TAR 15.06.2014 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 i to tez czosnki, te biale tak sie zwijaly, co prawda byly niskie zóltek plozy sie po ziemi, nie wszystkie to proste z wielkimi kulami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.06.2014 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Piękne te Twoje TARciu one też takie chude były? Potem w razie czego spróbuję w tym linku od pestki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.06.2014 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 byly takie dlugie i chude Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.06.2014 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Ooooooo to jest nadzieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.06.2014 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 wrzucilam fotki do albumu, zrobilam ich dzis z 1500 szt i wszystkie do bani, rece mi sie teleptaly jakos a moze to po tych lekach nie wychodzi nie chce mi sie wrzucac na foruma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.06.2014 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Ok jak jutro wrócę to sobie spokojnie po oglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 16.06.2014 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 (edytowane) Zdrówka życzę.... Amelia... wpadnij do mnie jak będzie napierniczał kręgosłup.. nie będziesz musiała na czworaka po schodach chodzić ale ja nie muszę bo mam "babciowy" pokój na parterze, który na razie zajmuje tylko moja psiura:cool: ja bardzo lubię swoją ponad 20 metrową sypialnię poddaszową gdy mam spać na parterze to jakoś mi nieswojo, czuję się jakby ktoś cały czas się na mnie gapił........ a moja nabyta z wiekiem klaustrofobia nie pozwala mi spać przy zasłoniętych oknach........ Edytowane 16 Czerwca 2014 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.06.2014 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Gosia kupilam dwie zurawki - marmelade (boska) i Kasandre - to wielki krzaczor a nie malutka zurawka, jest olbrzymia, liscie jak parasole - super i do cienia kupilam cos takiego jak tułacz. znacie? posadze pomiedzy moje konwalie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.06.2014 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Od razu się rozejrzałam kiedyś go widziałam, ale w doniczce i nawet ni pomyślałam, że on ogrodowy. To TO. Tułacz pstry 'Chameleon' (Houttuynia cordata) Liście tułacza pstrego przybierają przeróżne barwy - od zielonego przez żółty, kremowy, łososiowy, pomarańczowy, aż do czerwonego. Barwy liści mieszają się wzajemnie wraz ze zmieniającymi się porami roku. Kwiaty koloru białego są dodatkową ozdobą rośliny w czerwcu i lipcu. Może być sadzony również w pojemnikach. Rozrasta się przez podziemne rozłogi, dzięki czemu tworzy zwarty wielokolorowy dywan. Nadaje się do zadarniania. Lubi gleby przepuszczalne, wilgotne, żyzne. Stanowi wspaniały akcent kolorystyczny w ogrodzie. Dobrze komponuje się z niewysokimi bylinami jak np. żurawki, bodziszki, brunery. Może stanowić również wspaniały wypełniacz między roślinami jednorocznymi. Dorasta do 40 cm wysokości, jest niewybredna. Warto jej zapewnić dość wilgotne podłoże, a odwdzięczy się bujnym wzrostem. (Florini) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.06.2014 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 akurat nie wzielam pstrego tylko zwykly zielony ale pomiedzy konwaliami ladnie mu bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.06.2014 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Amelia.. u mnie nie trzeba zasuwać okien.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.06.2014 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 marmolade mam.... chyba tak się nazywała.. wiem wiem.. zaraz poprawisz, że marmelade... ale tak mi lepiej pasi;) swoje limonkowe mam do wsadzenia.. od półtorej miesiąca.. resztę krzaków też .. i nie mam pojęcia jak ten dobrobyt powsadzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.06.2014 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 to sprezaj sie lepiej bo nie zdaza sie ukorzenic dobrze przed mrozami, potem bedziesz plakac, ze przemarzly:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 20.06.2014 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 (edytowane) Moja marmelade chyba mi padła? jakoś nie mogę jej zlokalizować, a z pewnością miałam. Tej wielkolistnej nie znam, ale mam southern comfort ona też ma być wielka? tułacza pstrego mam od trzech lat, dopiero w tym roku zaczyna się szwendać i rośnie w pełnym słońcu, tyle, że stanowisko stosunkowo wilgotne Edytowane 20 Czerwca 2014 przez Gosiek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 20.06.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Ładny ten tułacz,,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.06.2014 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Kasandra jest wieksza od southern a ta juz jest wielka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 20.06.2014 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 do cienia kupiłam derenia kanadyjskiego... do dziś siedzi w doniczce... jak z 10 innych roślinek żurawki słabsze zabierałam na zimę do domu, a tej zimy siedziały zadołowane z doniczkami .... w kompoście trawiastym doskonale to zniosły. Myślę, że i mroźna zima by im była tam niestraszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.06.2014 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 W kompoście ??? To mogło im nawet za ciepło być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 20.06.2014 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 W kompoście ??? To mogło im nawet za ciepło być spodziewałam się ostrej zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.06.2014 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 A żurawki to one nie zimują tak zwyczajnie w gruncie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts