Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moja mama robiła świetne nalewki. Odkąd pamiętam zawsze w domu była śliwowica, która miała wśród degustujących opinię tej, co to języka nie plącze, ale wstać od stołu za nic się nie da.

Jeden ze znajomych – myśliwy – zawsze wracając z polowania wpadał na „specjalność pani domu i herbatę”. Przywoził różne zwierzątka. Zawsze co najmniej zając czekał na przyrządzenie. Pory tych jego wizyt były bandyckie, np. 6 rano w sobotę.

No, i trafiło się :cool: przyjechał i w butelce była naleweczka nie doprawiona spirytusem, a w domu ani kropelki tego specyfiku.

Gość czeka, więc mama niewiele myśląc wylała do szklanki buteleczkę spirytusu salicylowego. Pobujała, podmuchała, żeby nieco wywietrzyć i spreparowała, znaczy doprawiła kieliszeczek śliwowiczki. Nasz myśliwy zawsze wypijał tylko 50-tkę.

Podała. Wypił i jak zawsze pochwalił.

Mamę diabeł w tym momencie podkusił i postanowiła unaocznić gościowi śmieszną sytuację.

Mama – Wiesz Ty, Zygmunt, co piłeś?

Z. – No, jak to? Znakomitą herbatę i jeszcze lepszą śliwówkę, jak zawsze.

M. – Śliwówkę, a jakże, ale na spirytusie salicylowym, bo mi zabrakło. – i mama w śmiech.

Z., wykazując kompletny brak poczucia humoru, podniósł się bez słowa, wyszedł i więcej się nie pojawił.

Tylko tata skomentował, że może to i dobrze, bo już miał wrażenie, że nie tylko to co je wiatrem zajeżdża, ale tę woń sam już zaczyna wydzielać.

włosy, paznokcie ale moja Christa :no:

a propos włosów taki fragment opowiadania Alice Munro

...zadzwoniła Ginny i powiedziała: ,,Nancy, co ja zrobię? Wypadają mi włosy, pełno ich leży na poduszce, całe garście ,moich pięknych włosów na poduszce i jestem teraz na wpół łysa, już nigdy nie wyjdę z domu, czy mogłabyś do mnie przyjść i zobaczyć, czy możemy z tych włosów zrobić perukę?".

Odpowiedziałam jej chłodno: ,,Zmieszaj trochę mąki z wodą i z powrotem przyklej sobie włosy do głowy. Czy to nie dziwne, że przytrafiło ci się coś takiego akurat w prima aprilis?".....

Naprawione, tyle, że dźwigać nie mogę, dziś zaczynam naukę ćwiczeń jakie mam codziennie wykonywać

Zostałam uruchomiona, rehabilitant narobił mi różnych siniaków (do dziś mnie bolą) ale mogę wszystko.... no prawie wszystko :cool:

Współczuję zastrzyków, u mnie na tabletkach się skończyło, a na przyszłość i bez nich by się obyło, same uciski by pomogły :lol2:

Ogród mam znowu zarośnięty i nie mam tak cudnych ostróżek .... buuuu

ja dostalam zwolnienie ale niestety nie moge z niego skorzystac. tylko bede jezdzic na zastrzyki, najgorzej to usiedziec przy biurku, jutro jade sobie jakies lepsze siedzisko kupic. a po pracy łózko, wystawie na ogrod i bede lezec:cool:jestem normalnie zlamana w scyzoryk Edytowane przez TAR

Łamałam o Spinalis artykuł i trochę gadałam na ten temat. Krzesła jak krzesła, tyle, że drogie jak jasny gwint. Niektórym wcale na nich nie jest tak dobrze, bo się ciut kiwa i trzeba pracować mięśniami pleców. Stale jest się w pewnym napięciu. Trzeba kontrolować. Na kolana i łydki to nie jest najlepsze.

Ja korzystam od lat z klęcznika. Lata temu były nowością w IKEA. Teraz tego pełno, a cena niewielka. Jak mam roboty przy kompie po kokardę, przesiadam się trochę z jednego na drugie. Na klęczniku bez przerwy też ciężko, ale kręgosłup odpoczywa bardzo dobrze.