TAR 02.07.2014 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Wlazlam na dziennik i :jawdrop:ale zmiany, jakie rosliny, cudo, super i w ogole ŁAŁ. o suku tez nie wiedzialam, biedna mala, spoznione mizianie prosze wykonac dziewczyny kiedy obcinacie szalwie, moze ja w koncu sie wezme i swoje rozsadze na te trzecia czesc, szkoda mi kasy na nowe sadzonki jak te co sa rosna wybujale. mam do posadzenia 2 siaty funkii w dwoch odmianach, siate dzwonkow brzoskwiniowolistnych, orlikow i jakis krzewik ktory ma kwiaty podobne do ostów tylko rozowe, dosc wysoki liscie paczaste powcinane. wie ktos jak sie nazywa? zdjec nie mam bo przed wykopaniem krzaczek zostal skrocony o głowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.07.2014 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 chyba to bedzie chaber ogrodowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.07.2014 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 (edytowane) Amtla tak, to stare płytki, te z kamieniami robiliśmy ponad 20 lat temu Kamienie to nawet sama wklejałam Służyły w innym miejscu, ale teraz jak znalazł Edytowane 2 Lipca 2014 przez Gosiek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.07.2014 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 TAR z opisu przyszedł mi właśnie chaber na myśl mizianie wykonane dalszy kawałek ogrodzenia się robi - prostowanie podmurówki szałwie obcinam od razu jak przekwitną, nawet po jednym pedzie tne jak na górze zostają już tylko same kwitnące końcówki. Im szybciej tnę, tym szybciej odbija. Tnę tylko cały pęd kwiatowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.07.2014 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 mam jeszcze jedno pytanie o te czosnki szczypiorki, moje glowki sa juz uschle, odciac je i zostawic szczypiorki czy nie obcinac wcale? reszte czosnkow obcinam jak juz cale uschna, tez nie wiem czy dobrze, bo zamiast w cebule w nasiona ida, moze tez powinnam glowki poodcinac jak u tulipanow. w tym roku obcielam juz orliki, za duzo sie porozsiewalo z nasion w ubieglym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.07.2014 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Idę po aparat, powrzucam trochę zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.07.2014 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 TAR o ile poczytałam o czosnkach to tak samo jak u tulipanów, albo kwiat albo ząbki. Moje karatawskie zebrałam do domu. Zawiązały nasiona, choć nie dojrzały to połamały się przy ziemi, podobno długo w suchym bukiecie się utrzymują? Monia ma czosnki, może będzie miała czas i coś podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.07.2014 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Choć troszkę budowlanie: ogrodzeniowa rewolucja... w dzienniku a tu ogrodowo ta też niedługo urośnie moja ulubiona żurawka.... oczywiście mam więcej ulubionych ta zmarzła i peruczek nie ma przetaczniki powolutku rozwijają się christa tojeść kropkowana - żółtobrzegie liście ta ma białobrzegie liście yucca perowskia i blade lawendy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.07.2014 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 i nowa odmiana pęcherznicy ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 02.07.2014 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 super ta pęcherznica! moja ma całe pędy w dwóch kolorach ale liście??? a ta żurawka której zmarzły peruczki to co to za odmiana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.07.2014 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 jaka smieszna odmiana tej pecherznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 02.07.2014 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 pod zielem nie było widać że podmurówka to taki solidny głęboki mur:o aż dziw że popękał i się poprzesuwał, ale pewnie ktoś zbrojenia nie dał będzie nadlewane betonem od góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.07.2014 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 peruki zmarzły perukowcowi, za to żurawka to nowa u mnie odmiana - ,,Toffi" część liści prawie białych, pod światło czerwone - ogólnie bardzo przypominają kolor....toffi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.07.2014 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Zbrojenie było i to bardzo solidne, podmurówka ponad 1/2 m w głąb, jednak te podtopienia swoje zrobiły, a najbardziej rozjechało się po ostatnim zalaniu. Bardzo nas to drażniło.... i stara siatka i stary ledwo żywy liguster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 02.07.2014 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 a ten liguster to Wasz czy za płotem? chyba za blisko rośnie, będzie wypychał siatkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.07.2014 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Przerośnie gałazkami siatkę na wylot. Będzie fajnie.Gorzej z korzeniami, bo będą niszczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.07.2014 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Ciągle namawiam męża, od kilku lat, bezskutecznie. Tak wygląda, że to właśnie korzenie ligustru do spółki z wodą tak załatwiły podmurówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.07.2014 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 i nowa odmiana pęcherznicy ciekawe wklejam odpowiedź Elfir: błąd w Matrixie To tzw. rewersja, czyli powrót rośliny do pierwotnego wyglądu. Innymi słowy białka naprawcze naprawiły DNA, które pierwotnie zmutowało i produkowało dużo czerwonego barwnika. Oberwać liście lub wyciac gałązki z tymi objawami, bo z czasem zdominują roślinę i zrobi się zielona. **** Trociniarki i podobne owady należy bezwględnie jak najszybciej tępić wycinajac całą gałązkę aż do podstawy i paląc ją. trociniarki to to draństwo poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.07.2014 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 O rany - fajny efekt z tymi białkami naprawczymi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 04.07.2014 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 ... a już myślałam, że przepadł - na dole został tylko taki marny pęd. Do tej pory próbował kwitnąć w tym żółtym szaleństwie i zawsze przegrywał, a w tym roku ,Blue Angel' wziął się na sposób... i wystrzelił górą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts