Gosiek33 04.02.2014 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 czyli dla każdego coś miłego Amelio Twój syn maluje na panelach i nic nie podkłada? Moja specjalistka wykańczając prace z malarstwa (akrylem) zapaćkała całą wykładzinę (dobrze, że to staroć) jakoś udało mi się to doprać i prawie nic nie widać, ale chyba wytnę z tej wykładziny jakiś ,,dywanik" by sobie rzucała na podłogę gdy maluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 04.02.2014 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Ja też mam panele z tych "tańszych"... jak wiesz, niedawno wymienialiśmy kawałek i nie było problemu ani z demontażem ani z późniejszym połączeniem z nowymi... a w sypialni mam założone w całości takie z demontażu (w starym domu były niecały rok, ale były z promocji, czyt. najtańsze w sklepie) nie było najmniejszego problemu z ponownym ułożeniem (oczywiście zakładaliśmy je sami), co prawda zakładaliśmy je dlatego, że musieliśmy sie wprowadzić a zabrakło kasy na nowe i miały być wymienione jak tylko będzie taka możliwość... minęły 4 lata i gdyby nie to, że wzór mi się nie podoba to nie myślałabym wcale nad wymianą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.02.2014 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Siemanko, widzę, że jak u mnie, gdy się nie ma co się lubi to się lubi co się ma Wykładzina na schodach niegłupi pomysł, sama kiedyś o tym myślałam, pomysł upadł ze względu na to, że psu sie łatwiej po wykładzinie chodzi a na górę ma absolutny zakaz - to azyl kotów!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.02.2014 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 gopax absolutnie Twoje zdanie jest nie miarodajne wszystko Ci się udaje jak najlepszym fachowcom Nam tak łatwo nie idzie Za to schody wprawiają mnie w osłupienie - do dziś ich nie odkurzałam - wiem, że śnieg i piachu nie bardzo mają psi skąd nosić, ale jednak coś powinno być na nich widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 05.02.2014 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Dobry, bezstresowy kolor wybrałaś - nie widać brudu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 05.02.2014 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Amelio Twój syn maluje na panelach i nic nie podkłada? Moja specjalistka wykańczając prace z malarstwa (akrylem) zapaćkała całą wykładzinę synuś przeważnie maluje na " biurku" czyli dużym blacie na 4 nogach z IKEI lub na sztalugach, ale panelom też nic by się nie stało - parę razy chlapnęła mi farba do włosów na jasny panel i zmyła się bez śladu, nawet taka dużo później zauważona:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.02.2014 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 sipatka żebyś wiedziała, specjalne taką wykładzinę z czarnym wybierałam Amelio to pocieszasz mnie Moja ma sztalugi i przy nich maluje, ale akryl jest ciężki do mycia, muszę zobaczyć ten blat z Ikea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 11.02.2014 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 jako fachowiec akceptuję położenie paneli;)widzę że dobieraliście słoje żeby rząd wyglądał jak jedna ciągła deska:yes: pięknie! szkoda tylko że ścian wcześniej nie zrobiliście na gotowo, byłby pokoik skończony ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 11.02.2014 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Gosiu, bardzo ładnie wyszło. Nawet wzór pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.02.2014 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 jako fachowiec akceptuję położenie paneli;) widzę że dobieraliście słoje żeby rząd wyglądał jak jedna ciągła deska:yes: pięknie! szkoda tylko że ścian wcześniej nie zrobiliście na gotowo, byłby pokoik skończony ... Oooooo dzięki Amelio za uznanie fachowca pokój i tak nie jest gotowy, zdążył się już ubrudzić niemiłosiernie (szczególnie pod biurkiem ) A do końca chyba droga daleka, tam nawet docelowego łóżka nie ma Gosiu, bardzo ładnie wyszło. Nawet wzór pasuje Dzięki Drimeth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.02.2014 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Szukam rady doświadczonych użytkowników paneli, co lepiej się sprawdzi kółka: 1. gumowe 2. kauczukowe 3. inne kółka do fotela na kółkach. Ciągle siedzimy przy kompie i szorujemy kółkami po podłodze. Mata nie zda u nas egzaminu, zresztą i pod nią mogą się dostać podobno drobinki piasku Myślę też o kawałku wykładziny... w tym wypadku koszt żaden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.02.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 wymienilismy plastikowe na tzw. miekkie (kauczukowe/gumowe), zdaja egzamin, nie rysuja choc co jakis czas je odtłuszczam denaturatem zeby smug nie robily, panele super sie prezentuja a jaki bedzie kolor scian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.02.2014 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Dzięki TAR denaturatem tego nie zniosę... ale czymś innym czyścić mogę. Rozumiem, że kółka byle miękkie były Ściany białe są i będą... przynajmniej na razie Już przypomniało mi się dlaczego namawiałam me dziecię na jasną podłogę - każdy paproszek widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.02.2014 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Sztywne zedrą podłogę w rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.02.2014 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 tak naprawde te kauczuki/gumowane tez nie sa jakies szczegolnie miekkie na pewno nie sa takie jak w rolkach, moga sprawiac wrecz wrazenie jakby byly plastikowe ale jest duza roznica w uzytkowaniu - nie rysuja. odtluszczac mozesz tez spirytusem w sprayu - szybciej bedzie i jak bedziesz kupowac to zwroc uwage na srednice bolca, bo sa chyba 2 lub 3 rozmiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.02.2014 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Ja mam wykładzinę właśnie, kółka fotela są plastikowe. W mieszkaniu miałam mate - nie sprawdziła się. W tamtym fotelu, który zostawiłam w mieszkaniu, kółka były podobno kauczukowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.02.2014 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Dzięki dziewczyny za porady. Tak czy siak wymienię na bardziej miękkie kółka. Przed nami jeszcze jedna podłoga do ułożenia, ale tyle mam do wynoszenia, że głowa mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 12.02.2014 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Mnie sie też podoba podłoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.02.2014 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 dzięki Moose w drugim pokoju decha przecierana biało będzie i mam nadzieję, że paprochów na niej widać nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.02.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Fajne! Powodzenia w dalszych pracach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts