Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

z mopem po panelach :eek: to chyba takim ręcami mocno wykręconym:yes:

fajne dechy i kolorek na pewno praktyczny:yes:

mop plaski :) a czym ty czyscisz panele? moze ja o jakims wynalazku nie wiem ?:D

ostatnio czyscilam parownica :D

a mnie bardziej chodzilo nie o typ "dechy" a o firme, dab loft z eggera jest wizulanie miodzio a do sprzatania - beznadzieja, nie ma poslizgu

Ja panele czyszczę mopem obrotowym a kilka razy poleciałam po nich mopem parowym i jest git!! Moje są z Komfortu, gładkie więc do czyszczenia okey ... tylko żeby mi się jeszcze chciało tak często je wycierać jak to konieczne !!!!:lol2:

zamiatam, zamiatam i właściwie nie wiem po co :no: nic nie widać, ale jeszcze listwy m montuje więc nieco się brudzi

podobno nie powinno się myć wodą bo łączenia łapią wodę i mogą być kłopoty, ale jak tylko wilgotny mop. Suka mi zaginęła, pod łóżkiem w pokoju babci. Z tej nerwacji (ona nic nie powie :sick:) zzigała się na panele i tak ten zajzajer leżał na panelu jakiś czas. Teraz mam teraz na łączeniu małą górkę :(

nie martw sie ja ze zmeczenia zostawilam niedawno mokrego mopa na cala noc i tez sie purchel zrobil ale po paru dniach wrocily do stanu sprzed - akurat balterio

panele myje normalnie woda z plynem do paneli i nablyszczaczem, mop bez jakiegos specjalnego wyciskania (mam pekniete nadgarstki wiec przy wyciskaniu mnie bola) a parownica szybciej suszej i daje malo pary tylko ze wtedy osobno lakier musze klasc :)

czym ty czyscisz panele? moze ja o jakims wynalazku nie wiem ?:D

najlepszy z najlepszych - stary bawełniany T-shirt, mocno wykręcony założony na szczotkę:D

w bloku nieświadomie używałam mopa i popuchły krawędzie:o nie od razu, dopiero po kilku latach...

nie wiem jak zachowują się panele z górnej półki, na pewno producent określił w instrukcji co można, co nie ale ja nie zdecydowałabym się myć parownicą:no:

w niewykończonej jeszcze "pralni" położyłam pod pralkę kilka paneli i już po roku miejscowo popęczniały, mimo że z pralki nie cieknie...

Co prawda kupiłam w końcu preparat do czyszczenia paneli, ale na razie wystarczy zamiatanie ;)

Ale panele na dole już kilka razy wyciśniętym mopem przeleciałam, parownicą też próbowałam, ale jakoś mi tak dziwnie było i nie dokończyłam całej podłogi czyścić

Za to koniec z odkurzaczem - wszelkie stare wykładziny i dywany mogę wywalić :yes:

ja myje mopem płaskim dobrze wycisnietym i parownica i nic sie nie dzieje, w mieszkaniu tez mylam mopem i bylo ok :) chyba bym sie nie mogla az tak poswiecac z powodu paneli :D

ja chyba tez nie, w koncu praktyke w myciu paneli mam prawie 16 letnia :lol2:

aaa i nie mam paneli z gornej polki niecale 60 zl /m2, choc te na dole to bym chciala by sie zniszczyly jak najszybciej by wymienic na nowe, a one ni huhu nie poddaja sie a traktuje je naprawde brzydko i mop i parownica i psy i taras, bloto, piasek a one jak ten diament ;):no::lol2:

najlepszy z najlepszych - stary bawełniany T-shirt, mocno wykręcony założony na szczotkę:D

w bloku nieświadomie używałam mopa i popuchły krawędzie:o nie od razu, dopiero po kilku latach...

nie wiem jak zachowują się panele z górnej półki, na pewno producent określił w instrukcji co można, co nie ale ja nie zdecydowałabym się myć parownicą:no:

w niewykończonej jeszcze "pralni" położyłam pod pralkę kilka paneli i już po roku miejscowo popęczniały, mimo że z pralki nie cieknie...

Amelia w starym domu mialam panele w kuchni, po 5 latach nadal im nic nie bylo a byly najtansze z tanich czyli ok. 35 zł. / m2, ci nowi, ktorzy tam mieszkaja nadal nie wymienili i sie z nimi nic nie dzieje

ja chyba tez nie, w koncu praktyke w myciu paneli mam prawie 16 letnia :lol2:

aaa i nie mam paneli z gornej polki niecale 60 zl /m2, choc te na dole to bym chciala by sie zniszczyly jak najszybciej by wymienic na nowe, a one ni huhu nie poddaja sie a traktuje je naprawde brzydko i mop i parownica i psy i taras, bloto, piasek a one jak ten diament ;):no::lol2:

Szeptem powiem, że ja podobnie ... :yes:

skończyły się żarty zaczęły się schody :bash:

mieliśmy nadzieję skończyć dziś układanie paneli w bibliotece a tu krzywy ostatni podest :sick: Nic teraz nie pasuje :mad:

schody to dopiero się zaczną......... jak będziecie wykańczać schody:D panom murarzom centymetr w tę czy wewtę to rybka:mad:

mój stolarz chyba z miesiąc się męczył ze schodami - każdy stopień inny, tu trzeba było podkuć tam nadlać, wątpię czy któryś młody rzemieślnik chciał by się tak bawić...

Amelia kiedy nasze schody są równe....a na ile to pokaże się przy okładaniu stopni drewnem ;) Fakt, przy wycinaniu wykładziny każdy schodek trzeba było osobno dopasowywać

to tylko ostatni stopień im się skosił o 1 cm i to nie dołem tylko po skosie na górze :sick: