Amtla 13.05.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Dzięki, to już wiem co muszę mieć Jeszcze bardziej mi się podoba na zdjęciu z żurawkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 14.05.2014 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Gosiek, prosze opisz swoje zielone na tej rabacie oplotkowanej drewnem....tak dla laika poprosze...duzymi literami....pieknie jest u Ciebie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 14.05.2014 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 ja też Ciebie mam, tyle że wszystkie zdjęcia usunęłaś mam też rasię i od niej nie mam powiadomień Ja też nie mam od Ciebie powiadomień . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.05.2014 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Rabata wyszła kapitalnie Uwielbiam ogrody, gdzie twarde ścieżki są ograniczone do minimum, a rośliny wyglądają jakby rosły od zawsze i same się tam zaprowadziły. Dzięki za info o dereniu kanadyjskim. Poluję na niego, a tu tak blisko jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.05.2014 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Dzięki, to już wiem co muszę mieć Jeszcze bardziej mi się podoba na zdjęciu z żurawkami. chcieć to móc... i wcale się nie dziwię Gosiek, prosze opisz swoje zielone na tej rabacie oplotkowanej drewnem....tak dla laika poprosze...duzymi literami....pieknie jest u Ciebie:D dzięki maydaski, już większość zdjęć w albumie podpisałam, resztę niebawem uzupełnię Ja też nie mam od Ciebie powiadomień . rasiu mam Cię zapisaną i tamtędy wchodząc widzę nowości Twoje i teraz też od TAR Rabata wyszła kapitalnie Uwielbiam ogrody, gdzie twarde ścieżki są ograniczone do minimum, a rośliny wyglądają jakby rosły od zawsze i same się tam zaprowadziły. Dzięki za info o dereniu kanadyjskim. Poluję na niego, a tu tak blisko jest wiesz pestko też takie lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.05.2014 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Przymierzyłam brzozową „rynnę” pod orzechem... Będę z nią wędrować po ogrodzie, bo jakoś mi jako brzeg tej rabaty nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.05.2014 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 fajna ta rynna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.05.2014 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Tu widać mniej niż połowę jej długości. Świetnie by się nadawała do zrobienia łącznika przelewającego wodę z wyższego do niższego zbiornika. Napowietrzny „strumyk” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.05.2014 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 taka była moja pierwsza myśl, przecież robili takie systemy nawadniające z drewna właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.05.2014 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 No, to mam 1/3 zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.05.2014 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 ekstra rynienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.05.2014 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 a roslinki na razie zadolowane, w weekend uzupelnia rabaty. mowisz ze takie szczepki zurawek sie przyjmują??? moge mnostwo naprodukowac tych moich brown i fioletek szarych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.05.2014 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 u mnie 90 % się przyjęło - po prostu do ziemi, tyle, że u mnie trochę bardziej wilgotno, niż na Twoich piachach Pierwsze żurawki na zimę do doniczki wsadzałam i na parapety stawiałam, potem się dziwiłam, że tak dobrze się przechowywały Aczkolwiek z lemeonką nie próbowałam. I ona zdecydowanie woli półcień, co u mnie przekłada się na jakieś 4-5 godzin słońca. Gdy rosła w pełnym słońcu marniała już na jesieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.05.2014 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 no wlasnie na limonki mam pomysl w ten najbardziej zacieniony zakatek tam tez jest wiaz wredotek rownie limonkowy (w sloncu strasznie sie palil) beda ladnie rozswietlac rabatke. te moje zurawki fioletowe i brązowo-czerwone rosna w pelnym sloncu i widze ze dobrze im. w sumie na takie z plytkimi korzeniami to mam dobra glebe, nawieziony czarnoziem przepuszczalny od 30-50 cm. idealne dla bylin i sosny, swierki dobrze sie u nas czuja. poza tym ja wszystko sciolkuje, lisci nie wyrzucam, zostaja na rabatach i wzbogacaja jakosc tej gleby, galazki rozdrabniam i tez rzucam na rabaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.05.2014 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Też zauważyłam, że pod krzewami gdzie zagarniam jesienią liście już po dwóch latach niezły humus się zrobił Jeśli z żurawką wypali to mam jeszcze kilka fajnych odmian, nie mówiąc o najróżniejszych, które w handlu widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.05.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 mam w jednym miejscu niewielka gorke przekompostowanej kory z ziemia.uzywam najczesciej przy sadzenu iglakow lub hortensji.. w lisciach lubia buszowac jeze i zwinki, ktorych mam mnostwo. jedna szczegolnie upodobala sobie swierka glauca globosa, nigdy nie mialam szkodnika na tym krzaku a rosnie wyjatkowo dorodnie. taka zwinka - westalka krzaczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.05.2014 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Dobrze mieć takie zwierzątka w ogrodzie... niestety moje potwory zaraz wywęszą takich mieszkańców ogrodu i go zadręczą haukaniem a propos szczekania, to moje psy przechodzą same siebie - kilka dni temu starszą przyłapałam, na tym, ze szczekała.... na siedząco. Dzisiaj młodsza leżała..... i na leżąco podskakiwała w czasie szczekania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.05.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 moje psiury na jaszczurki juz nie zwracaja uwagi, to cos normalnego jak ptaki. od kiedy jest maly to duzy wiecej szczeka, maly sam siebie nakreca i nakreca duzego a jest taki przerazliwie piskliwy ze az w uszach dzwoni, okropnosc:bash: a to dziwne ze szczeka na siedzaco??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.05.2014 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Dla mnie dziwne, normalnie jak coś je zaniepokoi, zainteresuje biegną i wrzeszczą na to coś. Ale ostatnio to całkowite znudzone szczekanie, bez emocji tylko takie hau, hau i znowu hau, hau bardzo to męczące więc chyba siły oszczędzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 15.05.2014 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 moje psy przechodzą same siebie - kilka dni temu starszą przyłapałam, na tym, ze szczekała.... na siedząco. Dzisiaj młodsza leżała..... i na leżąco podskakiwała w czasie szczekania Sygnalizator miejscowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts