Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gosiek, czy naszą piaseczyńską grupę coś zeżarło? Cisza tam taka, jakby wciąż było odcięte zasilanie, a przecież prąd już dawno wrócił :D

A w ogóle to uruchomiliśmy z pewną taką nieśmiałością dziennik budowy. Na razie go mało, maciupko, ale pomału, pomału się rozrośnie. Polecamy, zapraszamy ciepło :D

Gosiek, czy naszą piaseczyńską grupę coś zeżarło? Cisza tam taka, jakby wciąż było odcięte zasilanie, a przecież prąd już dawno wrócił :D

Chyba tam raczej tylko jakieś pytanie czy problem rzucany jest ale dyskusje się nie kleją. Zdarzają się niesympatyczne odzywki zniechęcające szczególnie początkowych, zagubionych budowlańców, szczególnie jeśli nie są jeszcze zaprawieni w forum :roll: A bardziej wytrwali zakładają własne dzienniki albo chodzą w gościnę do miłych im domków :lol:

A w ogóle to uruchomiliśmy z pewną taką nieśmiałością dziennik budowy. Na razie go mało, maciupko, ale pomału, pomału się rozrośnie. Polecamy, zapraszamy ciepło :D

Już pobiegłam i coś tam powiedziałam :oops: 8)

może i mało, ale z jakim zacięciem napisany :o :o :o :o

aż miło poczytać :wink:

:D :D :D :D

Ale nie można tu aż takiej prywaty uprawiać, bo nas gosiek psami poszczuje :D. Po prostu dziennikarzom jakoś łatwiej się pisze niż buduje :D

Jak bym psami szczuć mogła :o :o :o

One same gotowe są zjeść wszystko co się rusza :wink:

A bardzo proszę mnie nie porzucać, bo się zapłaczę :( A z rewizytą obiecuję chodzić :lol:

Za to pisarz może ciekawie o budowie opowiedzieć :lol:

Chyba tam raczej tylko jakieś pytanie czy problem rzucany jest ale dyskusje się nie kleją. Zdarzają się niesympatyczne odzywki zniechęcające szczególnie początkowych, zagubionych budowlańców, szczególnie jeśli nie są jeszcze zaprawieni w forum :roll:

Dokladnie , ja juz tam nawet nie zagladam , bo jak kiedys zobaczylam niejakiego staska i goske , opowiadajacego jak radosnie wywala szambo za droge i z twierdzacego ,ze to tak wszyscy robia to mnie zemdlilo :-?

I nie tylko , kiedys bylo tam calkiem inaczej :roll:

Zdarzają się niesympatyczne odzywki zniechęcające szczególnie początkowych, zagubionych budowlańców, szczególnie jeśli nie są jeszcze zaprawieni w forum

Taaak, swoją drogą tylko czekam, jak ci milusińscy co się tak na toi toi obruszyli wyjrzą z nory. Bo na razie na szczęście gdzieś ich diabli zniknęli.

Ale tak jak sobie pochodziłem "bokami", to stwierdziłem że właśnie na komentarzach jest znacznie ciekawiej - i towarzysko, i merytorycznie. I nawet zapisałem się do babskiej grupy warszawskiej :D . I zostałem przyjęty :D

A tera muszę się zająć dyżurem, bo mi inaczej łeb urwą jutro na kolegium

I zupełnie nieapropos, właśnie wygrzebałem z depesz papowskich:

Labradoodle już w Polsce

Na Śląsku powstała pierwsza w kraju hodowla australijskich Labradoodli. Psów dla alergików i osób niepełnosprawnych.

Choć kosztuje 10 tysięcy złotych, jest dziś jednym z najbardziej poszukiwanych psów na świecie. W Kalifornii jest prawdziwym hitem wśród gwiazd – mają go Jennifer Aniston, Tiger Woods i Jeremy Irons. Możliwe, że jeden z nich wkrótce zamieszka w Białym Domu, stając się Obama Dog - Pierwszym Psem Ameryki.

Australijskie Labradoodle mogą być karmelowe, czarne, kawowe, a nawet kawa z mlekiem. Kiedy w programie Top Gear, Jeremy Clarkson wystąpił ze swoim dziwnym psem Dodgerem, Wielką Brytanie obiegła prawdziwa labradoodlomania. Każdy chciał mieć takiego psa jego telewizyjny ulubieniec. No i się posypało. Dziś w Wielkiej Brytanii jest blisko 2 tysiące psów tej rasy.

- To nowa rasa psa, która wywodzi się z labradorów i pudli, ale nie tylko. W jego żyłach płynie bowiem krew irlandzkiego spaniela wodnego, amerykańskiego i angielskiego cocker spaniela czy Soft Coated Wheaten-a . Nie jest to zwykła krzyżówka, nie jest to zwykły kundel – mówi Edyta Gajewska, hodowca z Włochatej Pasji, pierwszej w Polsce hodowli Australijskich Labradoodli.

Efektem długoletnich badań i prac reproduktorskich jest niezwykle spokojny pies, chętnie uczący się i pracujący z niepełnosprawnymi. To również pies przyjazny alergikom, w 99 proc. przypadków nie wywołujący reakcji alergicznych.

Powstała w Czeladzi hodowla Australijskich Labradoodle jest jedyną hodowlą tych psów w Polsce. Hodowla jest uprawniona do używania logo Australian Service Dog – australijskie psy pracujące, oznacza to, że psy z niej pochodzące, wywodzą się z najlepszej linii psów pracujących.

http://www.aboutlabradoodles.com/wp-content/uploads/2008/08/brown-labradoodle.jpg

dla alergika i dużyyyyyyyyyyyyyyyy - miodzio :lol: :lol:

tyle, że cena też :-? Ten ufocony bardzo sympatyczny

ale od razu znajduję inne zdjęcia

http://www.aboutlabradoodles.com/wp-content/uploads/2008/12/puppy.jpg

http://weblogs.newsday.com/news/local/longisland/politics/blog/labradoodle.jpg

http://www.gorgeousdoodles.com/images/breeding-labradoodles/labradoodle-penelope.jpg

tu już nie wyglądają na rasowe :wink:

Im młodsze, tym więcej z pudla mają, szczególnie że nie są jeszcze strzyżone

Nauczyłam się już, że namnożyło się tak wiele nowych ras, psów wyglądających jak niegdyś kundle = wygląd nieznany więc musi być nierasowy :roll: :wink:

Jak byliśmy z Fridą w psioszkole, to chodził tam właśnie taki jeden, straszny lizus zresztą i kujon, cośmy z p.B. uznali za przerośniętego kundla. A potem się okazało, że to jakieś strasznie rasowe bydle i z szacunkiem trzeba. Dlatego przestajemy się dziwić, jak ktoś patrząc na Fri zupełnie poważnie pyta co to za rasa. No, wyżeł piskórkski, wyżeł środkowoeuropejski, wyżeł mazowiecki... Jest trochę możliwości. Tylko nie możemy odżałować że nie wiemy, jaka ona była jako szczenior. Bo jak się nam wyplątała z tego rowu przy budowie, to miała tak 9-10 miesięcy...

[dżizas, do roboty, do roboty..., bo do domu trzeba]