TAR 27.01.2014 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 ale szafe mam w swoim pokoju tam gdzie sie makijazuje a garderoba jest w innym miejscu - tam gdzie kiedys miala byc sypialnia a teraz to pokoj zabaw T. no i w garderobie za bardzo mi sie ciuchy kurzyly i blakły, bo to pomieszczenie polkami i drażkami było. ostatecznie dorobilismy fronty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 27.01.2014 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Sunia po zabiegu ma się świetnie:yes: mimo że w kwietniu stuknie 10 latek to wszystkie ząbki jeszcze ma! z pyszczka nie śmierdzi, gania jak fryga i właśnie przez piękne drewniane wylakierowane schody doznała lekkiej kontuzji:o łapy się rozjechały i lotem ślizgowym pokonała ostatnie 3 schodki... u Ciebie Gosiu to przynajmniej nie grozi:D chciał-nie-chciał dziś rankiem odwiedziłam LIDLa i zakupiłam dywanowe nakładki na schody:yes: prawdę mówiąc niezbyt to mi się podoba ale sunia coraz starsza więc podaruję jej tę odrobinę luksusu;) świetny pomysł z tymi kamykami! w moim projekcie też były ciemne schody i wymyśliłam małe okno dachowe, którego nigdy nie umyję ale wchodząc po schodach patrzy się na dół, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.01.2014 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Gosiek, a z ciekawości czym mocowaliście tę wykładzinę. Bo do identycznych trepów i podstopnic przymierzałam sie ze trzy tygodnie temu, ale wyjechaliśmy nim zdążyłam zamysł zrealizować. wykładzinę kupiliśmy w LM i tam jakiś klej był, bezzapachowy - sprawdził się, jeśli chcesz to jutro sprawdzę jakie jego imię Oj, to szkoda, że się zmarnowały. Ale to w końcu tylko trepy, bywają gorsze nieszczęścia Ale z egoistycznego punktu widzenia, takie sytuacje to miód na moje serce. Ja już wiem, że będziemy wykańczali długimi latami. My już nawet mamy przygotowaną wstępnie wykładzinę na schody bo o drewnie to dłuuuugo nie pomyślimy. I tak sobie czytam i myślę sobie, że beton na schodach, brak szaf i takie tam i co z tego? Może być pięknie? Może. Może być radość z własnego kąta? Może! A Wasz pomysł z wylewanymi płytami betonowymi na ścieżkę uważam za genialny i na tę chwilę jest to rozwiązanie i dla nas. Myślę, że te deski podłogowe, które miały za trepy robić gdzieś jakoś wykorzystamy płytki betonowe bardzo sie sprawdzają i co ważne możemy robić je na wymiar kuchnie juz mialam, tylko dorabialam szafki - ale patalach nie skonczyl i nie ma co pokazywac:mad: Czytałam, że sknocił robotę Jagna, ja mieszkam 2.5 roku a szaf zabudowanych na górze nadal braki i szmaty w workach w sypialni stoją... przestały mnie nawet denerwować... po prostu ich już nie zauważam Ja garderobę mam Masy rzeczy w domu nie ma, albo nie skończone. A niektóre zanim zostały skończone, to mi się koncepcja i chciejstwa zmieniły, więc niektóre w trakcie zmiany. Ale jest pięknie. Wiosną na pierwszy wystarczająco ciepły dzień, żeby śniadanie zjeść pod śliwką, już od marca czekamy. Zimą, nawet jak kręgosłupy nam odpadają po odśnieżaniu, kochamy naszą „dzicz”. Deszcz wiosenny, letni i jesienny, oczywiście bez przesady, ale fajnie słuchać jak stuka w okna dachowe. No, więc garderobę mam, a jakże. Tylko odkąd jestem wiejska, to większość ciuchów odpoczywa od mojej osoby Gosiek, tę wykładzinę przykleiliście do stopni? Ja nie mam nic przeciwko wykładzinie jako rozwiązaniu tymczasowemu. U nas na całym parterze leżała 2 lata zanim zebraliśmy kasę na deski. Problem z nią był taki, że nie przyklejona była i beton spod niej się wydostał na łączeniach (na zakładkę) i ciężko było czyścić tyle metrów tego draństwa. tego czyszczenia się boję, wcześniej to tylko szczotka, teraz chyvba bez odkurzacza się nie obędzie.wszystko dobrze przyklejone - na razie nie myślę jak to będę zdzierać - zresztą niech się martwi o to tek kto będzie drewno w końcu tam kładł ja to jakas dziwna jestem, nie lubie garderob, nasza wspolna oddalam mezowi a sama ciuchy trzymam w szafie i komodach, jakos mi tak wygodniej Dziś garderoba zyskała drążek na wieszaki - teraz jest miodzio ale w garderobie przeciez tez drazki i szuflady wiec w czym ona gorsza? U mnie szuflad nie ma ale drążki są Sunia po zabiegu ma się świetnie:yes: mimo że w kwietniu stuknie 10 latek to wszystkie ząbki jeszcze ma! z pyszczka nie śmierdzi, gania jak fryga i właśnie przez piękne drewniane wylakierowane schody doznała lekkiej kontuzji:o łapy się rozjechały i lotem ślizgowym pokonała ostatnie 3 schodki... u Ciebie Gosiu to przynajmniej nie grozi:D chciał-nie-chciał dziś rankiem odwiedziłam LIDLa i zakupiłam dywanowe nakładki na schody:yes: prawdę mówiąc niezbyt to mi się podoba ale sunia coraz starsza więc podaruję jej tę odrobinę luksusu;) świetny pomysł z tymi kamykami! w moim projekcie też były ciemne schody i wymyśliłam małe okno dachowe, którego nigdy nie umyję ale wchodząc po schodach patrzy się na dół, prawda? Biedna suńka ....dziś widziałam te nakładki na schody - zdecydowanie bezpieczeństwo poprawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 27.01.2014 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Gosiek, fajnie ze schodami zrobiliście, bo najważniejsze że nie pyli się i nie nosi to co nie powinno...a dla osoby sprzątającej to prawie raj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 27.01.2014 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 wykładzinę kupiliśmy w LM i tam jakiś klej był, bezzapachowy - sprawdził się...... Czytałam deski podłogowe, które miały trepy robić .......sknocił robotę .... zresztą niech się martwi......wykorzystamy płytki betonowe.... ......się boję... na razie nie myślę .............o to tek drążek........teraz jest miodzio ......wieszaki i suńka bezpieczeństwo poprawią ..podaj nazwę tego kleju .... i czas wąchania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.01.2014 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 (edytowane) Gosiek, fajnie ze schodami zrobiliście, bo najważniejsze że nie pyli się i nie nosi to co nie powinno...a dla osoby sprzątającej to prawie raj http://forum.muratordom.pl/images/smilies/tongue-2.gif Amtla u nas beton nie pyli ale i tak średnio przyjemnie mies taki nie gotowy pod nogami ..podaj nazwę tego kleju .... i czas wąchania http://forum.muratordom.pl/images/smilies/jumpy.gif Gwoździku proszę bardzo klej Tytan od razu po otwarciu pudełka 0 smrodu http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/784/1447784/product/klej-do-wykladzin-tytan-uniwersalny-wb-180,big.jpg Edytowane 28 Stycznia 2014 przez Gosiek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 29.01.2014 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 A ja poproszę nazwę pochłaniacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 30.01.2014 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Ba kiedy w mieszkaniu jakoś dawno nie byłam Wydawało mi się, że to Amica, ale on ma już kilkanaście lat więc z pewnością teraz zupełnie inne modele są mój jest tego typu jak to Gorenje http://content.mixelectronics.pl/Produkty_Obrazki/okap-podszafkowy-gorenje-df-6116-ax-4859-100001-5974-M1-A.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 30.01.2014 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 30.01.2014 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Gdyby nie druga fotka, to pomyślałabym, że gotową szafkę wstawiliście A betony kochana, skoro nie pylą, to może zostawić ? Niektórzy specjalnie się o to starają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 30.01.2014 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Gosia szafka piękna, ona jest od początku robiona, czy przerabiana ze starej? Schody są moją zmorą, bo mam nierówne "postrzępione" i powygryzane, Wasze od początku były takie równiutkie, czy jakoś je podrasowaliście? bo nawet wykładziny na te moje krzywulce nie przykleję I jeszcze jedno pytanko, wykładziną obkładaliście całe stopnie czy tylko od góry bez podstopnic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.01.2014 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 To PALISANDER czy mnie oczy mylą? Absolutna rozpusta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 31.01.2014 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Gdyby nie druga fotka, to pomyślałabym, że gotową szafkę wstawiliście A betony kochana, skoro nie pylą, to może zostawić ? Niektórzy specjalnie się o to starają U mnie nie przeszłyby same betony zresztą są zacierane tylko pod przyszłą podłogę Gosia szafka piękna, ona jest od początku robiona, czy przerabiana ze starej? Schody są moją zmorą, bo mam nierówne "postrzępione" i powygryzane, Wasze od początku były takie równiutkie, czy jakoś je podrasowaliście? bo nawet wykładziny na te moje krzywulce nie przykleję I jeszcze jedno pytanko, wykładziną obkładaliście całe stopnie czy tylko od góry bez podstopnic? Szafka jak zwykle - stelaż częściowo ze starych beleczek, fronty i blat z płyty stolarskiej. Trafiła się nam taka, która po zabejcowaniu... czeczotkę nieco udaje, wiem bo mam stareńką czeczotkową szafkę nocną Oczywiście prawie wszystko robił samodzielnie pan domu, jedynie cięcie i obłogowanie rantów fornirem zamawialiśmy w firmie gdzie płytę stolarską kupowaliśmy. Teraz mają być dalsze szafki, tylko czy identyczną płytę dostaniemy ? Cronin kupiliśmy trzy paski po 1m (tyle pi razy oko mają schody) i docinane były kawałki na jeden schodek, znaczy podstopnica ze stopniem to jeden ,,plasterek". Najdłużej zeszło się z czyszczeniem betonu na schodach, to iście katorżnicza praca W ruch poszedł przecinak, młotek, szlifierka kątowa i gruby dzierak, który zdarł się na gładko. Ponad tydzień to zajęło, ale pod wykładzinę inaczej się nie dało, pod dechy może i można było nie aż tak dokładnie. Jeśli Twoje są w takim kiepskim stanie to może masa wyrównująca taka do schodów coś pomoże. Ze schodami jest problem by zachować wszędzie tę samą wysokość. U nas mają dokładnie po 17 cm - ostatni 18. Dla moich biednych kolan są idealne, mogę po nich chodzić, w innych miejscach miewam kłopoty To PALISANDER czy mnie oczy mylą? Absolutna rozpusta Pestko palisander bardzo bym chciała, i marzę o takich ,,kolonialnych" prostych mebelkach z palisandru w wiatrołapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 31.01.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Gosiu, klej zanotowany. Pomysł ze schodami świetny. I patent na zogospodarowanie skosów szafką znakomity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 31.01.2014 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Najdłużej zeszło się z czyszczeniem betonu na schodach, to iście katorżnicza praca W ruch poszedł przecinak, młotek, szlifierka kątowa i gruby dzierak, który zdarł się na gładko. Ponad tydzień to zajęło, ale pod wykładzinę inaczej się nie dało, pod dechy może i można było nie aż tak dokładnie. pod dechy też musi być dokładnie równo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 31.01.2014 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 No właśnie ta czeczotka mnie zmyliła Miała być wykładzina, ale patrząc jak muszę te schody przygotować, to może jakieś samorobne trepy będzie łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 31.01.2014 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Gosia ale szafka pojemna a pojemnosc to podstawa :D:D fajnie Wam wyszla, przekaz mezowi, ze zdolna bestia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 31.01.2014 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Ten patent na skosy od bardzo dawna miałam, jest bardzo efektywny jak nie ma się w domu pionowych ścian Poza tym nie cierpię regałów.... a tam naprawdę dużo różności można upchnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 31.01.2014 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Gosia, gdzie ten patent na skosy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 31.01.2014 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 w dzienniku o taki lubię wszelką zabudowę skosów... do ich wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts