z niej zawodniczka, nasz po narkozie caly czas spal do następnego dnia, nie chciał ani pic ani jesc. naszego małego w grudniu czeka udrożnienie kanalikow lzowych, bo niestety ma zatkane. ale to minutka osiem będzie i się zastanawiam czy rtg brzuszka mu nie zrobić, bo gnojek lubi kamyczki z opaski podbierac i pogryzać i nie mam pewności czy przypadkiem nie polyka, bo co mu usiluje odebrać to już w paszczy nic nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts