Gosiek33 24.06.2014 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 jeszcze można szyszkami palić w kominku a to ,,moja" rusałka admirał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.06.2014 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 paskudne? małe szaro brązowe? Nie, świerszcz polny (gryllus campestris) – czarny i podobny do tych śródziemnomorskich. Jest obrzydliwy. jak zobaczyłam pierwszy raz, wpadłam w panikę, że to karaluch. http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awierszcz_polny Tu zobaczysz nie wklejam, co by wizytujących wątek nie straszyć. Jednak 2 sztuki pitoliły u mnie przez dwie zimy, jak ten w piosence Magdy Umer, i to było miłe. Już drugą zima nie ich nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.06.2014 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 faktycznie dość przerażający u mnie był świerszcz domowy - ten przynajmniej świerszcza przypomina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.06.2014 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 I ciągle przez okna wskakują te zielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 25.06.2014 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 niesamowicie trzeszczą te czarne... kiedyś jeszcze na poprzednim tarasie słuchałam skubańca... na kamieniu siedział i pocierał girami:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 25.06.2014 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 U mnie jeszcze miesiąc temu grała cała łąka jak orkiestra skrzypków, a teraz cisza bo sąsiad całe pole nieużytków opryskał i razem z roślinami wymarło całe owadzie życie. Teraz planuje to zaorać i jesienią obsiać (o ile mu całej tej jałowej ziemi nie wywieje w świat - i na nasze okna ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.06.2014 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 sipatka bardzo współczuję... idioty za płotem, jednak człowiek to często bezmyślny, durny potwór za to pod domem mam niebiesko i kolorowo też i czupurki zaczynają sie rozwijać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.06.2014 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 ciekawa jestem czy uda mi się przechować je do przyszłego roku i czy zakwitną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.06.2014 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 a co to? pysznogłówki? to wsadz je od razu do ziemi nic im nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 29.06.2014 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Ale ładny ten barwinek U mnie kwitnie tylko wczesną wiosną, a potem się jedynie puszcza Chyba że to clematis jakiś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.06.2014 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 a co to? pysznogłówki? to wsadz je od razu do ziemi nic im nie bedzie to jeżówki - zostawiłam jesienią główki przekwitnięte i tak sobie na mrozie leżały w altance, wiosną wysiałam, niedawno popikowałam do doniczek i tak naprawdę sama nie wiem gdzie je wsadzić - nie mam czasu robić nowej rabaty Ale ładny ten barwinek U mnie kwitnie tylko wczesną wiosną, a potem się jedynie puszcza Chyba że to clematis jakiś jako barwinek? To wyższe to sam książę karol clematis na jego cześć nazwany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.06.2014 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 o ja cieee jezówki ale ladne, mnie z nasionek nie udaje sie nic wyhodowac, jakis pech. moze z moich tez pozbieram i mamie mojej dam, ona potrafi. a mam kilka ladnych odmian jezowek. i ostrozki tez jej dam, nich mi wyhoduje crystalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.06.2014 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Fajne focie.. tak kolorowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.06.2014 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Jeżówki to się same z nasion hodują, ja co roku wyrywam kilkadziesiąt nadmiarowych, które same się wyhodowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 30.06.2014 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Jeżówki to się same z nasion hodują, ja co roku wyrywam kilkadziesiąt nadmiarowych, które same się wyhodowały. U mnie same to się najlepiej dziewanny rozsiewają. Gdybyż tak jeżówki i ostróżki też chciały ale one :no::no: zbyt jaśnie pańskie towarzystwo na mój ogródek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 30.06.2014 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 U mnie by tam wszystko się siało gdybym dała radę patrzeć na przekwitnięte badyle i czekać aż nasionka dojrzeją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 30.06.2014 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 U mnie same ,,trawniki" więc poza chwastami inne roślinki nie bardzo mają się gdzie wysiewać Za to mam sprzymierzeńców w postaci ptaków - rozsiewają mi różności - a to żórawki, a to berberysy i co najważniejsze różową porzeczkę chyba mi rozmnożyły Dobrze, że jej nie wywaliłam ze ,,szpaleru" płotowego\ To bardzo cenna odmiana, ma ze 40 lat co najmniej i w sprzyjających warunkach (dużo słońca) genialne wino z niej wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 30.06.2014 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Wysłałam... przyznaję bez bicia, że dopiero dziś... ale wysłałam:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.07.2014 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 dzięki....czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 02.07.2014 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Gosiek, widzę, że to jakaś ogólnopolska akcja wykonywania ścieżek do wejść domów trwała Z pewnością szerzej to wygodniej A te płytki to też Waszej roboty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts