Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

rzeczywiscie pocieszajace :D

ja chyba sobie w jusku kupie takie skoropodobne dyrektorskie ;) dosc wygodnie sie siedzi.

na razie dostalam zakaz wszelkich prac ogrodowych, cwiczen nawet spacerow z psami. powinnam tylko lezec i pachniec:lol2: ciekawa jestem kto w domu posprzata, cos ugotuje, z glodu mam pasc? psom daruje spacery musi im ogrod starczyc. zreszta duzy i tak nie moze na zewnatrz przez lape a malemu i ogrod nadto :D na szczescie z duzym faze krytyczna mamy za soba, teraz tylko lepiej. gdyby jeszcze tak nie smierdzial ;)

A może wsadź łapę w torbę plastykową, dość ścisło owiń ją i zalep szarą taśmą. Trochę wytrzyma podczas kąpieli, jak nie będziesz bezpośrednio lała na nią wodą. Wytrzymałby takie cudowanie ???

oj, dziewczyny, to się Wam porobiło:( i to teraz gdy nawał prac ogrodowych...... mnie dopadło było przed Wielkanocą, przynajmniej miałam wytłumaczenie z nieumytych okien:D pomogły mi- jak na razie to do tej pory skutecznie- tableteczki, młody masażysta, codzienne naświetlania lampą solux i wcierania mazideł w rozgrzane lampą miejsca:yes: teraz latam jak fryga z kosiarką, chociaż 2 miesiące temu na czworakach wchodziłam po schodach..... pocieszyłam Was trochę?

kazde pocieszenie w chorobie jest na wage zlota :) u mnie reha i masaze dopiero jak stan zapalny minie,choc wydaje mi sie, ze masaze bylyby wskazane. neurolozka sie uparla. w koncu ja nie jestem lekarzem ona raczej wie lepiej. rehabilitacje i masaze po ustapieniu stanu zapalnego mi zapisze tak powiedziala.:rolleyes:

na szczescie w ogrodzie mam wszystko porobione te pare chwascikow nie zaszkodzi, tylko jeszcze wygodne meble do oranzerii musze kupic i moge sie obijac chorobowo :D

Ja na razie mam chyba tylko drobne upierdliwości związane z kręgosłupem (jak leżę na wznak to natychmiast drętwieją mi ręce :lol2: ), ale życzę Wam duuuużo zdrowia, bo kręgosłup strasznie okropnie paskudnie boli...

Wiem, bo miałam rwę kulszową, 2 tygodnie nie ruszałam się, a potem 3 tygodnie na dwóch laskach, nie inaczej.

Ale przeszło!

Daję radę, choć u nas we wsi nie ma reha ani masażystów - kręgosłup musiał poradzić sobie sam. ;)

Zdrówka! :hug:

DPS dzięki za życzenia, część do siebie przyjmuję :oops:

mam pytanie może ktoś coś podpowie, zadałam pytanie u Elfir na czosnkach Ona się nie zna :no:

i potem:

Mam prawie pewność, że zostałam nabita w butelkę :mad:

poszłam pooglądać moje ,,ozdobne" czosnki i nie różnią się niczym od tych które wyrosły na kompoście

to kompostowe

foto_15.06.2014%2520004.jpg

a to wersja ,,ozdobna"

foto_15.06.2014%2520005.jpg

z kilku kupionych cudownych czosnków wyszły mi dwa białe hiacynty i to powyższe :sick:

Gosiek, ja czosnki na żywo oglądam sobie na Grzybowskim. Mają grubaśne łodygi i zanim zaczęły się otwierać kule pąków też były duże. Żadnego zwijania w spiralkę. Moje zwykłe czosnki powtykane pomiędzy truskawki (przeciw kretom) też się nie zwijają, a do otwarcia pąków im daleko.

Weź tego nabijacza opitol jak św. Michał diabła :)