Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Rabata wyszła kapitalnie :)

Uwielbiam ogrody, gdzie twarde ścieżki są ograniczone do minimum, a rośliny wyglądają jakby rosły od zawsze i same się tam zaprowadziły.

Dzięki za info o dereniu kanadyjskim. Poluję na niego, a tu tak blisko jest :)

Dzięki, to już wiem co muszę mieć :p Jeszcze bardziej mi się podoba na zdjęciu z żurawkami.

chcieć to móc... i wcale się nie dziwię :lol:

Gosiek, prosze opisz swoje zielone na tej rabacie oplotkowanej drewnem....tak dla laika poprosze...duzymi literami....pieknie jest u Ciebie:D

dzięki maydaski, już większość zdjęć w albumie podpisałam, resztę niebawem uzupełnię ;)

Ja też nie mam od Ciebie powiadomień :(.

rasiu mam Cię zapisaną i tamtędy wchodząc widzę nowości Twoje i teraz też od TAR

Rabata wyszła kapitalnie :)

Uwielbiam ogrody, gdzie twarde ścieżki są ograniczone do minimum, a rośliny wyglądają jakby rosły od zawsze i same się tam zaprowadziły.

Dzięki za info o dereniu kanadyjskim. Poluję na niego, a tu tak blisko jest :)

wiesz pestko też takie lubię :yes:

u mnie 90 % się przyjęło - po prostu do ziemi, tyle, że u mnie trochę bardziej wilgotno, niż na Twoich piachach ;)

Pierwsze żurawki na zimę do doniczki wsadzałam i na parapety stawiałam, potem się dziwiłam, że tak dobrze się przechowywały

Aczkolwiek z lemeonką nie próbowałam. I ona zdecydowanie woli półcień, co u mnie przekłada się na jakieś 4-5 godzin słońca. Gdy rosła w pełnym słońcu marniała już na jesieni :(

no wlasnie na limonki mam pomysl w ten najbardziej zacieniony zakatek tam tez jest wiaz wredotek rownie limonkowy (w sloncu strasznie sie palil) beda ladnie rozswietlac rabatke. te moje zurawki fioletowe i brązowo-czerwone rosna w pelnym sloncu i widze ze dobrze im. w sumie na takie z plytkimi korzeniami to mam dobra glebe, nawieziony czarnoziem przepuszczalny od 30-50 cm. idealne dla bylin i sosny, swierki dobrze sie u nas czuja. poza tym ja wszystko sciolkuje, lisci nie wyrzucam, zostaja na rabatach i wzbogacaja jakosc tej gleby, galazki rozdrabniam i tez rzucam na rabaty.

mam w jednym miejscu niewielka gorke przekompostowanej kory z ziemia.uzywam najczesciej przy sadzenu iglakow lub hortensji..

w lisciach lubia buszowac jeze i zwinki, ktorych mam mnostwo. jedna szczegolnie upodobala sobie swierka glauca globosa, nigdy nie mialam szkodnika na tym krzaku a rosnie wyjatkowo dorodnie. taka zwinka - westalka krzaczka :D

Dobrze mieć takie zwierzątka w ogrodzie... niestety moje potwory zaraz wywęszą takich mieszkańców ogrodu i go zadręczą haukaniem :sick:

a propos szczekania, to moje psy przechodzą same siebie - kilka dni temu starszą przyłapałam, na tym, ze szczekała.... na siedząco. Dzisiaj młodsza leżała..... i na leżąco podskakiwała w czasie szczekania :lol2:

moje psiury na jaszczurki juz nie zwracaja uwagi, to cos normalnego jak ptaki. od kiedy jest maly to duzy wiecej szczeka, maly sam siebie nakreca i nakreca duzego a jest taki przerazliwie piskliwy ze az w uszach dzwoni, okropnosc:bash:

a to dziwne ze szczeka na siedzaco???