Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Krowy nie da rady nie wiedzę, że krzaczory nie do jedzenia... konie wiedzą... ale jak im się tulgnąć zachce to krzaczory też się nie ostaną...

jak by nie stanąć to dupa z tyłu...

a chłop przy kosiarce:sick:

dobrze, że chociaż nam dziś pada:wiggle:

znów Depesz nieszczęśliwy... Hugo znaczy:p

Zdrówkuj się:hug:

dobrze Gosiu że chociaż humor Ci dopisuje:yes:

no popatrz, tak niedaleko od siebie mieszkamy a tak różną mamy pogodę - u mnie sobota była piękna, niedziela słoneczna tyle że wiatrzysko mało głowy urwało ale za to 2 prania wyschły błyskawicznie:D

Moja sunia miała bliskie spotkanie z zającem który od kilku tygodni codziennie przychodzi do nas na popas, oczywiście zwiał jej natychmiast tyle że dowiedziała się skąd pochodzi ten nieznany jej zapach, który od jakiegoś czasu wyczuwała, a ja wreszcie dowiedziałam się skąd na szczelnie ogrodzonej schedzie zając:o gadzina przeciska się pod bramą, chociaż york tamtędy nie wyjdzie:o co rano widzę z okna szaraka skubiącego trawkę z koniczyną ale żeby jakoś specjalnie mi ulżył w koszeniu to nie zauważyłam...;)

Gosiu trzymaj się, mnie pomogły prochy - DicloDuo czy jakoś tak + plaster - ale dopiero po 3 tygodniach:o

Dzięki dziewczyny - staram się jak mogę :lol:

TAR ogród mój śpi na razie - peonia w wielkich pąkach już ponad tydzień i zakwitnąć nie może :no: ale to i dobrze bo wichry szalejące ani chybi by ją połamały a u Ciebie nie dość, że słoneczko to oranżeria pozwala Ci ogród podziwiać :lol:

Amelio przypomniałaś mi o nie zrobionym praniu ;) biedna Twoja sunia, że zając jej tak na nosie marchewki struga :lol2:

Arctica widocznie Hugo derkę potrzebuje ;)

Gosiaczku wpadłam wyściskać i zdrówka życzyć:hug:. Mnie ostatnio tak walił lędźwiowy co chwila, że już ani siedzieć, ani stać nie mogłam, a i leżeć nie w każdej pozycji :sick:. W końcu zrobiłam sobie rezonans i od razu jakby lepiej ;)... chociaż wyników jeszcze nie mam:lol2:.

Gosiaczku wpadłam wyściskać i zdrówka życzyć:hug:. Mnie ostatnio tak walił lędźwiowy co chwila, że już ani siedzieć, ani stać nie mogłam, a i leżeć nie w każdej pozycji :sick:. W końcu zrobiłam sobie rezonans i od razu jakby lepiej ;)... chociaż wyników jeszcze nie mam:lol2:.

Biedna rasia.... :hug:

znam ten syndrom, kiedyś gdy ból nasilał się od kilku godzin i ledwo do lekarz się dowlokłam, ten nic nie znalazł, ale zlecił zdjęcie, zrobili mi je na miejscu, jak wróciłam do gabinetu to mi przeszło :lol2:

Na metce ma, że wonny ci on ale taką samą metkę ma stary, o pełnych kwiatach, który do tej pory słabo pachniał:rolleyes:

Na razie jest zadołowany, zamierzam starego i tego posadzić w jedno miejsce. Liście ma bez ,,ostróg" a widziałam, że środek kwiatów ma żółty. Tak czy siak landryna :lol2:

Jak Białasek? Obudził się?

a skad, spi caly czas, tylko przerwy na siku robi, jak juz cala ferajna wychodzi na dwor to co on bedzie tak glupio spal sam ;) ale bardzo zacheca mnie bym udala sie w kierunku sypialni a on by sie chetnie podlaczyl do spanka. alez on jest przewidywalny:rolleyes:, mezus mowil ze po powrocie od weta przeciagnal sobie kocyk pod drzwi, polozyl sie i czekal na mnie az wroce, przysypiajac.

zaraz fotki w galeryjce jakies wstawie, na forumie nie chce mi sie przeklejac, zeszlo mi cisnienie i senna sie cos zrobilam

Mój jaśminowiec cały w pąkach. Mam nadzieję, że otworzy przy ładnej pogodzie.

Za to Alchemik szaleje z kwiatami. Muszę się pochwalić, bo to najbardziej spektakularne wydarzenie w ogrodzie :wiggle:

Kolory płatków zmienia w miarę jak rozkwita. Gdy otwiera pąki są kremowo-żółtawo-łososiowe. Tuż przed opadnięciem są blado różowe.

2014_06-02czerwiec_Alchemik-IMG_8350w.jpg2014_06-02czerwiec_Alchemik-IMG_8342w.jpg

Kolory płatków zmienia w miarę jak rozkwita. Gdy otwiera pąki są kremowo-żółtawo-łososiowe. Tuż przed opadnięciem są blado różowe.

2014_06-02czerwiec_Alchemik-1+2w.jpg2014_06-02czerwiec_Alchemik-3+4w.jpg2014_06-02czerwiec_Alchemik-5+6w.jpg