Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

czyli dla każdego coś miłego :D

Amelio Twój syn maluje na panelach i nic nie podkłada? Moja specjalistka wykańczając prace z malarstwa (akrylem) zapaćkała całą wykładzinę (dobrze, że to staroć) jakoś udało mi się to doprać i prawie nic nie widać, ale chyba wytnę z tej wykładziny jakiś ,,dywanik" by sobie rzucała na podłogę gdy maluje :rolleyes:

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja też mam panele z tych "tańszych"... jak wiesz, niedawno wymienialiśmy kawałek i nie było problemu ani z demontażem ani z późniejszym połączeniem z nowymi... a w sypialni mam założone w całości takie z demontażu (w starym domu były niecały rok, ale były z promocji, czyt. najtańsze w sklepie) nie było najmniejszego problemu z ponownym ułożeniem (oczywiście zakładaliśmy je sami), co prawda zakładaliśmy je dlatego, że musieliśmy sie wprowadzić a zabrakło kasy na nowe i miały być wymienione jak tylko będzie taka możliwość... minęły 4 lata i gdyby nie to, że wzór mi się nie podoba to nie myślałabym wcale nad wymianą...

Siemanko, widzę, że jak u mnie, gdy się nie ma co się lubi to się lubi co się ma :lol2: Wykładzina na schodach niegłupi pomysł, sama kiedyś o tym myślałam, pomysł upadł ze względu na to, że psu sie łatwiej po wykładzinie chodzi a na górę ma absolutny zakaz - to azyl kotów!!!

gopax absolutnie Twoje zdanie jest nie miarodajne wszystko Ci się udaje jak najlepszym fachowcom :cool: :D

Nam tak łatwo nie idzie ;)

Za to schody wprawiają mnie w osłupienie - do dziś ich nie odkurzałam :no: - wiem, że śnieg i piachu nie bardzo mają psi skąd nosić, ale jednak coś powinno być na nich widać :eek: :D

Amelio Twój syn maluje na panelach i nic nie podkłada? Moja specjalistka wykańczając prace z malarstwa (akrylem) zapaćkała całą wykładzinę

synuś przeważnie maluje na " biurku" czyli dużym blacie na 4 nogach z IKEI lub na sztalugach, ale panelom też nic by się nie stało - parę razy chlapnęła mi farba do włosów na jasny panel i zmyła się bez śladu, nawet taka dużo później zauważona:yes:

jako fachowiec akceptuję położenie paneli;)

widzę że dobieraliście słoje żeby rząd wyglądał jak jedna ciągła deska:yes: pięknie! szkoda tylko że ścian wcześniej nie zrobiliście na gotowo, byłby pokoik skończony ...

Oooooo dzięki Amelio za uznanie fachowca :yes: pokój i tak nie jest gotowy, zdążył się już ubrudzić niemiłosiernie (szczególnie pod biurkiem :sick: )

A do końca chyba droga daleka, tam nawet docelowego łóżka nie ma :(

Gosiu, bardzo ładnie wyszło. Nawet wzór pasuje :)

Dzięki Drimeth

Szukam rady doświadczonych użytkowników paneli, co lepiej się sprawdzi

kółka:

1. gumowe

2. kauczukowe

3. inne kółka do fotela na kółkach.

Ciągle siedzimy przy kompie i szorujemy kółkami po podłodze. Mata nie zda u nas egzaminu, zresztą i pod nią mogą się dostać podobno drobinki piasku :o

Myślę też o kawałku wykładziny... w tym wypadku koszt żaden :lol2:

Dzięki TAR :D

denaturatem :cool: tego nie zniosę... ale czymś innym czyścić mogę. Rozumiem, że kółka byle miękkie były

Ściany białe są i będą... przynajmniej na razie ;)

Już przypomniało mi się dlaczego namawiałam me dziecię na jasną podłogę - każdy paproszek widać :lol2:

tak naprawde te kauczuki/gumowane tez nie sa jakies szczegolnie miekkie na pewno nie sa takie jak w rolkach, moga sprawiac wrecz wrazenie jakby byly plastikowe ale jest duza roznica w uzytkowaniu - nie rysuja. odtluszczac mozesz tez spirytusem w sprayu - szybciej bedzie i jak bedziesz kupowac to zwroc uwage na srednice bolca, bo sa chyba 2 lub 3 rozmiary