Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

no to nieciekawie, sama musisz wyhodowac, bo ja zamowilam doniczki p9 sadzonki a floksy odbieram osobiscie za m-c na targach juz podrosniete, tak samo ostrozki.

a ta cena klacza tyle co sadzonka :rolleyes: powinni to napisac w ofercie.

Edytowane przez TAR

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

właśnie czuję się nieco nabita w butelkę i firmy nikomu nie polecę :( będę reklamować bo to najdroższa pozycja w ofercie

Wszystko przez bodziszki, których zapragnęłam - najgorzej dla mnie, że dziś na targu widziałam w końcu bodziszki i mogłam sobie wybrać część z tych które zamówiłam

ciekawe jakie do mnie trafia te dzwonki, tez sie skusilam na nowy sklep, bo place za nie 3 - 3,5 zł a nie po 12 zł. jak mi zaspiewali. reszte bylin czyli floksy, ostrozki, astry, przetaczniki zamowilam tam gdzie zawsze, w szkolce bylin z olsztyna i przywioza mi je na targi kwietniowe. jedyny minus tej szkolki to, ze nie wysylaja a maja bardzo duzy wybor i dosc dobre ceny, no i nie musze brac ilosci hurtowych jak na tej naszej gieldzie.

Dzięki Drimeth na szczęście to jedna roślinka, na inne pomstować będę jak nie wyjdą :rolleyes:

TARciu kiedy u mnie nigdy floksów nie było i nie wiem co mnie naszło, jak bym wcześniej wiedziała, że je mieć chcę i, ze Ty będziesz kupować to kto wie :rolleyes:

Co z rozchodnikiem, chcesz go jak podrośnie?

kłącze to kłąb korzeni + żółciutkie na razie zaczątki pędów, ważne co z nich wyrośnie

Naharowałam się przez ostatnie dni robiąc opaski wokół rabat (folia kubełkowa się przydała :oops:) - pod koniec dnia ledwo chodzę ale rano biorę się dalej za roboty ogrodowe :lol:

dalej mnie to niesatysfakcjonuje, sadzonka nie w doniczce?:cool:

zamowilam sobie sadzonki floksow, ostrozek, perovskiich, jezówek, astrów wieloletnich, przetacznikow, dzwonkow octopus i szczypiorkow czosnkowych w olsztynie, moje wlasne floksiki juz maja z 10 cm, ostrozki nawet wiecej. ostatni przymrozek im nic zlego nie zrobil:wiggle:

teraz przebieram nozkami i czekam na kuriera z e-skalniaka - z dzwonkami dalmatynskimi, poszarskiego, gozdzikami i mydlnicami :) dam znac jakie sadzonki i w jakim stanie przyszly. bedzie mozna stworzyc liste sklepow internetowych porzadnych, choc chyba pestka taka liste juz ma, wtedy mozna ja tylko uzupelnic:yes:

na mojej czarnej liscie sa iglaki24, ciagle nie moge wyrobic sobie opinii o futuregaden (czesc padlo, czesc rosnie ale tak se - najwyrazniej podstawa slabizna, bo warunki i pielegnacje ma) mysle, ze oni z holandii sciagaja towar a on zwykle nie nadaje sie na nasze warunki i rosnie tak cherlawo wiec raczej tez jestem na nie, do tego sa drodzy, na pewno nic wiecej tam nie kupie.

Masz rację co do kłączy to w zupełnej nieświadomości je zamówiłam - byłam pewna ze to sadzonki w doniczkach, gdyby nie to, że wyjątkowa pogoda i mój wolny czas wygoniły mnie do internetu w poszukiwaniu bodziszków chyba nie kupowałabym przez internet. Zdecydowanie wolę ,,pomacać" i wybrać sobie najładniejszy moim zdaniem egzemplarz. Teraz mnie naszło na ,,Twoje" cudne dzwonki poszarskiego :rolleyes: