Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

Imponujące zakupy Gosiek, szkoda tylko, że tak nieciekawie wyszło!!! Ja faktycznie bodziszki jako chwasty potraktowałam, odkąd zostałam uświadomiona przez Sąsiadkę kołderkami je przykrywam:D Ciągle odrastają, aktualnie w ogródku "warzywnym" w trawie. Mam zamiar je przekopywać wszędzie, gdzie popadnie. Możemy się jakoś zgadać, w tej chwili ogromne nie są, ale zawsze coś z nich będzie!! Bardzo ładnie odbijają. Nie wiem, jaką odmianę mam, ale najprawdopodobniej takie

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b5/Geranium_sylvaticum.JPG/800px-Geranium_sylvaticum.JPG

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A powiedzcie mi ... czy mogę posadzić zwykłe leśne poziomki między krzakami malin?? Zrobiłam porzadek w malinach właśnie i straszliwie goło się zrobiło na dole. Bardzo bym chciała, żeby tak zostało - tzn. bez chwastów! Te leśne poziomki dadzą radę zadarnić nie robiąc krzywdy malinom??

To maliny zrobią kuku poziomkom, bo jak liście urosną, to pod malinami będzie mocny cień.

Zresztą zależy jak masz te maliny posadzone. Ja mam jeden „placek” o średnicy 2,5-3,5 m, a drugi zagonek gdzie rosną w dwóch regularnych rzędach. W tym pierwszym to nie wiem gdzie by te poziomki dały radę. Na zagonku może na obrzeżach by rosły.

Generalnie sypię co roku jesienią kompost, a wiosną korę, albo trociny. Wystarcza na chwasty :yes: